Sari la conținut
Forum Roportal

Bloguri

Blogurile comunității noastre

  1. prin 88' problema angajarii mele au rezolvat-o ai mei printr-o pila de la ministerul agriculturii, care mi-a gasit un loc caldut la abatorul de pe splaiul unirii , la autobaza mai precis .

    as mintii daca as spune ca era rau ... lol, ce betii cu brandy "Bis" dadeam , ce friptane la autogen ... intr-o zi nea Puiu D-zeu sa-l odihneasca ma ia deoparte si-mi zice :

    -mai , dar tu freci putza, nu iei si tu spaga ?

     

    si uite asa , m-am trezit ca faceam intre 300-1000 de lei spaga , spaga ce reprezenta o mica avere pe vremea aia si pe care aveam grija s-o cheltui cu mare aplomb :)

     

     

    dar nu despre asta vreau sa vorbesc , ci despre tanara mea colega ... nu-i voi spune numele ci simplu S ;)

     

    asa ... S nu putea trece neobservata , starnind atat admiratia barbatilor, cat si antipatia femeilor ... genul de fata caruia ii plutesc vitamniele-n aer ... bine cladita , cu picioarele care-i veneau parca direct din umeri , cu un "airbag" care ar fi readus la viata si-un comatic ... insa ceea ce-o facea speciala erau buzele care emanau o senzualitate rar intalnita si nasul ala frematand ... ;)

     

    ce s-o mai lungesc , iti cam dadeai cu tesla-n ... doar privind-o :o:

     

    printre multele ei insusiri mai avea una pe care n-am inteles-o niciodata , mirosul !

     

    avea S un miros ... nu exista dimineata sa nu-mi spuna la ce tipa am petrecut noaptea , le stia afurisita pe toate , astfel ca prietenele mele isi gasisera diverse porecle, majoritatea reprezentand parfumuri ;)

     

    si asa , din miros in miros ... intr-o zi m-am trezit ca o imping in perete ;) si nu exagerez, insa cred ca daca ar fi fost intuneric, puteam vedea "scurtircuitele" rezultate din pasiunea aia tembela .

    ulterior , am inceput sa venim dupa-amiaza la munca , cand dupa ora 20:00 nu mai ramanea decat portarul si astfel aveam timp suficient de "lucrari"

     

    a ... in timpul cand "lucram" impreuna m-am hotarat s-o scot in oras intr-una din sambete , ma duc la usa gigea- ferchezuit, aranjat - cu un buchet de flori pentru ma-sa ...deschide usa maica-sa si striga :

    - S ... hai ca te asteapta baiatu cu tufisu-n mana :)

    - sunt pentru dvs doamna, zic eu cu nodu-n gat ...

    - mai flacau, ia boschetu' din fata mea ca-s alergica , zice ma-sa ... dupa care pufneste-n ras .

    noroc cu S care a venit intre timp la usa, altfel o luam la sanatoasa cu tot cu tufis .

     

     

    si uite asa, din lucrare-n lucrare a venit si seara cu rusinea ... sef il aveam pe ing.P ... un tip painea lui D-zeu , care mi-a trecut cu vederea o gramada de dude .

    mai ... si il pune scaraotchi sa vina seara dupa nu stiu ce rahat de acte uitate-n birou .

     

    a ... sa nu uit , noi ne faceam "lucrarile" in biroul sefului de la care aveam cheie si-n care trona un fotoliu care ar fi avut multe de povestit daca ar fi fost insufletit .

     

    si cum "lucram" noi cu zel , brusc se deschide usa si-l vedem pe dom' inginer in cadru cu o figura mai mult decat socata ... isi baga capu-n pamant si zice :

    - ma scuzati, insa trebuie sa iau dosarul asta de pe birou ; timp in care l-a si infascat ... iesind fara sa se mai uite la noi si baguind din nou scuze :D

     

    si uite asa "lucrarile" s-au incheiat brusc, domn' inginer chemandu-ne a 2-a zi la el , comunicandu-ne ca de nu vom mai lucra impreuna , ei gasindu-i un loc de munca la contabilitate ... iar mie spunandu-mi separat ca nu se astepta sa "lucrez" taman in biroul lui ;)

     

    la nici 3 luni de la rusinea patita a venit revolutia, iar in vara anului 90' aveam sa ma intalnesc cu S pe calea victoriei, invitandu-ma sa-i vad show-ul la "cabaretul spaniol" si unde avea un poster in marime naturala chiar la intrare ... :P

    • 0
      intrări
    • 0
      comentarii
    • 19343
      citiri

    Nu sunt intrări blog încă

  2. Iata cateva idei despre cele mai populare modele de rochii de mireasă și cum să alegi modelul potrivit pentru tine.

     

    Ziua nunții este una dintre cele mai importante ocazii din viața ta, iar rochia pe care o alegi joacă un rol important în a o face de neuitat.  Cu o varietate copleșitoare de stiluri și modele de rochii de mireasă, este un pic mai dificil să înțelegi exact ceea ce ai nevoie, mai ales când vine vorba despre formă și aspect general.

    Tocmai de aceea, ți-am pregătit un ghid cu cele mai populare rochii de mireasă, explicând totodată ce model este potrivit în funcție de siluetă.

    Rochia de bal clasică

    Un simbol atemporal al eleganței, silueta rochiei de bal prezintă un corset ajustat care strânge talia și curge dramatic într-o fustă voluminoasă. Acest stil inspirat din basme creează o formă de clepsidră definitorie, perfectă pentru miresele care își doresc un aspect de neuitat.

    Rochiile de bal sunt măgulitoare în special pentru miresele cu un tip de corp drept sau dreptunghiular, deoarece fusta voluminoasă adaugă volum și echilibrează proporțiile.

    Cu toate acestea, pentru miresele minione fusta impunătoare nu este cea mai bună variantă, pentru ele fiind recomandată o rochie de bal cu o fustă ușor mai subțire sau cu o talie mai înaltă.

    Rochii de mireasă tip sirenă

    Pentru miresele care doresc să-și evidențieze formele, silueta sirenă este o alegere captivantă.  Acest stil pune în evidență corpul de la corset până la șolduri, evazându-se dramatic sub genunchi pentru a crea un efect de coadă.

    Silueta sirenei asigură o apariție de excepție, ideală pentru siluetele clepsidră și cele atletice.

    Accentuează formele naturale și creează o siluetă plăcută. Miresele cu un corp în formă de pară pot, de asemenea, să adopte silueta de sirenă alegând o rochie cu o fustă ușor mai plină, care să echilibreze vizual zona șoldurilor.

    Rochii elegante sub forma A-line

    O alegere universal elegantă, silueta în linie A are un corset care strânge talia și curge spre exterior într-o fustă ușoară în formă de A. Acest stil oferă un aspect confortabil și elegant care se potrivește celor mai multe tipuri de siluetă.

    Creează un aspect echilibrat pentru miresele cu un tip de corp drept sau dreptunghiular, adăugând formele subtile. Pentru cele cu o formă de corp de măr sau triunghi inversat, silueta în linie A ajută la minimizarea părții superioare a corpului și la accentuarea picioarelor.

    Miresele plus-size se pot simți, de asemenea, încrezătoare în această siluetă, deoarece linia A delicată flatează formele fără a fi prea restrictivă.

    Rochii de mireasă cu croi structurat pe corp (teacă)

    Denumit în limba engleză sheath dress, modelul de rochie amintește de un stil ușor vintage. Tipul de rochie asemănător cu o coloană se pliază pe formele naturale ale corpului, fără a se lipi strâns.

    Silueta teacă este o alegere versatilă care flatează majoritatea tipurilor de corp. Este ideală pentru miresele cu o siluetă de clepsidră care doresc să-și pună în evidență formele, însă într-un mod mai discret. Este potrivită, de asemenea, și mireselor mai puțin înalte, modelul oferind o alungire vizuală a zonei picioarelor.

    Pentru miresele cu un corp în formă de pară, alegerea acestui model cu o ușoară croială în formă de A sau ornamente plasate strategic poate ajuta la echilibrarea proporțiilor.

    Cel mai important factor în alegerea rochiei de mireasă este modul în care te face să te simți. Este util să cunoști modelele principale, însă întotdeauna este bine să probezi diferite modele de rochii de mireasă pentru a alege varianta care îți place.

    Cheia este să găsești o rochie care să te facă să te simți bine în ziua ta specială.

  3. Anul 2021 a fost in mare parte afectat de pandemia de coronavirus. Prin urmare, cateva sectoare economice au fost puternic afectate de masurile de restrictie antiepidemice stabilite de catre Guvernul Romaniei.

    Dintre sectoarele economice puternic afectate de masurile guvernamentale se numara:

    • HORECA
    • Turismul
    • Cultura
    • Cinematografele

    Prin urmare, o serie de afaceri sunt intr-o perioada de impas sau au fost inchise din pricina profitabilitatii extrem de scazute.

    Esti unul dintre acesti antreprenori puternic afectati de criza sanitara care a lovit Romania in ultimul an? Ei, bine, acum este momentul sa te reprofilezi si sa te axezi pe acele domenii de activitate care te-ar putea ajuta sa te redresezi din punct de vedere economic. In acest sens, lista codurilor CAEN 2021 actualizate iti sunt utile pentru alegerea corecta a activitatii pe care urmeaza sa o desfasori. Aceste coduri CAEN sunt obligatoriu mentionate in Actul Constitutiv al societatii, in cuprinsul caruia  acestea vor fi clasifficate dupa cum urmeaza:

    1. cod caen principal
    2. cod caen secundar

    Codul CAEN, indiferent de clasificare, este structurat pe 4 niveluri, si anume:

    • sectiune - primul nivel ce contine titlul domeniului de activitate
    • diviziune - al doilea nivel format dintr-un cod numeric de 2 cifre
    • grupa - al treilea nivel, cod numeric de 3 cifre
    • clasa - al patrulea si ultimul nivel format dintr-un cod de 4 cifre.

    Autorizarea unui cod CAEN

    Un cod Caen se poate autoriza prin depunerea unei declaratii de indeplinire a conditiilor de functionare din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectia mediului si a muncii in locatiile destinate desfasurarii activitatii.

    Asadar, se poate autoriza doar un cod CAEN existent in lista Actului Constitutiv.

    Domenii de activitate de care ar trebui sa tii cont

    In cele ce urmeaza iti vom enunta si explica cateva activitati pe care le vei putea lua in calcul daca iti propui sa te reprofilezi. Iata care sunt acestea:

    1. Domeniul IT

    Domeniul IT este unul dintre cele mai abordabile, codul CAEN aferent fiind 620 grupa care include activitati de servicii in ceea ce priveste tehnologia informatiei.

    Grupa caen 620 cuprinde clasele 6201, 6202, 6203, 6209.

    2. Activitati educationale

    Invatamantul este un domeniu prioritar in ceea ce priveste viitorul economiei nationale, astfel incat pregatirea viitorilor tineri este un aspect extrem de important.

    Invatamantul poate fi atat cu prezenta fizica, cat si la distanta prin orice mijloc de comunicare. Sectiunea include in special, activitati academice oferite de institutii private, acestea fiind incadrate in categoria de coduri CAEN 85: CAEN 851-854 fiind destinate pregatiriii din invatamantul prescolar, primar, secundar, liceal cat si altor activitati de instruire specializata, cum ar fi cursurile de calificare profesionala.

    3. Scoli de soferi

    Sa deschizi o scoala de soferi in ziua de azi este o optiune de luat in calcul, mai ales ca un numar tot mai mare de tineri isi doresc sa obtina permisul de conducere. Statisticile oficiale arata faptul ca, la momentul actual, un numar de aproximativ 1600 de firme care au ca domeniu de activitate codul CAEN 8553 scoli de conducere (pilotaj) functioneaza pe teritoriul Romaniei.

     

    Acum, ca ai atatea optiuni din care sa alegi, iti dorim succes in activitatea pe care urmeaza  sa o intreprinzi!

     

    • 0
      intrări
    • 0
      comentarii
    • 3768
      citiri

    Nu sunt intrări blog încă

  4. blog-0650772001525450196.jpg

    Fiind din ce in ce mai populare pe intreg globul, semintele de cannabis au intrat recent pe piata din Romania datorita proprietatilor surprinzatoare de care dau dovada. Consumul de seminte de cannabis este perfect legal, deoarece acestea nu contin THC (substanta psihoactiva din planta de cannabis), insa dau dovada de calitati nutritive de exceptie.

     

    Fiind utilizate inca de cativa ani ca suplimente nutritionale in SUA si Canada, rezultatele consumului de seminte de canabis sunt uimitoare, fapt atestat in numeroase studii de specialitate intreprinse de-a lungul timpului. Desi cunoscuta si folosita inca din antichitate pentru tratarea diferitelor afectiuni, dar si pentru proprietatile impresionante de care da dovada, planta de cannabis este o adevarata oaza de sanatate pentru cel ce o consuma. Iata cinci motive pentru care este bine sa consumi seminte de cannabis:

     

    1. Ajuta la promovarea unui stil de viata sanatos

     

    Semintele de canepa, cunoscute si ca seminte de cannabis, au fost ignorate pentru mult timp datorita asocierii cu planta de marijuana si efectele psihoactive ale acesteia. Astazi, insa, dupa multiple studii de specialitate, s-a ajuns la concluzia ca acestea au un aport nutritiv foarte bogat, fiind din ce in ce mai folosite de catre sportivi, in lumea wellness-ului sau de catre promotorii unui stil de viata sanatos. Neavand THC in componenta, semintele de canepa sunt perfect legale pe teritoriul tarii noastre, putand fi introduse cu succes in alimentatia zilnica.

     

    2. Aportul crescut de proteine

     

    Fiind o proteina completa (au in componenta toti cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 9 aminoacizi esentiali, ce nu pot fi produsi de catre corpul uman) semintele asigura un aport nutritiv superior si 100% natural, recomandat atat celor care consuma carne, cat si vegetarienilor sau celor care tine diete. Datorita faptului ca sunt o sursa abundenta de proteine, si-au gasit rapid loc in dieta sportivilor, fiind in prezent consumate de antrenori de fitness sau de catre cei mai buni atleti.

     

    Semintele de cannabis sunt o sursa importanta de minerale, precum: fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, calciu, fier si zinc.

     

    De asemenea, sunt singura sursa naturala de edestina (un aminoacid cu o structura similara lantului de ADN uman), precum si de lisina, componenta cheie a colagenului, ce ajuta la pastrarea elasticitatii pielii, precum si a unui ten curat.

     

    3. Continutul ridicat de acizi grasi

     

    Cunoscuti si ca acizi omega, acizii grasi esentiali sunt indispensabili corpului uman, insa nu pot fi produsi de acesta. Astfel, semintele de cannabis, avand cel mai mare continut de acizi grasi din lumea vegetala, sunt necesare in dieta oricui.

     

    Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 sunt deja cunoscuti pentru beneficiile aduse sanatatii, in special a sanatatii cardiovasculare si scaderea nivelului de colesterol, iar acizii gamma linoleici, de care semintele de cannabis abunda, sunt recomandati pentru echilibrul hormonal.

     

    In plus, semintele de cannabis sunt bogate si in alte substante nutritive, precum vitaminele A, E, D si mai multe tipuri de vitamine B, anitoxidanti, fibre, enzime si multe minerale. Din continutul caloric al unei seminte de cannabis, 25% este reprezentat de proteine iar mai mult de 30% de acizii grasi.

     

    4. Sunt perfecte pentru slabit

     

    Avand un gust asemanator cu cel al nucilor, semintele de canepa isi gasesc locul in salate, pesto-uri sau ca ingrediente in checuri si prajituri.

     

    Ele pot fi de asemenea consumate ca atare, decojite sau sub forma de pudra, potrivindu-se la fix in retetele tale! Deoarece dau o senzatie de satietate, sunt recomandate ca snack-uri pe toata durata zilei, daca iti doresti o silueta de invidiat!

     

    5. Ajuta la calmarea mai multor afectiuni

     

    Acidul gamma linoleic continut in semintele de canepa, reduce simptomele PMS-ului dar si simptomele menopauzei, conform studiilor, fiind recomandate pentru ameliorarea durerilor din fiecare luna.

     

    Avand proprietati anti-inflamatorii, semintele de cannabis sunt extrem de folositoare in refacerea muschilor si a tesuturilor dupa exercitii, insa si dupa luxatii si accidentari. De asemenea, procentul crescut de acizi grasi omega si-a dovedit eficienta in lupta cu afectiunile mentale, precum dementa sau boala Alzheimer.

     

    Atunci cand consumi seminte de cannabis, te simti plin de viata pe parcursul zilei, iar corpul tau se bucura de nenumarate beneficii. Daca adaugi la asta si faptul ca le poti incorpora in retetele tale preferate, urmand sa le imparti cu cei dragi, iti vei da seama de avantajele incontestabile ale semintelor de cannabis.

  5. 3824-1-8d477ab00d4630fd0b1aedff3aa38d7b.jpg

     

    Inca din 1991, Ronexprim reprezinta o prezenta constanta pe piata autohtona de aparate de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica. Compania este de asemenea recunoscuta pentru programele educationale pe care le desfasoara si pentru transferul de know-how legat de tehnologiile de ultima generatie si de standardele internationale in domeniile tehnice.

     

    In timp, Ronexprim a dezvoltat o gama larga de servicii profesionale, pe care le-a adaptat pentru piata din Romania. De la traininguri profesionale, servicii de mentenanta si pana la asistenta tehnica si consultanta specializata pentru configurarea, instalarea si integrarea echipamentelor, Ronexprim este recunoscuta drept una dintre cele mai eficiente companii din Europa de Est, pe domeniul industrial.

     

    In primul rand, Ronexprim se remarca prin complexitatea tehnologica a produselor sale si prin calitatea ireprosabila a serviciilor oferite. Mai mult decat atat, inovatia, calitatea si eficienta sunt principalele valori dupa care compania se ghideaza. De peste 25 de ani, echipa de specialisti si-a consolidat relatiile cu partenerii de afaceri romani sau internationali, iar Ronexprim s-a transformat, dintr-o companie care a facut pionierat, intr-una dintre cele mai experimentate in acest domeniu.

     

    In portofoliul extins de produse al Ronexprim intra, printre altele, echipamente de analiza fizico-chimica a diverselor materiale, spectrometre, difractometre sau microscoape electronice. In acelasi timp, compania ofera servicii de asistenta tehnica si consultanta specializata pentru echipamente, de integrare si instalare a acestora, dar si de intretinere in garantie si post-garantie. In plus, Ronexprim asigura si evolutia specialistilor in domeniile tehnice, prin furnizarea celor mai noi versiuni de software si hardware.

     

    Compania Ronexprim a fost fondata de catre Mircea Stoian in 1991, functionand initial drept Agentie si service pentru departamentele industriale ale companiei olandeze Philips. "Mircea Stoian a fost o personalitate marcanta, care va ramane in memoria angajatilor si colaboratorilor drept un model de etica profesionala si corectitudine, dar si un model de modestie si un bun ascultator. Eforturile lui Mircea Stoian, in calitate de fondator si lider al Ronexprim, sunt confirmate in prezent de rezultatele exceptionale ale echipei de profesionisti pe care a format-o", declara Rodica Stoian, actualul director general al Ronexprim. Mircea Stoian este cunoscut de asemenea drept fondator al SOTI, prima televiziune privata din Romania.

     

    In prezent, Ronexprim este lider pe piata romaneasca de aparate de masura si control si echipamente de laborator, distribuind produse realizate de unii dintre cei mai cunoscuti producatori din lume, printre care Fluke, Keysight, Sonel, Cardinal si multi altii. Profesionalismul companiei este confirmat de numarul mare de premii obtinute la festivalurile nationale si internationale de profil. Din 1991 si pana in prezent, Ronexprim a furnizat si instalat peste 20.000 de echipamente in laboratoarele industriale si de cercetare. "Scopul nostru este sa punem la dispozitia profesionistilor aparate de masura si control si echipamente de laborator care sa fie atat eficiente, cat si accesibile, insa fara a face rabat de la calitate", mai spune directorul general al Ronexprim.

    • 0
      intrări
    • 0
      comentarii
    • 1500
      citiri

    Nu sunt intrări blog încă

  6. Un sistem de alarma are trei mari obiective. In primul rand, in cazul in care un raufacator incearca sa intre prin efractie in apartamentul, casa sau sediul business-ului tau, sistemul de alarma are rolul de a-l speria si de a-l face sa se razgandeasca. Acest lucru se poate intampla in momentul in care hotul observa sistemul de alarma sau in clipa in care acesta declanseaza sirena.

     

    Un alt mare rol al unui sistem de alarma este acela de avertizare a proprietarilor, vecinilor sau autoritatilor. Atunci cand sesizeaza orice miscare suspecta, centrala porneste sirena cu semnale luminoase si sonore si efectueaza un apel catre politie sau firma de paza.

     

    Nu in ultimul rand, in cazul unui incendiu, detectoarele de fum si de temperatura ale unui sistem de alarma sesizeaza ca este ceva in neregula si pornesc sirena, pentru ca proprietarii sa iasa cat mai repede din casa sau birou, iar pompierii sa soseasca la locul incidentului.

     

    2.jpg

     

    Un sistem de alarma este format din mai multe componente, pe care le vom detalia in continuare:

     

    1. Centrala este "creierul" intregului sistem de alarma. Aici sunt centralizate toate informatiile venite de la detectori si restul echipamentelor. Pe baza acestor informatii, centrala poate decide declansarea semnalelor de avertizare sonore si luminoase, trimiterea unui mesaj catre smartphone-ul proprietarului si apelarea politiei sau a pompierilor. In plus, in centrala sunt memorate toate evenimentele (spre exemplu alarme sau tentative de sabotaj), pentru consultarea lor ulterioara de catre proprietari.

     

    2. Detectorii pot fi de mai multe tipuri, in functie de scopul lor. Detectorii de prezenta au rolul de a semnala orice aparitie nedorita intr-un anumit perimetru. Detectorii de temperatura si de fum au rolul de a identifica un incendiu inca din stadiile incipiente. Detectorii de geam spart au rolul de a semnala o tentativa de patrundere in efractie pe geam, iar cei de soc/vibratii sunt folositi in special pentru seifuri sau bancomate.

     

    3. Sirenele au rolul de a emite un semnal sonor si/sau un semnal luminos in cazul unei tentative de intrare prin efractie, al unui sabotaj sau al unei defectiuni majore. Exista doua tipuri de sirene folosite frecvent, cele de interior si cele de exterior, care se deosebesc intre ele prin intensitatea auditiva si luminoasa.

     

    4. Butoanele de panica sunt folosite cel mai des in banci, magazine sau alte institutii care presupun lucrul cu publicul prin intermediul unor ghisee sau casierii. Apasarea butoanelor de panica genereaza o alarma silentioasa, transmisa doar catre dispeceratul de monitorizare.

     

    5. Contactele magnetice sunt formate din doua parti, una fixa si una mobila, si sunt de obicei amplasate pe geamuri sau usi. In momentul in care cele doua parti se departeaza una de cealalta, centrala porneste sirenele.

     

    6. Comunicatorul are rolul de a realiza comunicarea dintre centrala si proprietar sau autoritati.

     

    7. Tastatura permite utilizatorului sa configureze si sa armeze sau dezarmeze sistemul de alarma si sa consulte evenimentele care au avut loc.

     

    8. Telecomanda permite controlarea de la distanta a sistemului de alarma.

     

    9. Acumulatorii au rolul de a mentine sistemul de alarma functional chiar si in cazul decuplarii accidentale sau intentionate a alimentarii cu energie electrica. Acestia se monteaza in centrale si in sirene.

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 588
      citiri

    Intrări Recente

    Peleții reprezintă la ora actuală o opțiune de producere a energiei termice care răspunde cerințelor de utilizare a energiei “verzi”, “curate” și regenerabile, fiind astfel o alternativă economică și confortabilă la combustibilii fosili.

    Istoria peleților începe în anii ’70 în Statele Unite unde a fost construită prima unitate de producție a acestora.

     

    In ultimii ani s-a constatat o cerere din ce în ce mai mare pentru furnizarea echipamentelor care utilizează ca și combustibil peleții; implicit o creștere a necesarului de peleți.

     

    Peleţii sunt produşi din lemn, rumeguş şi alte deşeuri de lemn. Acestea sunt materiale naturale 100% tocate şi presate, cu diametrul de 6 mm şi lungimi de max. 30 mm, fără a utiliza lianţi.

     

    Despre cazanele cu functionare pe peleti

     

    Cazanele pe peleţi PELLET, au o înaltă eficienţă în producere agentului termic pentru instalaţii de încălzire centrală.

    Cazanele pe peleți PELLET, automatizate și ecologice, asigură în exploatare un grad de confort similar cu cel al centralelor pe combustibil gazos sau lichid.

    Avantajele centralei pe peleti

    • AUTONOMIE RIDICATĂ

    • CONSUM MINIM
    • APRINDERE AUTOMATĂ
    • ÎNTRETINERE SIMPLĂ
    • COMBUSTIBIL ECOLOGIC

    Cea mai fiabila centrala pe peleti

    CENTRALA PELLET 30

    pellet-30.png

     

     

    Pellet 30 este centrala pe peleti cea mai apreciata de clientii din Romania. Modelul de cazan are un randament de 92% si un rezervor de 180 de KG.

     

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 767
      citiri

    Intrări Recente

    blog-0827213001515744012.jpg

    La fel ca laptopurile si calculatoarele, imprimantele second hand se afla si ele la mare cautare in tarile occidentale, fiind apreciate pentru pretul lor mai scazut si performantele lor, similare celor ale unor produse noi. Daca sunt achizitionate de la un furnizor cu o experienta indelungata si multe recenzii pozitive de la clienti, imprimantele second hand se vor dovedi produse viabile, performante si cu o durata de viata extinsa.

     

    Iata in continuare trei dintre cele mai apreciate modele de imprimante second hand la nivel mondial:

     

    1. Imprimanta second hand Laser Epson M2400DN

     

    imprimanta-laser-epson-m2400dn-a4-35-ppm-1200-dpi-retea-si-usb-duplex-16589-750x750.jpg

     

    Imprimanta second hand Laser Epson M2400DN exceleaza la capitolul rapiditate, iar calitatea textului este una formidabila, tiparirea fiind monocrom cu iesire rapida 35 PPM alb-negru. Produs de incredere si fiabil, aceasta imprimanta second hand ofera o printare duplex automata. M2400DN dispune de conectivitate USB si RJ-45, poate fi alimentata cu pana la 250 de coli si poate atinge o productivitate de pana la 100.000 de coli.

     

    2. Imprimanta second hand HP LaserJet P2055d

     

    hp-laserjet-p2055d-duplex-monocrom-35-ppm-1200-x-1200-dpi-22110-750x750.jpg

     

    Imprimanta second hand HP LaserJet P2055d este perfecta pentru companii, datorita tehnologiei implementate de producator, a numarului mare de pagini pe care le printeaza (35 PPM), a duplexului automat si a tipului de conexiuni de care dispune (USB si retea). De asemenea, tehnologia de printare laser monocrom permite ca prima pagina sa fie tiparita in numai 8 secunde, iar rezolutia de care dispune aceasta imprimanta second hand este foarte mare, de pana la 1200x1200 dpi. Sertarul standard de pana la 300 de coli de hartie este destul de generos pentru o imprimanta din clasa ei, iar tipurile de hartie ce pot fi folosite la imprimare sunt variate. In plus, memoria RAM de 128 MB (standard) si procesorul de 600 MHz fac ca aceasta imprimanta sa functioneze corespunzator, oferind incredere utilizatorilor.

     

    3. Imprimanta second hand multifunctionala Brother MFC-8380DN

     

    imprimanta-multifunctionala-brother-mfc-8380dn-30-ppm-1200-x-1200-dpi-duplex-retea-a4-monocrom-12078-750x750.jpg

     

    Brother MFC-8380DN este o imprimanta second hand multifunctionala, cu fax, copiator, scaner si ADF, destinata unui volum de lucru lunar de pana la 25.000 de pagini. Imprimanta dispune de un display LCD cu dimensiunea de 16 caractere pe 2 lunii, display care ajuta la configurarea si utilizarea imprimantei. MFC-8380DN poate tipari pana la 30 de pagini pe minut, la o rezolutie de 1200x1200 dpi, iar prima pagina va fi tiparita in maximum 8,5 secunde. Tiparirea duplex poate fi atat automata, cat si manuala, in functie de necesitatile tale.

     

    Scanerul are o rezolutie de 600x2400 dpi si se poate utiliza atat Flatbed (pe geam), cat si ADF (automatic document feeder). Poti scana atat color, cat si monocrom si poti trimite documentul catre calculator, retea, FTP sau USB-ul de pe panoul frontal (USB host). Imprimanta dispune si de functiile scan to e-mail, OCR, image si file, insa pentru acestea necesita software-ul dedicat Brother.

     

    Faxul acestei imprimante second hand are o viteza de pana la 33,6 kbps si beneficiaza de o serie de functii utile precum: Delayed Timer, Broadcasting, Page Memory (pana la 500 de pagini), One Touch Dial (16 locatii), Apelare rapida (300 de locatii), Dual Access, ECM (Error correction mode), Group Dial (pana la 20 de grupuri), Fax Forwarding si Remote Access.

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 512
      citiri

    Intrări Recente

    blog-0540861001513354773.jpg

    Cu cat alergi mai repede pe banda de alergat, cu atat mai repede scapi de kilogramele in plus. Acest lucru e universal valabil si stiut de catre toata lumea, dar motivele pentru care sa folosesti o astfel de banda sunt de fapt multiple! Banda de alergat contribuie la imbunatatirea starii de sanatate, cu efecte majore inclusiv asupra starii tale de spirit.

     

    De asemenea, acest aparat de fitness poate fi folosit acasa, pentru a te antrena rapid si eficient ori de cate ori doresti. Astfel, vei economisi timp si energie, precum si bani. Banda de alergat poate fi o investitie inteligenta pe termen lung, mai ales daca este achizionata de la Sport-Mag, ce-ti ofera numeroase avantaje:

     

    1. Arati bine, te simti bine

     

    Banda de alergat contribuie semnificativ la obtinerea unui trup tonifiat, cu fese ferme si picioare de invidiat. Dar, in primul rand, utilizarea acestui aparat de fitness iti imbunatateste considerabil starea de sanatate si te ajuta sa scapi de stres. Spre exemplu, atunci cand alergi pe banda are loc o crestere rapida a ritmului cardiac. Astfel, oxigenul care circula prin organism in timpul antrenamentului te incarca din plin cu energie si optimism. In felul acesta eviti aparitia depresiei si iti relaxezi mintea, pentru o stare de spirit pozitiva.

     

    Mai mult, exercitiile cardio pe care le efectuezi pe banda de alergat iti imbunatatesc functiile sistemului cardiovascular si iti dezvolta rezistenta la efort. Pune-ti vointa la incercare si testeaza o banda magnetica, pentru un antrenament si mai solicitant, precum modelul inSPORTline Sprynkl de la Sport-Mag! La final, vei remarca o imbunatatire vizibila a tonusului tau fizic.

     

    2. Slabesti rapid si eficient

     

    Antrenamentele cardio te ajuta sa slabesti rapid, prin accelerarea metabolismului si arderea caloriilor. Absenta rezistentei vantului in timp ce prinzi viteza pe banda de alergat te ajuta sa te antrenezi mai usor decat in aer liber. Acest lucru este foarte util, deoarece poti alerga mai mult si mai repede, iar astfel vei scapa in timp record de kilogramele in plus. Avand in vedere ca 1 kg de grasime inseamna aproximativ 7000 de calorii, trebuie sa arzi cel putin 1000 de calorii in fiecare zi pentru a slabi vizibil. Doar 45 de minute de alergat pe banda, la o viteza medie, te ajuta sa elimini peste 500 de calorii!

     

    Totodata, folosind o banda de alergat acasa, vei eficientiza procesul slabirii! Iti recomandam sa optezi pentru o banda pliabila cu functionare silentioasa. Banda de alergat electrica inSPORTline Akamar are un design modern si robust prevazut cu suspenii, este usor de folosit si depozitat. Aparatul dispune de 36 programe presetate si butoane incorporate in manere pentru reglarea rapida a vitezei si inclinarii. De asemenea, acest aparat este dotat cu un computer LCD cu multiple functii inteligente pentru monitorizarea eficienta a antrenamentelor tale: auto-scanare, timp, viteza, distanta, calorii, masurarea pulsului etc.

     

    3. Te mentii in forma mult mai usor

     

    Banda de alergat este ideala atat pentru pierderea in greutate, cat si pentru mentinerea unui trup atragator si sanatos. Un asemenea aparat este practic si accesibil oricui. Pentru incepatori, cat si pentru avansati, recomandam banda electrica. Spre deosebire de o banda magnetica, pe care trebuie sa o pui in functiune cu ajutorul propriilor picioare, banda electrica dispune de un motor care pune in miscare suprafata de mers. Astfel, aceasta poate fi folosita cu succes de catre oricine!

     

    Nu in ultimul rand, iti recomandam sa te antrenezi constant, cel putin 30 minute pe zi. Poti incepe cu 10 minute, iar apoi sa cresti treptat perioada de antrenament cu cate 5 minute. De asemenea, este important sa combini exercitiile fizice cu o dieta echilibrata. Doar asa vei reusi sa pierzi in greutate, sa te mentii in forma si sa ai rezultate vizibile pe termen lung!

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 958
      citiri

    Intrări Recente

    blog-0156283001509974725.jpg

    Orice femeie trebuie sa aiba in garderoba rochii de seara elegante, care sa o faca sa se simta ca o adevarata regina. Din pacate, foarte multe femei nu stiu cum sa aleaga modele care sa le avantajeze. Este foarte important sa tii cont de mai multi factori inainte sa faci o achizitie. Da, este adevarat, shoppingul este de foarte multe ori impulsiv si majoritatea femeilor cumpara haine pe care nu le vor purta vreodata.

     

    Dar vorbim despre rochii de seara elegante. O alegere nepotrivita nu numai ca este o totala pierdere de bani, dar va aduce cu sine si critici din partea carcotasilor care te vor studia din cap pana in picioare si iti vor gasi fiecare defect. Exista rochii de seara pentru orice femeie, asa ca nu te descuraja! Trebuie sa gasesti ceva care sa iti puna in evidenta calitatile si sa iti ascunda defectele. Citeste acest articol si vei afla cum sa alegi un model in care sa te simti ca o adevarata vedeta!

     

    Natura ocaziei

    Este important sa incepem cu acest aspect. Nu vrei sa mergi la un eveniment si sa te simti in plus, nu-i asa? Asa ca, alege rochii de seara elegante care sa se potriveasca perfect ocaziei. Daca atmosfera va fi ceva mai formala, atunci imbraca-te ca atare. Trebuie sa dai clasa si sa starnesti admiratie. Poate si putina invidie, de ce nu? Cu putina atentie la detalii si multa rabdare vei gasi cu siguranta modelul perfect. Nu cumpara rochii de seara elegante pe ultima suta de metri pentru ca te vei simti presata de timp si te vei opri la primul model care iti iese in cale. Noi iti recomandam shoppingul online – este foarte comod si mult mai practic. De exemplu, pe site-ul Bogas.ro vei gasi o gama foarte variata de rochii de seara elegante.

     

    Culoarea potrivita

    Rochiile de seara elegante trebuie sa fie alese si in functie de culoare. Cauta un model intr-o nuanta complementara cu pielea ta, care sa te puna in evidenta si sa te faca sa arati fabulos. Majoritatea femeilor opteaza pentru negru. Este cea mai sigura varianta, cu care nu ai cum sa gresesti. Dar exista si persoane carora nu le este frica sa experimenteze si sa aleaga culori vibrante. Daca te numeri printre ele, ai mare grija ce alegi. De exemplu, daca nuanta tenului tau este foarte deschisa, nu alege o rochie galbena pentru ca nu te va pune in evidenta si vei avea un aspect bolnavicios.

     

    Stilul conteaza

    Rochiile de seara costa ceva mai mult decat alte haine de dama, asa ca cel mai bine ar fi sa gasesti un model pe care il poti purta la mai multe evenimente. Cauta rochii care trec testul timpului si care vor fi la moda chiar si peste 10 ani. De exemplu, rochia Mirena de la Bogas, realizata din tafta si perle aplicate manual este o alegere care va iesi din tipare cu orice ocazie si pe care o poti purta indiferent de varsta.

     

    Forma corpului tau

    Studiaza-ti corpul, invata-i defectele si calitatile. Vei gasi rochii de seara care ti se potrivesc doar daca stii ce trebuie sa scoti in evidenta si ce sa maschezi. De exemplu, daca esti mignona, trebuie sa tai rochiile de seara lungi și foarte vaporoase de pe lista. Nu spune nimeni sa nu porti rochii lungi, ci sa alegi modele care te avantajeaza. De exemplu, un model sirena este ideal pentru tine – astfel, iti vei accentua soldurile, talia si bustul si vei arata absolut impecabil.

     

    Lungimea

    Foarte multe femei nu stiu sa isi aleaga rochii de seara elegante lungi. Majoritatea nu iau in considerare faptul ca vor purta tocuri si descopera mult prea tarziu ca rochia este prea scurta. Nu cred ca iti doresti sa para ca ai imprumutat-o sau ca a intrat la apa. Este posibil sa nu gasesti exact lungimea care iti trebuie, dar cel putin alege un model mai lung, pe care sa il poti scurta dupa propriile tale necesitati.

     

    rochie-de-seara-mirena-bogas-roz-6-20919.jpg

  7. Draki
    Ultima Intrare

    ALAH identic YAHVE

     

    In tren, trenul face 12 ore intre Arad şi Bucureşti, am recitit cartea Nadiei Anghelescu : ”Introducere in Islam”,o lucrare foarte instructivă care ar trebui cunoscută de cât mai multă lume mai ales in condiţiile actuale când Islamul este intr-o nouă ofensivă. Pentru clarificarea unor nelămuriri am citit şi Coranul.In cele ce urmează voi face un rezumat al celor inţelese din aceste lucrări

    Religia Islamică a inceput prin anii 620 in localităţile Meca şi Medina.

    . In acea perioadă aceste localităţi situate pe coasta estica a Mării Roşii din actuala Arabia Saudită era locuită de arabi, beduini in afrara localităţilor. In oraşe locuiau şi evrei ,in enclave, conform prevederilor din Vechiul testament (Ieşirea ;23;27) care sancţioneaza amestecul cu alte neamuri. In afara acestor enclave erau şi grupuri de evrei creştini respectiv credincioşi atât in Dumnezeu –Yahve cât şi in Iisus. Intrucât Vechiul testament fiind comunicat şi destinat numai poporului Evreu nu trebuia cunoscut de alte popoare este puţin probabil ca mulţi arabi să fi trecut la religia iudaică sau creştină, majoritatea crezând in idoli.

    Mahomed care trăia in oraşul Meca a avut, intr-un fel sau altul ,o pregătire destul de avansată in cunoaşterea Vechiului testament şi chiar si in doctrina creştină .

    Se afirmă că mesajul Coranului, fragment după fragment, i-a fost incredinţat de către Dumnezeu-Alah lui Mahomed pentru a-l comunica poporului şi a schimba credinţa acestuia din idolatrie in credinţa unui Dumnezeu unic.

    Coranul susţine că de fapt este mesajul original transmis de către Alah=Yahve prin Noe,Abraham(Avraam) ,profeţi, inclusiv Iisus, omenirii ,dar care a fost deturnat de evrei in sensul că mesajul original se adresa intregii omeniri şi nu numai poporului evreu. Prin această deturnare s-a creat posibilitatea existenţei de trepte sociale, de favoritisme ceea ce este interzis de cătreYahve-Alah.(anexa 2)

    Coranul prevede ca muslimii(credincioşii), fără deosebire, au aceleaşi drepturi şi datorii ,stabilite şi in mesajul original transmis lui Noe,Avram, profeţilor şi retransmis prin Iisus in predicile sale.

    Ca noutate faţă de Vechiul testament, Coranul prevede ca intre Alah şi credincios nu trebuie să existe nici un intermediar. El stabileşte reguli practice ,mai amănunţite, privind viaţa credinciosului şi viaţa colectivităţii astfel incăt aceste reguli să fie cunoscute şi reinvăţate prin cinci rugăciuni obligatorii zilnice şi rugăciunea colectivă săptămânală. Cerinţele principale pentru credincios şi societate sunt: milostenia, umilinţa, facerea de bine, condamnarea strângerii de avere .In Coran ca şi in Vechiul testament abaterea de la credinţa in dumnezeul unic trebuie pedepsită cu moartea . Abaterile mai puţin grave se pedepsesc deasemeni, atât in viaţa reală, potrivit unor norme precise, cât şi in viaţa de apoi.

    O altă noutate specifică Coranului este obligaţia credinciosului de a converti necredincioşi .Convertirea trebuie făcută chiar şi cu forţa ;in acest demers dacă credinciosul i-şi pierde viaţa este considerat erou pe pământ şi are prioritate pentru intrarea rai. Pentru a nu fi tentat să-şi pardă credinţa, musulmanului ca şi evreului i se interzice de a avea relaţii cu alţi necredincioşi şi ca o consecinţă, musulmanul ca şi evreul va trebui să trăiască in enclave ferite de necredincioşi

    Doctrina pe care a adus-o această credinţă a avut oponenţi puternici in cei cărora li se limita puterea ,luptele intre Mecani care se opuneau lui Mahomed şi Medina unde se refugiase profetul şi care aderase la invăţătura acestuia au fost crâncene, dar spre deosebire de răspândirea evangheliei lui Iisus care era propăvăduită intr-o ţară unde abatrerea de la credinţa in Dumnezeul-Yahve se pedepsea cu moartea prin lapidare,in zona Meca-Medina, majoritatea crezând in idoli, riscurile pentru cei are răspândeau această credinţă era redus.

    Extinderea surprinzător de rapidă a acestei religii intre anii 620 şi 700 mai ales, a fost explicată in diferite feluri.,de cele mai multe ori departe de adevăr ,de către cei care nu cunoşteau Coranul. După studierea Coranului şi a altor lucrări despre Mohamed, se poate inţelege atracţia populară spre acestă religie. Islamul a fost la timpul şi in condiţiile locului o revoluţie populară care a adus drepturi majore ,relativ democratice, unui popor care până atunci nici nu şi le putea imagina şi, in plus, drepturile promise nu erau promisiuni pentru viaţa de apoi ci erau practic posibil a fi asigurate imediat. Promisiunea despre viaţa de apoi, raiul şi iadul ,avea desigur mare importanţă pentru un păgân care nu ştia de rai dar Islamul asigura un progres in viaţa reală a omului din popor ,reducând şi ingrădind simultan drepturile conducătorilor şi ale oamenilor imbogăţiţi.

    Referitor la adepţii celorlalte două religii Coranul susţine că Dumnezeu a transmis oamenilor acelaş mesaj transmis prin Mahomed ,prin Abraham şi apoi prin Iisus dar mesajul a fot deturnat şi modificat in interese proprii de către evrei, in principal făcându-se să se inţeleagă că numai lor le-a fost destinat. In cea ce priveşte pe creştini, aceştia fac doua mari greşeli: cred in treime deci nu in Dumnezeul unic şi mai ales nu aplică in viaţă invăţătura lui Iisus.(anexa 2)

    In ceea ce priveşte neaplicarea in viaţă a predicilor lui Iisus Coranul are dreptate.

    Falsul in aplicarea credinţei creştine provine incă de la sinoadele de formare a bisericilor .In anul 620 biserica era deja despărţită, aripa catolică fiind deja inchegată. Catolicismul a adoptat de la inceput varianta de organizare cea mai apropiată de litera sinoadelor care era cea mai apropiată de religia iudaică ,spre deosebire de aripa ortodoxă care a urmat o cale mai apropiată de invăţătura lui Îisus.(vezi”Iisus versus Yahve”partea 1 şi 2)

    Această diferenţă s-a evidenţiat după apariţia tiparului când Noul testament a putut fi tipărit şi tradus. Este de precizat că studierea Bibliei a fost interzisă multă vreme, conducerea de către papalitate ,de fapt ca şi creştinarea, făcându-se cu forţa. Au apărut imediat mişcări protestatare faţă de felul cum se aplică de către papalitate, in practică, invăţătura din Noul testament. Totuşi şi aceste secte născute din biserica catolică nu au mers prea departe in explicarea indepărtării poporului de religia catolică, schimband numai organizarea conducerii şi a cultului ,neatingându-se de rădăcina problemei . Au propăvăduit in continuare aceiaşi religie deturnată , o religie care permite violenţa, războaiele ,inegalitatea socială, părtinirea, imoralitatea, aceasta din urmă fiind regulă la Vatican. Oamenii care aud ierarhii propăvăduind invăţătura lui Iisus despre pace şi buna inţelegere intre oameni şi văd cum aplică conducătorii creştini această invăţătură consideră pe bună dreptate că au fost inşelaţi si devin atei .

    Dacă rezumăm ce promite in final fiecare dintre cele trei mari religii pentru omenire observăm următoarele:

    -Religia Iudaică:Yahve-Dumnezeul evreilor a promis acestui popor sprijinul total in cucerirea intregii lumi (Facerea 13.14;Ieşirea 18.4..) dacă nu se abat de la credinţa in el (Ieşirea 22.20), nu se amestecă cu alte popoare (Ieşirea 23.27 ) şi respecta intocmai indrumările date de el in Vechiul testament. In acest scop sunt permise orice mijloace inclusiv violenţa impotriva celor ce se opun poporului ales ,cu insuşirea bunurilor create de alte popoare invinse sau inşelate (Ieşirea 11.2;). In final Yahve promite poporul evreu că va trona deasupra tuturor, cu drepturi speciale.

    -Religia Islamică: Alah-acelaş cu Yahve, cere credincioşilor să nu se abată de la credinţa in el, să nu se amestece cu necredincioşi şi să convertească la credinţa ,folosind chiar violenţa, pe toţi necredincioşii. In final toţi locuitorii lumii trebuie să fie cu credinţa in Alah, egali in drepturi şi datorii.

    -Religia Creştină predicată de Iisus: asigură aproximativ aceleaşi drepturi şi datorii pentru credincios ca şi celelalte două religii dar totul prin buna inţelegere. Această religie nu indeamnă la nici un fel de violenţă, convertirea făcându-se numai prin exemplul personal al credincioşilor. Umilinţa ,milostenia şi facerea de bine sunt obligaţiile-calităţi care se cer credinciosului.

    In final potrivit acestei religii vor dispărea războaiele şi conflictele intre oameni

    (Este util a se consulta www“Iisus versus Yahve” I şi II)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ANEXA 2

     

    TEME DIN CORAN

    (anexa de lucru, neexhaustiv)
    21.09.2015

     

    Rasplata pentru extinderea credintei

    III/151 ;III/152 ;III/163

     

    Greşelile Evreilor şi Creştinilor

    IV/158,159 ; IV/47 ;V/15 ,16,17 ;V/45 ;V/50,51 ;V/70,73… ;V/85

     

    Contacte cu necredincioşii

    ;III/114 ; IV/91 V/56

     

    Moarte necredincioşilor

    II/187 ;IV/91 -93

     

    Moarte penru moarte

    II/173

     

    Pedeapsa pentru furt

    V/42

     

    Cine este Mahomed

    III/138

     

    Cine este Iisus

    IV/169

     

    Acelasi Domn pentru toti

    II/209 III/60

     

    Milostenie,umilinta si dreptate

    II/40,55,76,77,104,172,184,211,255,263-277,III/12-14,86,111-113,128,175,176 IV/36,40-43,88,111-114,121,144,147,148 ; V/11,12,13

     

    Homosexualitate :

    IV/20

     

    Predestinare

    III/139

     

    Despre Jertfe

    III/179

     

    Lumea de apoi

    II/88

     

    Cămătăria

    III/273-276

     

    Invidia

    IV/36

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ANEXA 1

     

    CORAN traducere din arabă de dr.Silvestru Octavian Isopescu

     

    Cuprins Pag.

     

    Sura I Sura 47

    Sura II Sura vacii 47-79

    Sura III Sura Familiei Imrân 79-97

    Sura IV Sura muierilor 97-115

    Sura V Sura mesei 115-128

    Sura VI Sura vitelor 128-145

    Sura VII Sura zidurilor 145-163

    Sura VIII SURA PRăZILOR 163-170

    Sura IX Sura căinţei 170-184

    Sura X Sura lui Iona 184-193

    Sura XI Sura lui Hud 193-203

    :

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 636
      citiri

    Intrări Recente

    Draki
    Ultima Intrare

    DESPRE CREATIE

     

    Se pare că tot ce exista in natură incepând cu galaxiile până la microorganisme este format din combinarea a circa o sută de feluri de particule-atomii. O parte dintre aceste combinaţii sunt-zicem noi-fără viaţă iar o altă parte au un program propriu de dezvoltare, zona bio.Omul ,mai ales, prin amplificarea continuă a cunoştinţelor studiază toate aceste realităţi intrând din ce in ce mai mult in descifrarea lor. Aşa a descoperit că lumea este un gol imens de materie atomul fiind el insuşi un gol. A mai aflat că materia cu sau fără viaţă este mai mult o energie continuă :miscarea electronilor in atom dar şi atomii find in mişare continuă.Chiar in cazul materiilor anorganice particulele nu stau locului ci in funcţie de temperatură se agită proporţional cu aceasta. Fiecare : atom ,moleculă ,corp, emit la rândul lor energie sub formă de unde electromagnetice ,la care se adaugă undele emise de activitatea umană astfel incât spaţiul este in permanenţă un desiş de unde electromagnetice (dar nu numai) .Este interesant că aceste unde au frecvenţă proprie şi au individualitate proprie şi intersectarea lor nu le modifică individualitatea. Ceretările au dovedit că gama undelor electromagnetice care aglomerează spaţiul este enormă atât ca forţă de penetrare cât şi ca frecvenţă. In funcţie de raportul intre lungimea lor de undă şi mărimea golului interatomic, intermolecular ,din materiile intâlnite in cale unele dintre aceste unde pot fi oprite(reflectate sau amortizate), altele amortizate in corpul intâlnit in cale şi altele trec prin acesta, influenţând mai mult sau mai puţin funcţionarea lui.Acesta fiind nivelul de cunoştinţe actual ,prin extrapolare putem să intuim că urmează o avalanşe de noi date care vor confirma sau infirma pe cele existente.Totuşi aceste cunoştinţe ne indepărtează din ce in ce mai mult de ce gândeam că reprezintă viaţa şi omul, mai ales.Inţelegem mai mult sau mai puţin dansul particulelor care sunt şi nu sunt şi formează materie organizată care este şi nu este dar de ce viaţa,de ce omul? Mai ales felul cum a fost construit omul arată o prerocupare distinctă şi sentimentală a creatorului acestuia. Grija lui ,in amănunt ,pentru ca această creaţie să se simtă bine in existenţa dată este dovedită in toate. Unul din exemple ar putea fi inzestrarea omului cu simţul vederii. Pare un lucru simplu dar nu e. Omul vede lumea exterioară altfel decât este in realitate. Raiul inconjurător este o iluzie dată de creator pentru delectarea noastră .Ca şi atomii undele electromagnetice sunt invizibile. Din toată gama de unde, omului i s-a ingăduit să perceapă prin vedere numai un mic fascicul dintre acestea şi anume numai cele nepericuloase şi nici acestea oricum ,ci numai sursa acestora si prin reflexia undelor de moleculele şi atomii corpurilor, să facă invizibilul vizibil.Mai mult ,deṣi materia ca ṣi energia sunt invizibile ṣi in nici un caz colorate ,pentru o satisfacƫie maximă ,i-a dat omului iluzia vederii colorate ,i-a creat o ambianƫă de rai.Prin acest dar i-a deschis o portita pentru cunoastere; toate cunostintele stiintifice ar fi fost imposibile fara perceperea acestui ingust fascicol de radiaƫii.De fapt toată viaƫa de pe terra a fost creată pentru acest fascicol de radiaƫii

    Grija creatorului pentru a-i asigura omului un mediu de viaƫă deosebit nu poate fi interpretată decât ca o preocupare de dragoste pentru progenitura lui ,pentru ca aceasta să fie fericit chiar dacă totul este iluzoriu.

    Omul nu poate decât să poarte recunoṣtinƫă creatorului .Singurul mod de recunoṣtinƫă ar fi acela de a păstra cât mai curat raiul dat,de a nu provoca daune creaƫiei,de a se bucura de viaƫă ṣi a crea bucurie in jurul lui ,aṣa cum copiii cuminƫi provoacă bucurie părinƫilor.Răul provocat oricărei vietăƫi, naturii, oamenilor, mai ales dacă este gratuit este rău provocat creatorului.Tot lipsă de recunoṣtinƫă faƫă de creator este ṣi răul autoprovocat, retragerea din lume,autoflagelarea, autointristarea.

    Dotarea , suplimentară faţă de animale, cu inteligenţă in speranţa că omul va contribui in continuare la perfectarea creaţiei se pare că a fost un eşec ,inteligenţa folosindu-i acestuia pentru stricarea acestui rai.

    Religiile bazate pe teroare ,apărute in emisfera noastră au avut o mare contribuţie la stricarea creaţiei deturnând intenƫia creatorului de a asigura fericirea omului in această viaƫa intr-o promisiune de fericire in altă viaƫă cu condiƫia de a fi nefericit in aceasta.

     

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 616
      citiri

    Intrări Recente

    Indiferent despre ce tip de unelte de gradina discutam, in momentul de fata avem marele avantaj ca acestea sa aiba cateva caracteristici in comun, printre care unele chiar foarte importante. Desi pare greu de crezut, totusi sa stii ca este foarte adevarat faptul ca, stiind care sunt cele mai importante aspecte ale uneltelor de gradinarit, vei putea mereu sa le alegi pe cele care intradevar merita investitia si a caror calitate, este exact ceea ce ne dorim toti, asta in calitate de cumparatori.

    Acest lucru, ti-l pot garanta, deoarece am o experienta destul de mare in domeniu si situatiile din anii trecuti, mi-au demonstrat faptul ca acest lucru este foarte adevarat. De aceea, ti-am pregatit patru aspecte ale caror importanta este una foarte mare, si cu alte cuvinte, ar trebui sa le stii si tu si sa ti cont de ele cu fiecare ocazie pe care o ai. Acest lucru, iti poate garanta o reusita in momentul alegerii unor unelte de calitate.

     

    Top-10-drujbe-ieftine-si-bune.jpg

     

    Cele mai importante caracteristici comune ale uneltelor

     

    Cand ne dorim ceva cu adevarat, mereu reusim sa si obtinem acel ceva, insa in cazul de fata, un lucru important se refera la tehnologiile pe care uneltele de gradinarit le au incorporate. Nu trebuie sa uiti de faptul ca, acestea iti fac viata mai usoara, si indiferent de tipul lor, ele trebuie sa se gaseasca intr-un numar cat mai mare in orice tip de unealta electrica. Nu conteaza daca este vorba despre o drujba, o surubelnita electirca sau pur si simplu o masina de tuns iarba, deoarece tehnologiile incorporate acestora trebuie sa fie cat mai multe si cat mai diverse.

    Un element cheie pe care uneltele noi il au in comun, consta in fiabilitatea lor. Nici nu ai idee cat de importanta este utilizarea lor, deoarece doar daca aceasta este una foarte mare, vei putea sa iti faci treaba mult mai usor. Producatorii de electrice si electronice au observat acest lucru si din acest motiv, uneltele in proportie de 70% au o fiabilitate foarte mare, ceea ce inseamna ca iti este oferita o comoditate pe masura nevoilor tale.

     

    Pretul, este cu siguranta cel mai important pentru noi, si de aceea vreau sa mentionez de cateva lucruri privind acest aspect, iar unul dintre acestea se refera la faptul ca indiferent ca este mic sau chiar foarte mic, nu trebuie sa te gandesti ca uneltele sunt de proasta calitate. In schimb, daca acesta este unul mare trebuie sa ai in vedere si faptul ca acolo tehnologiile isi spun cuvantul si intr-un procent mic de tot, gasesti si unelte de o calitate foarte mica desi sunt scumpe.

     

    Cel mai bine este sa analizezi foarte bine piata, si sa compari preturile si recenziile produselor, acest mod fiind foarte recomandat de catre specialisti.

     

    Brandul este cel de-al patrulea aspect despre care vreau sa iti vorbesc in acest material, deoarece pe piata sunt foarte multe, dar din pacate de obicei doar trei sau patru din nisa sunt serioase. In felul acesta, as vrea sa iti recomand sa te axezi doar pe cele care chiar se axeaza pe calitate, deoarece nu risti nimic investind in produsele lor. Si daca totusi iti doresti un produs foarte mult de la un alt brand, asigura-te ca tot ceea ce reprezinta calitate este la cel mai mare nivel.

    • 2
      intrări
    • 0
      comentarii
    • 1070
      citiri

    Intrări Recente

    După asasinarea tatălui lui Arthur, unchiul său (Jude Law) este cel care va prelua conducerea regatului Camelot. Alungat din castel şi mult prea mic să-şi mai amintească originile, Arthur ajunge să crească departe de împărăţie, pe aleile întunecate ale oraşului Londinium. Însă în momentul în care acesta reuşeşte să scoată sabia din stancă, viaţa lui se schimbă radical şi este forţat să-şi accepte destinul şi să revendice coroana, indiferent că îi place sau nu.

     

    Regizor: Guy Ritchie

     

    Scenariu: Guy Ritchie

     

    Gen: Acțiune, Aventură, Dramă

     

    Lansare: 19 mai

     

    Durata: 2h 6min

     

    Studio: Warner Bros.

     

    Distribuitor: Vertical / Freeman Entertainment

     

    Clasificare: A.P.12

     

    Actori:

     

    Charlie Hunnam … Arthur

    Jude Law … Vortigern

    Djimon Hounsou … Bedivere

    Eric Bana … Uther

     

    Sinopsis:

     

    După asasinarea tatălui lui Arthur, unchiul său (Jude Law) este cel care va prelua conducerea regatului Camelot. Alungat din castel şi mult prea mic să-şi mai amintească originile, Arthur ajunge să crească departe de împărăţie, pe aleile întunecate ale oraşului Londinium. Însă în momentul în care acesta reuşeşte să scoată sabia din stancă, viaţa lui se schimbă radical şi este forţat să-şi accepte destinul şi să revendice coroana, indiferent că îi place sau nu.

     

    Recenzie:

     

    Salutare ”tovarăși cinefili”!

     

    Cinematografia britanică, nu de puține ori, a adus noutăți și inovații în ceea ce privește modul de filmare, viziune regizorală și adaptări după lucrări celebre. Și în cazul filmului de față putem vorbi de asemenea aspecte.

     

    Guy Ritchie este unul din exponenții cinematografiei britanice care, de fiecare dată, a reușit să șocheze prin abordare și prin viziunea sa asupra unor subiecte, unele tabu, altele proaspete și noi. Dacă ne aducem aminte de filme, precum Snatch, din 2000, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, din 1998 sau RocknRolla, din 2008, putem spune că britanicul Ritchie a reușit să aducă prospețime și elemente de șoc, de fiecare dată.

     

    YOU MADE ME…

     

    AND FOR THAT I BLESS YOU!

     

    Întorcându-ne la filmul nostru, abordarea este una originală și proaspătă, din toate punctele de vedere. Dacă ne referim la modul de filmare al cadrelor, trebuie să recunosc că deși, pe alocuri obositoare, cadrele sunt excepționale, și dacă vorbim de scenele de luptă de-a dreptul spectaculoase și dacă ținem cont de faptul că filmul este în 3D, efectul este și mai pregnant.

     

    Personajul principal este jucat de Charlie Hunnam, cunoscut pentru rolurile din Sons of Anarchy, Pacific Rim și din mult-așteptatul The Lost City of Z. Tebuie să rcunosc că în Pacific Rim, Hunnam nu m-a impresionat și nu mă așteptam să reușească, totuși tinând cont de faptul că King Arthur este un personaj de notorietate, să joace și să-și asume rolul foarte bine. Surpriza a fost mare, la finalul filmului, când am tras linie și am constatat că și-a dus partitura foarte bine până la capăt.

     

    De data asta avem parte de un King Arthur mult mai golănaș, mai din popor față de legenda originală a acestui charismatic personaj de legendă. Ca de obicei, în scenariile scrise de Ritchie, nu lipsesc glumele englezești din repertoriul lui Arthur, bine punctate și exact când trebuie.

     

    Celălalt personaj principal, Vortigern, este interpretat de Jude Law, și nu cred că mai e nevoie de alte detalii sau prezentări. Se pare că rolul de bad guy îl prinde bine și răutatea personajului e foarte bine scoasă în evidență de Law. Am avut senzația, pe alocuri, că regizorul i-a dat mână liberă și la improvizație, deoarece, în anumite momente, aveai senzația că dialogurile originale erau atât de fade, încât Law a recurs la improvizație pentru a le mai îmbogății puțin. Oricum jocul actoricesc este de primă clasă și nu dă loc de interpretări.

     

    Plotul filmului este total diferit de celelalte puneri în scenă, și mi-a plăcut foarte mult abordarea asta modernistă, marca Guy Ritchie, plecând de la confruntarea dintre Uther, interpretat de Eric Bana și Magul Mordred, și până la conflictul dintre Arthur și Vortigern.

     

    Noutatea pe care o adue regizorul este tânăra Astrid Bergès-Frisbey ce dă viață Magului, ucenica lui Merlin, trimisă să l ajute pe Arthur și coaliții lui în lupta împotriva lui Vortigern. Actrița, de origine spaniolă, până acum nu prea a avut roluri importante, semnificative, acesta fiind cel mai important rol din cariera ei. Trebuie să recunosc că este prospătura, noutatea lui Ritchie, și a avut inspirație. Personajul actriței, nu vorbește mult, ci mai mult face, dar jocul actoricesc este unul de mâna întâi.

     

     

    Djimon Hounsou, m-am bucurat când l-am regăsit în distribuție, îi dă viață lui Bedivere, un cavaler din garda lui Uther, devenit parte a rezistenței ce lupta împotriva regimului draconic al lui Vortigern, dar, din păcate, apare prea puțin în film, cu toate că, spre final, personajul său are un rol important în deznodământul final.

     

     

    Coloana sonoră este una impecabilă, ce se cadrează total cu ceea ce se întâmplă în film, cu toate că este modernă ca sound. Efectele speciale folosite nu exagerează și nu fac altceva decât justifică anumite momente din film, și o fac bine. Scenariul este scris de Joby Harold și Guy Ritchie, foarte echlibrat, concret și fără momente de acalmie.

     

     

    Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, și sâmbăta, în cadrul emisiunii ”Movie News”, de la ora 11:00, la Radio 1 România.

     

     

    Cu aceste gânduri și rânduri vă invit să urmăriți King Arthur: Legend of the Sword care va sosi în cinematografe în 3D din 19 mai. Distribuit în România de Vertical / Freeman Entertainment.

  8. blog-0981723001499682185.jpg

    Companiile din intreaga lume au acces la o varietate de dispozitive si aplicatii moderne care le permit o mai buna gestionare a activitatilor, dar cu toate acestea, multe companii inca se vad puse in situatia de a suporta periodic cheltuieli inutile, datorate de cele mai multe ori unor erori umane. Unele dintre cele mai frecvente greseli care duc la aparitia unor numeroase cheltuieli inutile este etichetarea eronata. Acest lucru se intampla destul de frecvent in cadrul companiilor industriale care dispun de depozite mari si de volume de marfa uriase. In conditiile date, o solutie optima este aceea de a investi in mobilitate si in dispozitive tehnologice moderne care sa ne permita o eficientizare corespunzatoare a timpului de lucru.

    Mobilitatea a devenit un factor deosebit de important atat pentru eficienta, precum si pentru reducerea numarului de erori de etichetare. Dispozitivele indispensabile pentru mediile industriale din intreaga lume sunt imprimantele mobile, dispozitive care au inregistrat un real succes in cadrul mediilor de lucru industriale din lume. Asadar, iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce semnificativ numarul cheltuielilor inutile din cadrul companiei tale.

    Opteaza pentru imprimante mobile.

    Imprimantele mobile reprezinta investii pe care le putem cataloga cu usurinta a fi unele intelepte in conditiile in care aceste dispoitive revolutionare ne pot ajuta sa reducem considerabil numarul erorilor de etichetare. Aceste printere ne ofere posibilitatea de a le transporta cu usurinta oriunde sunt necesare, astfel ca etichetele pot fi eliberate la fata locului, aspect care duce evident la o scadere semnificativa a aparitiei erorilor de etichetare. Mai mult decat atat, aceste dispozitive utilizeaza tehnologii de printare moderne, astfel ca etichetele generate, vor putea fi descifrate cu usurinta de catre cititoarele de coduri de bare utilizate de catre companiile din zona de productie sau retail. O eticheta tiparita gresit sau una care nu poate fi descifrata corespunzator este automat o cheltuiala inutila pe care va trebui sa o suportam.

    Investeste in tehnologie.

    Tehnologiile avanseaza intr-un ritm destul de aleret si acest lucru reprezinta un beneficiu pentru orice companie, mai ales pentru cele industriale. Pe langa mobilitate, avem nevoie totodata de o automatizare corespunzatoare a proceselor din cadrul ueni companii. Aceste investitii in tehnologie ne vor ajuta sa eficientizam mult mai bine timpul de lucru al muncitorilor, iar procesele in sine vor deveni mult mai acurate. Aceste aspect nu poate insemna decat un singur lucru si anume acela ca eficientizarea acestor procese va duce la reducerea unor cheltuieli neasteptate, care de cele mai multe ori erau generate de catre procese neeficiente. La ora actuala exista o varietate de moduri prin care putem trece la o automatizare a proceselor avand in vedere ca avem la dispozitie numeroase echipamente tehnologice si aplicatii software care ne pot ajuta sa obtinem rezultate vizibile in timp.

    Www.idmag.ro este un magazin online care vine in intampinarea clientilor cu unul dintre cele mai complexe portofolii online cu echipamente tehnologice si aplicatii software create special pentru eficientizarea proceselor industriale.

  9. Una din soluțiile de a scăpa de vinovăție după un rău făcut altui om este să-l consideri animal. În felul ăsta ai participat doar la o distracție inocenta. Dacă în alte epoci putea fi invocată ca scuză ignoranța, astăzi nu mai e posibil. Cine știe să citească, poate deschide o carte de biologie. Iar dacă și-ar cerceta propria cultură, ar afla mai multe despre om decât și-ar dori. În cazul în care nu s-a dumirit, s-ar putea cerceta pe sine. Dacă află acolo un om, probabil că se va simți vinovat.

    O alta cale este aceea de a te considera și pe tine, cel cu răul, tot un animal. Ceva ce ar putea suna ca în proverbe, sau mai nou, ca în cărțile de biologie de care am mai vorbit: leul care mănâncă maimuța, peștele cel mare înghite pe cel mic, păianjenul care prinde muște. Și acest mod de a pune problema e riscant pentru că se poate dovedi că răul nu a fost făcut unui animal ci unui om, și, după cum se știe, omul este deasupra tuturor animalelor.

    Mai exista varianta vânătorului care pleacă la vânătoare, și, prins complet de aceasta îndeletnicire străveche, rănește sau ucide alt om. O judecată dreaptă ar limpezi lucrurile.

    Nota de față nu e pentru cei care cunosc bine diferența dintre om și animal, dar continuă dintr-un motiv sau altul să își trateze semenii ca pe animale. Până la ei nu ajunge ceea ce eu pot scrie.

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 923
      citiri

    Intrări Recente

    blog-0666893001491212964.jpg

    Blogurile au devenit extrem de uzuale pentru o multime de oameni din intreaga lume avand in vedere ca acestea functioneaza precum un jurnal online. Bloggerii trateaza diverse teme din viata de zi cu zi sau impartasesc diverse experiente interesante pe care utilizatorii le pot gasi utile sau in care se pot regasi cu usurinta. Numarul blog-urilor este actualmente intr-o continua crestere avand in vedere ca acestea reprezinta o cale eficienta prin care administratorii acestora se pot exprima liber unui public destul de numeros. Mai mult decat atat, fashion blog-urile au devenit esentiale pentru toti pasionatii de moda care vor sa tina pasul cu tendintele.

     

     

    Moda este un domeniu extrem de dinamic daca luam in calcul faptul ca tendintele se schimba simtitor de la un sezon la altul. Acesta este si motivul principal pentru care adesea ne este aproape imposibil sa fim la curent cu toate aceste schimbari, astfel ca urmarirea blog-urilor de profil ne poate ajuta sa fim mereu in trend in ceea ce priveste vestimentatia. Un fashionblog foarte recunoscut la noi este www.lauracalin.ro, iar in cele de urmeaza veti intelege care este aspectul care il face unic.

     

    5-lucruri-pe-care-e-greu-sa-le-acceptam_Laura-Calin_lauracalin.ro-6.jpg

     

     

    Romanian fashion blog - Lauracalin.ro

     

    Calitatea continutului.

     

    Pentru a putea fi un blog de calitate, acesta trebuie intr-o prima etapa sa livreze numai continut de calitate si interesant. Acesta este unul dintre lucruruile pe care veti avea posibilitatea sa le descoperiti in cadrul blogului Lauracalin.ro. Calitatea este una dintre cele mai importante exigente in online, de aceea toate subiectele pe care le puneti la dispozitia utilizatorilor trebuie sa contina informatii interesante si utile, altminteri s-ar putea sa constatam ca articolele pe care le cream sunt plictisitoare si lipsite de efect.

     

    Frecventa cu care este updatat blog-ul.

     

    In ceea ce priveste moda, avand in vedere ca schimbarile se pot produce destul de spontan, este deosebit de important sa livrezi exclusivitati utilizatorilor. Lauracalin.ro este un blog care este updatat in mod regulat, fapt pentru care mereu vei gasi un articol interesant despre moda, despre lifestyle sau chiar si despre yoga. Este important ca blogger-ul sa pastreze o legatura permanenta cu cititorii sai.

     

    Diversitatea subiectelor tratate.

     

    Chiar daca tematica blogului este in principal fashion-ul, trebuie sa recunoastem ca ne place sa citim despre diverse intamplari, mai ales atunci cand ne regasim in acestea. Astfel, un blog devine cu atat mai interesant cu cat reuseste sa furnizeze material interesant. Lauracalin.ro este un blog unde vei gasi nu doar articole interesante despre moda, ci si despre lifestyle, yoga, precum si despre avantajele adoptarii unui stil de viata sanatos.

     

    Totusi de ce avem nevoie de un fashion blog de calitate?

     

    Exista numeroase motive pentru care avem nevoie de astfel de blog-uri, iar principalul este dat de faptul ca acestea ne pot ajuta sa tinem pasul cu tendintele din moda, dar ne pot oferi si informatii vitale cu privire la modul in care sa combinam piesele vestimentare.

    www.lauracalin.ro este un fashionblog foarte apreciat de la noi din tara unde regasesti informatii vitale din lumea modei, despre stilul de viata sanatos, precum si beneficiile practicarii yoga.

  10. bekid

    • 1
      intrare
    • 1
      comentariu
    • 1022
      citiri

    Intrări Recente

    blog-0487863001490685942.png

    Dintre toate obiectele pe care le achizitionam pentru cei mici, bicicletele par adesea sa ne genereze reale batai de cap avand in vedere ca trebuie sa facem un compromis intre ceea ce isi doresc cei mici si ceea ce ne dorim noi in ceea ce priveste siguranta. Bicicletele reprezinta o modalitate excelenta prin care cei mici isi pot consuma energia aproape inepuizabila intr-un mod constructiv, insa in acelasi timp o bicicleta ii poate ajuta pe cei mici sa isi antreneze si cateva dintre cele ai importante simturi.

     

    Diversitatea care se regaseste astazi atat in magazinele online, precum si in cele fizice este unul dintre aspectele care fac alegerea acestor obiecte atat de dificila. Mai mult decat atat, este necear sa luam in calcul si cateva aspecte importante cu privire la siguranta bicicletei pentru a putea vorbi despre o alegere potrivita. Un magazin online unde poti gasi colectia 2017 de biciclete DHS pentru copii este www.bekid.ro. Iata insa cateva lucruri pe care le poti lua in calcul atunci cand alegi o bicicleta.

     

    Culoarea si design-ul.

    Acesta este capitolul cei mai important pentru cei mici, astfel ca ti-ai usura cu mult alegerea pe care trebuie sa o faci daca il vei lua cu tine atunci cand o cumperi. Copiii sunt atrasi strict de culori si de design, astfel ca ei stiu cel mai bine ce anume le place si ce nu.

     

    Calitatea materialelor.

    Evita sa cumperi biciclete pentru copii construite din materiale foarte slabe sau dintr-unele foarte grele. In ambele situatii poti pune siguranta copilului in pericol avand in vedere ca un material foarte slab calitativ poate ceda in orice moment, iar unul foarte greu ii poate face pe cei mici sa isi piarda echilibrul. Aluminiul este un material excelent pentru care poti opta atunci cand vine vorba despre bicicletele pentru copii.

     

    Marimea bicicletei.

    Marimea bicicletei este un aspect deosebit de important atunci cand vine vorba despre alegerea bicicletelor. O alegere nepotrivita va transforma bicicleta intr-una inconfortabila pentru copil. In acest sens, pe site-ul Bekid veti regasi un tabel cu toate marimile de biciclete disponibile pe site si varsta potrivita aferenta acestora. Este important sa facem o alegere cat mai potrivita in acest sens si sa nu achizitionam biciclete nici mai mari si nici mai mici.

     

    speed-1401-2017-dhs-albastru-5970_1_myd1-e0.jpg

    Biciclete copii - www.bekid.ro

     

     

    www.bekid.ro este unul dintre cele mai importante magazine cu produse pentru copii care se impune pe piata cu produse de calitate, la cele mai avantajoase preturi.

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 931
      citiri

    Intrări Recente

    blog-0498808001489746271.jpg

    Pentru a putea vorbi despre o locuinta completa, trebuie sa luam in calcul toate elementele care intra in componenta acesteia. Usile si ferestrele sunt adesea elemente componente pe care le neglijam, astfel ca adesea ne confruntam cu diverse probleme in ceea ce priveste izolatia termica si fonica a locuintei. Alegerea acestor produse nu mai este o sarcina usoara astazi cand acestea pot fi personalizate in diverse moduri si ne pot completa locuintele in moduri de-a dreptul inedite. Usa exterioara este cu siguranta o provoacare pentru fiecare dintre noi avand in vedere ca este principalul element care impresioneaza din exteriorul unei locuinte.

     

    e101.jpg

     

     

    Usi din lemn - www.usi-bune.ro

     

    Usile exterioare sunt produse astazi dintr-o varietate de materiale, insa cu toate acestea clasicul lemn ramane unul dintre materialele de lux. Usile din lemn stratificat au devenit astazi o adevarata moda avand in vedere ca acestea au toate calitatile lemnului. Usile din lemn stratificat pot fi achizitionate astazi prin intermediul unor magazine online de specialitate precum www.usi-bune.ro. Daca nu poti lua o decizie in acest sens, iata cateva avantaje pe care le ai daca optezi pentru lemn stratificat.

     

    Lemnul stratificat este usor de intretinut.

     

    Daca initial lemnul era considerat un material sensibil si greu de intretinut, astazi avem la dispozitie un intreg arsenal de solutii care ne pot ajuta sa il intretinem in mod corespunzator. Producatorii ne promit faptul ca o usa exterioara din lemn stratificat poate rezista si pana la 40 de ani daca respectam cu strictete modalitatile referitoare la intretinere.

     

     

    Lemnul stratificat are un aport estetic deosebit.

     

    Acest lucru cu siguranta nu mai reprezinta un secret pentru nimeni avand in vedere ca toti stim ca lemnul este un material luminos si cu un aport estetic aparte. Spre deosebire de PVC care nu aduce nici un plus de estetica unei locuinte, lemnul este cu siguranta alegerea inspre care trebuie sa ne indreptam atentia.

     

     

    Lemnul stratificat ofera cea mai buna izolare termica si fonica.

     

    Dintre toate materialele existente la ora actuala in ceea ce priveste constructia usilor, lemnul ofera cea mai buna izolare termica si fonica dintre acestea. In acest fel, vom avea posibilitatea de a ne bucura pe deplin de confortul locuintei noastre si vom avea posibilitatea de a suporta cheltuieli de intretinere mult mai reduse.

     

    www.usi-bune.ro este un magazin online in cadrul caruia regasim diverse modele de ferestre si usi din lemn stratificat pe care le putem achizitiona la preturi avantajoase.

    • 1
      intrare
    • 0
      comentarii
    • 1006
      citiri

    Intrări Recente

    blog-0966471001487857300.png

    Orasul Sebes a devenit fara indoiala un centru turistic daca stam si analizam putin intreaga zona care il inconjoara. Pe langa atractiile turisitce care deja au devenit celebre in intreaga tara, Sebesul mai inseamna totodata si o multime de peisaje care vor reusi cu siguranta sa-ti taie rasuflarea. Chiar daca vorbim despre un oras relativ mic, trebuie totusi sa luam in calcul faptul ca gaisrea unui loc de cazare potrivit se poate transforma foarte simplu intr-o reala provocare, mai ales atunci cand posibilitatile in acest sens sunt multiple.

     

     

    IMGL8411.jpg

     

    Hotel Sebes - Hotelturn.ro

     

    Gasirea unui loc de cazare propice chiar si intr-un orasel precum Sebesul avand in vedere ca de cele mai multe ori, cautam locatii de cazare care sa fie cat mai aproape de principalele atractii turistice dintr-o varietate de motive, insa de cele mai multe ori, factorul financiar este cel care se transforma in cel de decizie. O alegere inteleapta pe care o putem face atunci cand ne aflam in Sebes si cautam un loc de cazare este aceea de a opta pentru Hotelturn, unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din Sebes. Iata insa si o serie de alte motive pentru care sa alegi serviciile de cazare Hotelturn atunci cand vrei sa vizitezi Sebesul.


    1. Esti aproape de cele mai importante atractii turistice.
      Acest lucru constituie fara indoiala un real avantaj daca luam in calcul faptul ca deplasarile, fie ele si scurte inseamna automat cheltuieli. Daca suntem insa aproape de principalele atractii turistice pe care vrem sa le vizitam, vom avea posibilitatea de ne deplasa pana la acestea pe jos, fara a mai consuma combustibil. Mai mult decat atat, Hotelturn este situat exact in centrul orasului, astfel ca veti avea acces totodata si la alte puncte importante de interes din Sebes.

    2. Beneficiezi de o gama larga de facilitati la preturi avantajoase.
      Cu siguranta atunci cand vorbim despre cazare, primul lucru care ne intereseaza este cu siguranta beneficiile pe care le avem daca ne cazam intr-o locatie sau alta. La Hotelturn, pe lista facilitatilor pe care le ai se numara: acees la internet, telefonie si TV, loc de parcare, precum si o terasa si un minibar unde iti poti petrece timpul dupa o zi lunga de vizitat.

    3. Ai posibilitatea de a interactiona cu un personal entuziast si pregatit.
      Hotelturn este cu siguranta o locatie selecta in adevaratul sens al cuvantului daca pe langa intreaga gama de servicii de inalta clasa vei avea posibilitatea dea interactiona cu un personal mereu la dispozitia ta si care nu uita sa zambeasca.

    HotelTurn este un hotel care se regaseste in cadrul orasului Sebes si care vine in intampinarea clientilor cu o varietate de servicii premium de cazare la preturi deosebit de accesibile.

  11. blog-0554302001487075714.jpg

    Decizia de a te muta intr-un apartament complet nou este una destul de dificila in conditiile in care o locuinta reprezinta una dintre cele mai importante investitii pe care le facem de-a lungul vietii. Cu toate acestea insa, uneori simtim nevoia unei schimbari in ceea ce priveste locuinta, astfel ca o astfel de investitie este aproape inevitabila in conditiile date. Avand in vedere ca achizitionarea unei locuinte noi presupune o alegere destul de responsabila, una dintre solutiile cele mai bune pe care le avem la ora actuala este optarea pentru un apartament nou in cadrul unui ansamblu rezidential.

    Ansablurile rezidentiale reprezinta in conditiile actuale una dintre cele mai bune variante pe care le avem la indemana daca luam in calcul faptul ca pretul locuintelor conventionale a stagnat, astfel ca acestea sunt inca destul de ridicate. Daca ati luat decizia de a va muta intr-o locuinta complet noua in cadrul unui ansamblu rezidential, iata cateva motive pentru care sa optezi pentru o locuinta la Hermannresidence.


    1. Calitate si confort la preturi accesibile.
      La Hermannresidence ai doua avantaje importante si anume primul dintre acestea este dat de faptul ca poti obtine locuinta mult dorita la un pret deosebit de accesibil. In al doilea rand, toate apartamentele din cadrul ansamblului sunt construite dupa cele mai moderne standarde, numai cu materiale de calitate care ii ofera rezistenta sporita in timp.

    2. Izolare termica si fonica de exceptie.
      Datorita faptului ca in constructia acestor ansambluri sunt utilizate numai materiale de calitate, aceste locuinte beneficiaza simultan atat de o izolare termica de exceptie, precum si de una fonica. Acest lucru inseamna ca vom suporta cheltuieli de intretinere mult mai mici.

    3. Locuri de parcare suficiente si spatii de joaca pentru copii.
      Marele avantaj al ansamblurilor rezidentiale este dat de faptul ca pune la dispozitia locatarilor o serie de facilitati precum locuri de parcare suficiente pentru intreaga familie, dar si spatii de joaca create special pentru cei mici si unde se pot relaxa in voie. Mai mult decat atat, aceste asezari beneficiaza si de spatii verzi in care va puteti relaxa si dumneavoastra dupa o zi istovitoare de munca.

    Hermannresidence este un ansamblu rezidential pe care il regasim in cadrul orasului Sibiu si care pune la dispozitia clinetilor un portofoliu complex de apartamente moderne, construite dupa cele mai noi standarde calitative si care pot fi achizitionate la preturi speciale.

×