Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    12
  • comentarii
    0
  • citiri
    2036

Top 3 coduri caen intr-o perioada de criza

vasilica23

181 citiri

Anul 2021 a fost in mare parte afectat de pandemia de coronavirus. Prin urmare, cateva sectoare economice au fost puternic afectate de masurile de restrictie antiepidemice stabilite de catre Guvernul Romaniei.

Dintre sectoarele economice puternic afectate de masurile guvernamentale se numara:

  • HORECA
  • Turismul
  • Cultura
  • Cinematografele

Prin urmare, o serie de afaceri sunt intr-o perioada de impas sau au fost inchise din pricina profitabilitatii extrem de scazute.

Esti unul dintre acesti antreprenori puternic afectati de criza sanitara care a lovit Romania in ultimul an? Ei, bine, acum este momentul sa te reprofilezi si sa te axezi pe acele domenii de activitate care te-ar putea ajuta sa te redresezi din punct de vedere economic. In acest sens, lista codurilor CAEN 2021 actualizate iti sunt utile pentru alegerea corecta a activitatii pe care urmeaza sa o desfasori. Aceste coduri CAEN sunt obligatoriu mentionate in Actul Constitutiv al societatii, in cuprinsul caruia  acestea vor fi clasifficate dupa cum urmeaza:

  1. cod caen principal
  2. cod caen secundar

Codul CAEN, indiferent de clasificare, este structurat pe 4 niveluri, si anume:

  • sectiune - primul nivel ce contine titlul domeniului de activitate
  • diviziune - al doilea nivel format dintr-un cod numeric de 2 cifre
  • grupa - al treilea nivel, cod numeric de 3 cifre
  • clasa - al patrulea si ultimul nivel format dintr-un cod de 4 cifre.

Autorizarea unui cod CAEN

Un cod Caen se poate autoriza prin depunerea unei declaratii de indeplinire a conditiilor de functionare din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectia mediului si a muncii in locatiile destinate desfasurarii activitatii.

Asadar, se poate autoriza doar un cod CAEN existent in lista Actului Constitutiv.

Domenii de activitate de care ar trebui sa tii cont

In cele ce urmeaza iti vom enunta si explica cateva activitati pe care le vei putea lua in calcul daca iti propui sa te reprofilezi. Iata care sunt acestea:

1. Domeniul IT

Domeniul IT este unul dintre cele mai abordabile, codul CAEN aferent fiind 620 grupa care include activitati de servicii in ceea ce priveste tehnologia informatiei.

Grupa caen 620 cuprinde clasele 6201, 6202, 6203, 6209.

2. Activitati educationale

Invatamantul este un domeniu prioritar in ceea ce priveste viitorul economiei nationale, astfel incat pregatirea viitorilor tineri este un aspect extrem de important.

Invatamantul poate fi atat cu prezenta fizica, cat si la distanta prin orice mijloc de comunicare. Sectiunea include in special, activitati academice oferite de institutii private, acestea fiind incadrate in categoria de coduri CAEN 85: CAEN 851-854 fiind destinate pregatiriii din invatamantul prescolar, primar, secundar, liceal cat si altor activitati de instruire specializata, cum ar fi cursurile de calificare profesionala.

3. Scoli de soferi

Sa deschizi o scoala de soferi in ziua de azi este o optiune de luat in calcul, mai ales ca un numar tot mai mare de tineri isi doresc sa obtina permisul de conducere. Statisticile oficiale arata faptul ca, la momentul actual, un numar de aproximativ 1600 de firme care au ca domeniu de activitate codul CAEN 8553 scoli de conducere (pilotaj) functioneaza pe teritoriul Romaniei.

 

Acum, ca ai atatea optiuni din care sa alegi, iti dorim succes in activitatea pe care urmeaza  sa o intreprinzi!

 


×