Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12017

Cum arata o baie moderna?

enrique00a

11 citiri

Dacă ai în plan renovarea băii, cel mai probabil ai căutat deja „cadă freestanding”, „cadă baie” sau chiar „cabină duș”, fiind elemente centrale în orice baie. Totuși, toate elementele sunt importante și trebuie să se potrivească între ele. Spre exemplu, o cadă freestanding trebuie să meargă cu o chiuvetă freestanding de asemenea. Cele mai noi tendințe când vine vorba de băile moderne sunt minimalismul și maximalismul. Fie totul este în nuanțe cât mai clasice și naturale, alb, negru sau nuanțe de bej, fie totul este foarte colorat și eclectic, dar potrivindu-se într-un final. Cu toate acestea, căzile freestanding par a fi preferate de ambele stiluri.

Minimalismul preferă culorile clasice și întregi, fără modele. Cu cât totul este mai uniform, cu atât mai bine. Dacă s-ar putea da cu bidineaua de o singură culoare peste toată baia, cu atât mai bine. O baie minimalistă nu are nimic la vedere. Toate produsele sunt ascunse în dulapuri, care sunt ascunse la rândul lor. Ușile dulapurilor nu au mânere, se deschid printr-un sistem de împingere, astfel că pare o baie nelocuită. Lavoarul de la baie este la rândul său simplu, freestanding sau prins în blat, de cele mai multe ori în forma unui bol larg și înalt. Rezervorul de la toaletă trebuie ascuns neapărat, iar toaleta în sine poate fi la rândul său freestanding. Cada freestanding sau nu, trebuie să fie cât mai simplă și dintr-o bucată, dar nu din plastic. Într-o baie minimalistă nu sunt comune preșurile din fața căzii, dar dacă există, sunt din fibre naturale, din iută sau chiar din lemn, toate în culori cât mai naturale.

Pe de altă parte, în celălat colț al băilor moderne se află cele maximaliste. Când intri într-o asemenea baie, privire ți-o ia razna pentru că sunt multe centre de interes care atrag atenția și multe culori și modele peste tot. O asemenea baie dă impresia că este încărcată cu multe obiecte și produse chiar dacă nu este neapărat așa. Cele mai noi trenduri în materie de băi maximaliste sunt cele care pictează tot ce se poate picta. Lavoarul de la baie este colorat în diferite modele, la fel și toaleta și cada. Căzile freestanding pictate sunt aproape ca o piesă de artă, fiind un punct central, mare și care atrage toate privirile. Când vine vorba de podea și pereți, mozaicul este cea mai bună soluție pentru o baie maximalistă. Totuși, trebuie să existe o coeziune a tuturor acestor culori. Chiar dacă ideea este ca totul să fie plin și încântător, nu trebuie să fie obositor. Trebuie să existe și elemente „de pauză”, iar acestea pot fi dulapurile. Lemnul natur se potrivește foarte bine într-o asemenea baie, iar dacă ai și lumină naturală, o plantă completează perfect imaginea.

Așadar, dacă ai în plan o renovare a băii tale, spre ce stil înclini mai mult? Cele două estetici sunt la modă acum, dar ca orice trend, vor dispărea și vor fi înlocuite cu altceva la un moment dat. Așa că, într-un final, cel mai important este să îți faci baia asa cum vrei tu, să fie pe placul tău.


×