Jump to content
Forum Roportal

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/08/2020 in all areas

 1. 7 points
  Pentru Maeve, care e oleacă supi Pentru Enki, care e pe val Pentru Kleo, care le spune Pentru Stu, care a ales deocamdată să tacă, precum înțeleptul Lao Zi Pentru Lucia, cu urări de bine la nepoței și nu în ultimul rând, pentru noi, băieții, adică pentru *adal, observant, no-user-name, nicolae, arpad, king, garg bag și io niște retro, acolo, cu gânduri de bine
 2. 6 points
  Dar de ce nu, o seara de discutii de genul asta in cuplu, eventual unde nu sunt de acord 100% sau au păreri contrare, poate duce la o noapte pasională.
 3. 6 points
 4. 5 points
  1. Da 2. Nu Cu toții am văzut filme, am citit articole și cam știm despre ce e vorba colea. Foarte pe scurt și la modul cel mai general, e vorba de agenți guvernamentali care fac „curățenie” în urma așa-ziselor contacte cu E.T., apelând uneori la ștergeri de memorii sau chiar la suprimarea martorilor. Brrr! Sigur, nu vorbim aici de celebra serie de filme, deși o putem discuta dacă considerăm că merită. Vorbim de posibilitatea unei astfel de realități.
 5. 5 points
  Interesant. Da, eu cred ca este posibil sa existe agenti/agentii care se ocupa insa cel mult cu stergerea urmelor/inventarea unor acoperiri sau povesti oficiale pentru anumite evenimente de natura ET pe care insa nici ei nu le inteleg/cunosc. Evenimentele insa nu sunt nici pe departe de natura/amploarea celor pe care le vedem in filmele sf, (evident nu invazii, nu aliens under cover, nu tehnologie ET furata/recuperata de la vreo nava prabusita). Parerea mea este ca se lasa intentionat (de catre aceste agentii/agenti sau autoritati) sa se circule povesti/inventii cu mult umflate fata de ce se intampla in realitate pentru ca pe de o parte sunt o supapa pentru populatie, o data ca le ofera un sentiment de siguranta ca cineva are grija de planeta din punctul asta de vedere,( chiar daca in realitate poate cei care se ocupa de asta sunt la fel de in ceata si habarnisti ca toata populatia), si apoi ca ii face sa se simta speciali, ca au descoperit lucruri secrete, cunosc ei niste adevaruri wow si deosebite care se vor ascunse de autoritati; apoi pe de alta parte fiind atat de ridicole aceste inventii nu sunt credibile, deci existenta acestor agentii - (care agentii nici ele la randul lor nu stiu/nu cunosc prea bine ceea ce musamalizeaza, doar vor sa nu panicheze populatia si/sau sa nu ajunga informatii care au potentialul sa aduca un avantaj la vreo agentie a unei tari concurente), - impreuna cu povestile despre ei, ramane in continuare sub semnul intrebarii. Deci pe scurt, da, cred ca exista agentii desemnate sa urmareasca tot ce misca pe cer sau cade pe pamant, doar ca nu sunt atat de avansati sau smecheri pe cat se lasa sa se creada despre ei.
 6. 5 points
  Pentru că între femei și bărbați există deosebiri genetice care conduc la deosebiri fiziologice, fizice, psihologice etc. Și e firesc ca, de aici, pe parcursul vieții, să vorbim abordări diferite, de comportamente diferite, de pasiuni diferite. Sigur, sunt și excepții, dar nu despre astea vorbim. Pe de altă parte, filosofic vorbind, mai bine zis potrivit filozofiei vechilor chinezi, femeia este Yin iar bărbatul este Yang. Unde Yin și Yang sunt văzute ca două principii cosmice fundamentale, diferite dar complementare. Ținând cont de aceste lucruri, e cât se poate de normal ca femeia și bărbatul să aibă de-a lungul vieții pasiuni diferite. Bine, ulterior pot să apară influențele de mediu, familiale și altele. Dar nu despre asta e vorba aici. Cât despre chestia cu inteligența femeii vs interligența bărbatului, m-am cam amuzat citind niște chestii care s-au postat aici. Femeia și bărbatul sunt complementari. Ce poate face femeia nu poate face bărbatul și viceversa.
 7. 5 points
 8. 5 points
  N-am citit topicul, nu stiu daca a mai raspuns cineva ca s-au facut studii de la varste foarte fragede. Copiii de sex masculin erau mai interesati de obiecte, iar fetele, de persoane. Deci se pare ca e o predispozitie genetica.
 9. 5 points
  ,,Ce sa-i cumperi unui baietel cand mergi in vizita?'' - O masinuta. Sau un puzzle. Sau ceva de construit! ,,Dar unei fetite?'' - O papusica, vesele de bucatarie de jucarie sau o rochita! '' Pe de o parte, societatea, pe de alta parte barbatul mereu a fost atras de ce a fost atras tatal, pentru ca el e primul lui model cu impact crescut. Era un studiu cu emisfera dreapta si stanga a creierului, inclinare spre simt practic, atentie distributiva, IQ, EQ..etc. Femeile in tehnica pot excela, important e sa vrea. Ele insa se sacrifica de multe ori pentru echilibrul emotional al familiei, barbatul stand mai prost cu EQ-ul, statistic vorbind, cu precadere din cauza modelelor si educatiei consacrate. Ele sunt mai atrase de comunicare, oferirea compasiunii, educare. Asadar nu tine de faptul ca e femeie sau barbat, ci de structura creierului, educatie si prioritati in viata. Ca , statistic vorbind, chiar si structura creierului are anumite asemanari la barbati vs femei..o fi, dar nu e ceva ce putem controla, pana la urma.
 10. 5 points
  Mulțam fain, MissHyde! Pentru tine și pentru soțul tău, cu drag, să dansați în vara asta când veți avea chef!
 11. 5 points
 12. 5 points
 13. 5 points
 14. 5 points
  Și pentru mine și soțul meu
 15. 5 points
  Pentru Maeve, că merită! Deocamdată doar două melodii...
 16. 5 points
  silk 2007. Lent, pictural, sensibil. Un francez călătorește în Japonia secolului XIX pentru oua de viermi de mătase. Finalul e surprinzător. E o ecranizare după cartea lui Baricco. Doar pentru iubitorii de filme de artă.
 17. 5 points
 18. 5 points
  Southpaw (2015) Un film pe care nu am putut să-l văd de la cap la coadă dintr-o singură repriză, atât de mult m-a marcat. Dincolo de anumite stângăcii în ring la filmarea scenelor de box, filmul a fost cutremurător, cel puțin pentru mine. Bine, eu sunt subiectiv, pentru că am ceva tangențe cu sportul respectiv. Dar trebuie să spun asta, scenele de box au fost net superioare celor din seria Rocky, de exemplu, unde Rocky stă uneori cu mâinile căzute pe lângă corp și pare să nu știe cum să se poziționeze mai bine ca adversarul să poată să-i frece o carabă din fundul grădinii. Gee... râd chiar și acum, numai când mă gândesc. Hai să fiu moșul ăla sâcâitor și să vă explic și de ce, chiar dacă nu vă interesează: departajarea pe categorii în box e o chestie foarte sensibilă și importantă, pentru că un boxer cu 5 kilograme peste categorie poate să termine cariera unui adversar cu 5 kilograme mai ușor. În 95% din cazurile cu peste 5 kilograme diferență între boxeri, luptătorul mai greu va câștiga prin forța loviturii. Brusli ăla care apare o dată la o mie de cazuri se numește excepție și trebuie să se grăbească dacă vrea să câștige, pentru că nu va rezista să fie lovit de un buldozer zece runde. So, revenind la Rocky, e absolut imposibil ca unul din cei doi boxeri să fie epuizat în runda a unșpea, iar celălalt să fie suficient de fresh încât să-l toace pe celălalt ca pe ceapă. Pur și simplu masacre din astea nu se întâmplă. Întotdeauna există un echilibru între adversari în ceea ce privește greutatea, nivelul de antrenament sau locul în clasament. Dacă s-ar întâmpla derapaje evidente de la aceste criterii în lumea boxului, antrenorul celui bumbăcit ar putea să-și piardă licența, pentru incompetență. Clar? Southpaw mi se pare unul din cele mai frumoase și realiste filme despre lumea boxului din câte am văzut până acum. Și credeți-mă, am văzut cel puțin două! Îl găsiți pe Netflix. Și după ce veți plânge, vă rog să-mi dați un like pentru recenzie. Mulțumesc.
 19. 5 points
  Nu mai voia să plece, bulangiul. Da' bine, eu îl înțeleg, e traumatizat din cauza unei bătăi soră cu moartea. Suferă de stres post-traumatic, dar nu vrea sa meargă la psihiatru sau măcar la psiholog ptr terapie. Mi-e milă de el, era un om extraordinar.
 20. 5 points
  Văleu, a venit un amic nebun (in sensul rău) și nu ne mai lasă în pace, că el a creat lumea, că el e Sfântul Ștefan. Aveam chef să fumez ceva cu soțul și a venit ăsta. Așa că m-am retras în bucătărie sa îmi fac ceai.
 21. 5 points
  Hello, my dear friends! Va pup pe toți, mai cu seamă pe Kleopatrah!
 22. 4 points
  Dar Clio are dreptate. Eu sunt și soarele, și briza.
 23. 4 points
  Sa-l vezi, filmul e bun chiar daca-i cu neoameni. :)) Mno, am terminat Southpaw. Am bocit, m-am intristat si bucurat. Bun, realist, mi-a placut mult. Si coloana sonora e misto.
 24. 4 points
 25. 4 points
  Tatuaj temporar cu craniu auriu plus scoicile, amintiri din Vama Veche.
×