Jump to content
Forum Roportal

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/02/2020 in all areas

 1. 6 points
  Multumesc Enki! Ma faci sa :( Pentru tine ,Kleopatra, si Lucia In frumoasa limba copta
 2. 6 points
  Pentru doamnele si domnisoarele din acest forum
 3. 6 points
  Fain așa! Și zic să nu ne fie frică de iad. Pentru certăreți...
 4. 6 points
  Ei, cre' că ar fi momentul să fac și io o dedicație pentru toate fetele care postează pe aici. E vorba despre 1-8 martie, adică mățișor și pupici, înțelegeți voi! M-am gândit la ceva din Dire Straits
 5. 5 points
  O dedicatie si de la mine pentru toti supravietuitorii.
 6. 5 points
 7. 5 points
  Am primit de la o prietena un mesaj extraordinar si-l trimit roportalienilor! "Terapie prin sunet si vibratii."
 8. 5 points
 9. 5 points
 10. 5 points
 11. 5 points
 12. 5 points
  Multumesc si eu. Dedicatia mea e pentru toti. Iar pentru ca tot am vorbit de el, e si pentru tata, el iubea mult melodia asta. Ah, si pentru mama Antoniei.
 13. 5 points
  O dedicatie pentru femeile acestui forum, de ziua lor, 8 martie, cand toate femeile sunt eterice si transcendente. Si o dedicatie pentru barbati, ca sa nu se simta neglijati, caci ar suferi in tacere: o melodie despre esenta masculina.
 14. 5 points
  Pentru ca doamnele sunt mereu alintate si primesc urari, cadouri s.a.md., sa nu ii uitam pe barbati. Le urez si eu anticipat, ca maine cine stie ce-o mai fi: la multi ani frumosi! Si mare grija la pahare!
 15. 5 points
 16. 5 points
  In primul rand, imi pare tare rau pentru pierderea suferita si pentru greul pe care trebuie sa il duci. La un asa atasament descris, e dificil de indurat despartirea. De fapt, cumva cred ca se dezvoltase codependenta si frica de moarte era proiectata asupra mamei, ea sa fie cat de mult in siguranta. Poate la un anumit nivel te confundai chiar cu persoana mamei tale. Pe langa tratament, faci si psihoterapie, mergi la psiholog? Depresia severa e extrem de greu de combatut. De asta, legat de intrebarea ta, nu stiu ce sa iti spun. Bogdan Petriceicu Hasdeu ajunsese la aceeasi disperare de a comunica cu fata lui. Dar oare e sanatos? Si gandeste-te si altfel: oare spiritul mamei tale, ajuns in alta dimensiune, alt univers, ar trebui rechemat aici? E un motiv pentru care sufletele trebuie sa mearga mai departe. Iar viii, sa-si continue existenta aici. Trebuie sa incepi, usor usor, sa te intorci la tine, sa te redescoperi, nu va fi simplu, vor aparea mereu crize, indoieli, angoase, dar ai si trebuie sa ai propriul tau drum. Trebuie sa lupti cu depresia si sa castigi...
 17. 5 points
  Tuturor celor care va tot certati si impungeti.
 18. 5 points
  Pentru King1, Adal, gargbird, interlocutorii mei in topicul-problema, dedic o melodie care onoreaza principiul masculin:
 19. 5 points
  Pentru toti Roportalienii:
 20. 4 points
  Pentru toti roportalienii care iau Lectii de viata
 21. 4 points
  Daca cineva iti spune ca altcineva te-a vorbit de rau, nu incepe sa spui scuze despre ce s-a spus despre tine, ci raspunde-i asa " Nu stia despre celelalte greseli ale mele, ca dac-ar fi stiut, nu s-ar fi limitat doar la astea Epictet
 22. 4 points
  King1, m-ai ghicit perfect cu melodia dedicata. Este una dintre cele mai frumoase auzite de mine in viata. Nu o stiam. Surprinde perfect subiectul topicului meu, ar putea sa-i fie ilustratie muzicala. Mersi. :) Iti raspund cu una in acelasi stil: Fiero, multumesc pentru gandul bun, sper sa-ti placa asta:
 23. 4 points
  Pentru tine, Garg, ca te mananca :)
 24. 4 points
  Ești printre puținii muritori care îmi scriu numele corec. Ia de-aici, că tot a venit primăvara:
 25. 4 points
  Nu pot să mă abțin. Ai enumerat imperii care, spre deosebire de Imperiul Roman, au cucerit doar de dragul de a asimila bogății materiale și vasali. Iar a doua chestie (pentru a nu se confunda cu prima pe care am apostrofat-o mai sus): Alexandru Macedon a fost un tip de nota 20, a fost genul de om de urmat sau de slujit necondiționat (dacă tot am vorbit despre sclavie). Falangele lui Alexandru, fascinante chiar și în ziua de azi, îl fac, într-adevăr, un zeu printre oameni. Iar el, zeul, a avut înțelepciunea să fie mărinimos cu popoarele cucerite. Poate aici a fost și greșeala lui majoră. Romanii și-au impus legile, făcând vasalii mai ușor de controlat, pe când Alexandru cel Mare a lăsat libertatea opiniilor locale, primitive, fapt care a dus, indirect, la destrămarea magnificului său imperiu. Ca o paranteză, deși nu e o paranteză, sunt fericitul posesor al unui exemplar al cărții "Alexandru. Imperiul unui vis neîmplinit" de Alexandru Bunescu, fost (din păcate) user al forumului Roportal. Deși s-a scris enorm despre Alexandru Macedon, prietenul meu mai sus-menționat a reușit să facă, prin biografia sa aparent succintă, un portret al marelui războinic și cuceritor, mult mai apropiat de realitate decât multe alte biografii ale multor altor istorici din toate vremurile. Din moment ce m-a impresionat atât pe mine, cât și pe unchiul meu, care a avut surpriza să găsească un suflu extraordinar de prospețime în lecturarea cărții (deși a fost extrem de sceptic la început), e clar că Alexandru Bunescu a reușit să urmărească firul vieții marelui Alexandru cu o acuitate incredibilă (cel puțin pentru mine, biet cititor mediocru). Parcă a fost acolo, lângă marele împărat, și i-a sorbit gândurile, trăirile și sufletul. Sunt de-a dreptul invidios.
×