Jump to content
Forum Roportal

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/27/2021 in all areas

 1. 5 points
 2. 5 points
  Sincer, e foarte bine ca in ziua de azi Clujul nu este ce este Bucurestiul. Altfel ma mutam deja la Iasi.
 3. 4 points
  Pentru King, Enki, Vriies, Lucia, Blues, Sadeea, Maeve , adal
 4. 4 points
 5. 4 points
  Mulțumesc! M-a pus dracu' să-mi reînnoiesc permisul de pescuit, deși am știut că voi elibera bestia... Am avut și o săptămână cu o vreme bestială, numa' bună de aruncat cu bățu'n baltă. În râul Siret, mai precis. Vorba poetului: "Pe un fund de lac Patru ochi privește; Ce să este oare?! Este două pește!"
 6. 4 points
  Ba va spun eu ca există sursă care confirmă ca in spitale zac atât vaccinati cat si nevaccinati. De unde stiu? De la tipa de pe salvare care mi-a facut testul covid. Si asta e doar una dintre surse, nu va imbatati cu apa chioara, vaccinul nu face mare branza, tot genele-s baza si imunitatea pe care o ai in momentul in care faci boala. Eu am mizat pe gene. Da, am covid, sunt inca in izolare. Da, am fost rau, inca sunt, am dat si copiilor, din pacate, ei s-au refacut, cel mic extrem de repede, in 2 zile, cel mare mai greu, intr-o saptamana, eu inca trag si posibil sa mai trag ceva vreme, sunt sleita. Din experiența mea, pot sa spun ca, desi am facut o forma destul de urata, imi e mai bine decat la ultima gripa care m-a demolat si pe care am avut-o avum vreo 10 ani, cand efectiv am zis va o sa mor, pentru ca trecuse mai bine de o luna si eu ma simteam si aratam ca un mort viu. Si am colegi si cunostinte care au facut complicatii dupa vaccin, o colega a facut miocardita, de exemplu. Un coleg vaccinat si f tanar a murit de la o banala bronhopneumonie (inca nu pot sa cred nici acum), nu spun ca vaccinul i-a cauzat moartea, dar nu i-a fost de ajutor, nu imi iese din minte nicicum chipul lui tanar si zambitor, era un baiat deosebit si avea doar 30 de ani. Si nu am sa uit nici cum prietenul lui se ruga cu cerul si pamantul de doctori sa ii lase sa se vada de la distanta macar pentru cateva secunde si ei nu le-au dat voie. Acum as vrea sa va imaginati, cei care sustineti cu atata fervoare vaccinul, sa faceti un efort, care pot fi posibilele efecte pe termen lung, daca pe termen scurt deja se intrevad destule efecte si nu sunt deloc de neglijat. Nu are niciun rost sa comparam vaccinurile astea anticovid cu cele pe care le-am facut in copilarie, vor trece ani ca sa putem sa ne permitem sa facem astfel de comparatii. In încheiere, va urez tuturor, atat nevaccinatilor, cat si vaccinatilor, fara deosebire, multa sanatate! Aveti grija de voi!
 7. 4 points
 8. 4 points
  Nu e nicio alianta USR Plus si AUR. Cele doua nu se pot concilia nicicum niciodata. Votul e conjunctural.
 9. 4 points
  Mai mult gândiți, dar nu trăiți Pe jos, aruncate sunt coji de portocale, Imi ies cu nerușinare în cale, agale, N-ar fi putut la fel de bine sa fie pielea unui om? Am încercat un fel de gnom, Nu o luați ca atare! Căci, de-a-ți fi ca mine acum, ati fi în stare Sa aruncați cojile de portocale, sa le aruncați în zare, Cum va aruncați și visurile în râurile-n depărtate, Împânzite de pestoaice pirranha de curând capturate, În mrejele rațiunii neînduplecate.
 10. 3 points
  Mercic și chiar îmi era dor de tine! Pentru tine, hai să încerc una nouă, că de retro cred că ai podul plin. Sper să-ți placă...
 11. 3 points
  Este interesant faptul ca o planeta de marimea Pamantului ori de cateva ori mai mare, are un camp magnetic suficient de puternic, procese vulcanice si apa suficienta, astfel ca in jurul acestor stele K cu o luminozitate de 20-30% din aceea a Soarelui, daca planeta s-ar afla undeva in zona lui Venus ar primi cca. jumatate din caldura pe care o primeste Terra, dar ar fi suficienta pentru a mentine zonele intertropicale destul de caldute in jur de 15C /25C la umbra, deci nu ar exista variatii mari de temperatura si nici temperaturi caniculare la umbra. Daca Planeta s-ar afla aproape de orbita lui Mercur atunci ar primi la fel de multa caldura precum Pamantul, iar gravitatia stelei ar fi cu cca. 20-40% mai mica decat aceea a Soarelui fata de Mercur. Stelele de clasa G sunt stelele din clasa soarelui, iar zona locuibila din acest tip de sistem s-ar afla undeva intre Venus si Marte. Totusi noile Pamanturi superlocuibile ar fi planete mai masive, super-oceanice avand zeci de continente-panglica pline de paduri in loc de suprafete continentale compacte si aride cum are Terra, ceea ce ar genera inca de la aparitia primelor plante o atmosfera identica cu atmosfera Pamantului. O alta posibilitate ar fi in cazul super-pamanturilor foarte calde din zona lui Venus ori chiar Mercur, unde oceanele fierbinti ar fi acoperite de alge de tot felul care ar genera oxigen mult mai rapid si masiv decat plantele de uscat. Asadar pana la urma planetele locuibile pentru oameni s-ar putea sa fie destul de comune in universul apropiat, dar ca sa ajungem acolo ne-ar trebui hibernarea si nave cu reactoare nucleare pe thorium, panouri solare /oglinzi, plasmo-propulsoare cu MASER si o retea interplanetara de accelerare-alimentare. Totusi primul pas va fi telescopul cu sun-flower-star-shadow prin care vom depista direct planetele locuibile si le vom putea analiza concentratia spectrala atmosferica in special pe aceea a oxigenului, dar toate acestea probabil peste alte cateva decenii.
 12. 3 points
  http://www.solstation.com/stars3/100-gs.htm La 10 ani lumina distanta Epsilon Eridani, o stea K, ce lumineaza o treime din lumina Soarelui, ar putea avea o planeta habitabila undeva cam la nivelul orbitei lui Venus, dar planeta ar primi doar cu ceva mai mult decat jumatate din lumina si caldura pe care o primeste Pamantul de la Soare, ceea ce inseamna o planeta cu calote polare extinse spre latitudinile medii, avand un climat bland si relativ caldut in zona ecuatoriala. 12 ani lumina Tau Ceti, o stea care lumineaza jumatate cat Soarele nostru si care ar putea avea una sau doua planete habitabile, una in locul lui Venus si alta aproape de orbita lui Mercur. 12 ani lumina Epsilon Indi este o stea care poate avea doua planete cu potential habitabil. 17 a.l 40 Eridani, avand o planeta habitabila undeva intre orbitele lui Mercur si Venus. 16,7 a.l Altair, o stea cu o zona habitabila vasta luminand de 11 x mai puternic decat Soarele, deci putand avea mai multe planete habitabile la distanta undeva in zona Jupiter-Saturn. 18,7 a.l Sigma Draconis are 40% din luminozitatea Soarelui si poate avea doua sau chiar trei planete locuibile intre Mercur si Terra. 19,7 a.l 82 Eridani - 1 planeta habitabila intre Mercur si Venus. 20 a.l Delta Pavonis, a close photometric match to the Sun, is the nearest solar analog that is not a member of a binary or multiple star system. Si ar putea dispune de cca. 3 planete habitabile, steaua fiind cu 24% mai luminoasa decat Soarele, adica chiar si Marte ar fi ceva mai caldut acolo. 22 a.l Xi Boötis, un sistem binar in care o planeta Venus ar avea o orbita destul de circulara si ar primi cu putin mai multa lumina si caldura decat de la Soare. 24 a.l HD 4628 (Gliese 33) - are doar 22% din lumina Soarelui de aceea o planeta locuibila ar trebui sa se afle undeva intre Mercur si Venus si ar avea un climat cald doar la ecuator. 24,3 a.l Beta Hydri, avand de 3 x luminozitatea Soarelui Regiunea habitabila s-ar intinde undeva intre Marte si Ceres. 25 a.l Vega -cu o luminozitate de 40 de ori peste cea a Soarelui are o zona locuibila undeva dincolo de Jupiter ori chiar in zona lui Saturn. 26 a.l π³ Ori «Tabit» Pi3 Orionis, de 3x luminozitatea Soarelui, ar putea avea planete locuibile dincolo de Marte. ... https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_star_systems_within_25–30_light-years
 13. 3 points
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Epsilon_Indi Epsilon Indi ar putea avea o planeta locuibila pe o orbita similara cu aceea a lui Mercur ori Venus. In prima situatie Noul Mercur ar primi aceeasi caldura precum Pamantul, iar Noul Venus ar fi locuibil doar in zona ecuatoriala. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tau_Ceti Aici pot exista doua planete locuibile, o Venus ca Pamantul si o Terra locuibila doar la ecuator. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Altair Altair are o zona habitabila vasta care porneste de la zona orbitei lui Marte si pana la Jupiter.
 14. 3 points
  Nu știu nika. Dau și io cu presupusul, ca să meargă treaba pe forum!
 15. 3 points
 16. 3 points
  Sper ca esti bine. O poezie pentru tine. Toxiinfecție sentimentală Nina Tărchilă când despletesc secunde-ntortocheate și din greșeală-ating vreun gând cu tine, mă-ncearcă-un frig, mi-e rău și de urgență mănânc lămâi să-mi fie din nou bine. și-această stare de-alergie pătimită în urma vreunei amintiri banale, e-un zvon de vindecare fără preget a unei grave-anomalii sentimentale prin care ... știi, un zeu vedeam în tine iar tu erai atât de muritor că după timp destul fără iluzii și azi bețiile minciunii mă mai dor! de vrei poți să și râzi - puțin îmi pasă! tot bâjbâind așa prin întuneric n-ai să găsești vreo pară mălăiață ci-ntr-un târziu doar vreun regret isteric. eu știu acum când liniștea coboară că-n marele nimic ce-a fost mereu doar biata mea iubire transparentă redesenase-n tine-un Dumnezeu. iar dacă azi tratez cu mătrăgună aceste vechi iluzii insalubre, e ca să știu c-ai să rămâi de-a pururi într-un sertar în care zac doar umbre. Foto: Bansky Graffiti
 17. 3 points
  Da. Nu e nimic din ce te-ai putea astepta. e un mozaic Bine, mie imi place sa ma surprinda un film.
 18. 3 points
  Si am vazut primul sezon din Britannia. Mi-a luat ceva timp sa ma prind ce vrea serialul asta, ca nu era deloc ce ma astepam, dar acum m-am prins in ce plan se intampla actiunea si stiu ce sa urmaresc. Mai am doua sezoane.
 19. 3 points
  De ce nu predai doar la gimnaziala, si faci modulul pe parcurs sa il ai la anul?
 20. 3 points
  ... si sa nu fii un people hater. Ma gandeam daca s-o scriu sau nu, dar vad ca intre timp a scris-o garg pe larg si detaliat.
 21. 3 points
  Enki și Rodi Pardon, Vriies.
 22. 3 points
  aer provincial la Cluj!! a ha ha
 23. 3 points
 24. 3 points
 25. 3 points
×