Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    2
  • comentarii
    0
  • citiri
    947

Traieste sanatos! Cinci motive pentru care e bine sa consumi seminte de cannabis

Legalizeit

703 citiri

blog-0650772001525450196.jpg

Fiind din ce in ce mai populare pe intreg globul, semintele de cannabis au intrat recent pe piata din Romania datorita proprietatilor surprinzatoare de care dau dovada. Consumul de seminte de cannabis este perfect legal, deoarece acestea nu contin THC (substanta psihoactiva din planta de cannabis), insa dau dovada de calitati nutritive de exceptie.

 

Fiind utilizate inca de cativa ani ca suplimente nutritionale in SUA si Canada, rezultatele consumului de seminte de canabis sunt uimitoare, fapt atestat in numeroase studii de specialitate intreprinse de-a lungul timpului. Desi cunoscuta si folosita inca din antichitate pentru tratarea diferitelor afectiuni, dar si pentru proprietatile impresionante de care da dovada, planta de cannabis este o adevarata oaza de sanatate pentru cel ce o consuma. Iata cinci motive pentru care este bine sa consumi seminte de cannabis:

 

1. Ajuta la promovarea unui stil de viata sanatos

 

Semintele de canepa, cunoscute si ca seminte de cannabis, au fost ignorate pentru mult timp datorita asocierii cu planta de marijuana si efectele psihoactive ale acesteia. Astazi, insa, dupa multiple studii de specialitate, s-a ajuns la concluzia ca acestea au un aport nutritiv foarte bogat, fiind din ce in ce mai folosite de catre sportivi, in lumea wellness-ului sau de catre promotorii unui stil de viata sanatos. Neavand THC in componenta, semintele de canepa sunt perfect legale pe teritoriul tarii noastre, putand fi introduse cu succes in alimentatia zilnica.

 

2. Aportul crescut de proteine

 

Fiind o proteina completa (au in componenta toti cei 20 de aminoacizi, inclusiv cei 9 aminoacizi esentiali, ce nu pot fi produsi de catre corpul uman) semintele asigura un aport nutritiv superior si 100% natural, recomandat atat celor care consuma carne, cat si vegetarienilor sau celor care tine diete. Datorita faptului ca sunt o sursa abundenta de proteine, si-au gasit rapid loc in dieta sportivilor, fiind in prezent consumate de antrenori de fitness sau de catre cei mai buni atleti.

 

Semintele de cannabis sunt o sursa importanta de minerale, precum: fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, calciu, fier si zinc.

 

De asemenea, sunt singura sursa naturala de edestina (un aminoacid cu o structura similara lantului de ADN uman), precum si de lisina, componenta cheie a colagenului, ce ajuta la pastrarea elasticitatii pielii, precum si a unui ten curat.

 

3. Continutul ridicat de acizi grasi

 

Cunoscuti si ca acizi omega, acizii grasi esentiali sunt indispensabili corpului uman, insa nu pot fi produsi de acesta. Astfel, semintele de cannabis, avand cel mai mare continut de acizi grasi din lumea vegetala, sunt necesare in dieta oricui.

 

Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 sunt deja cunoscuti pentru beneficiile aduse sanatatii, in special a sanatatii cardiovasculare si scaderea nivelului de colesterol, iar acizii gamma linoleici, de care semintele de cannabis abunda, sunt recomandati pentru echilibrul hormonal.

 

In plus, semintele de cannabis sunt bogate si in alte substante nutritive, precum vitaminele A, E, D si mai multe tipuri de vitamine B, anitoxidanti, fibre, enzime si multe minerale. Din continutul caloric al unei seminte de cannabis, 25% este reprezentat de proteine iar mai mult de 30% de acizii grasi.

 

4. Sunt perfecte pentru slabit

 

Avand un gust asemanator cu cel al nucilor, semintele de canepa isi gasesc locul in salate, pesto-uri sau ca ingrediente in checuri si prajituri.

 

Ele pot fi de asemenea consumate ca atare, decojite sau sub forma de pudra, potrivindu-se la fix in retetele tale! Deoarece dau o senzatie de satietate, sunt recomandate ca snack-uri pe toata durata zilei, daca iti doresti o silueta de invidiat!

 

5. Ajuta la calmarea mai multor afectiuni

 

Acidul gamma linoleic continut in semintele de canepa, reduce simptomele PMS-ului dar si simptomele menopauzei, conform studiilor, fiind recomandate pentru ameliorarea durerilor din fiecare luna.

 

Avand proprietati anti-inflamatorii, semintele de cannabis sunt extrem de folositoare in refacerea muschilor si a tesuturilor dupa exercitii, insa si dupa luxatii si accidentari. De asemenea, procentul crescut de acizi grasi omega si-a dovedit eficienta in lupta cu afectiunile mentale, precum dementa sau boala Alzheimer.

 

Atunci cand consumi seminte de cannabis, te simti plin de viata pe parcursul zilei, iar corpul tau se bucura de nenumarate beneficii. Daca adaugi la asta si faptul ca le poti incorpora in retetele tale preferate, urmand sa le imparti cu cei dragi, iti vei da seama de avantajele incontestabile ale semintelor de cannabis.


×