Sari la conținut
Forum Roportal
Aseneth

Trucuri culinare

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Stiu un singur truc, de la matusa mea, cum se prepara maioneza. Un galbenus crud, unul fiert tare si apoi torni ulei cat vrei. Nu se strica vreodata, insa amesteci intr-o singura directie, a acelor de ceasornic (daca sunteti superstitiosi) sau invers ca mine (daca faceti totul pe dos).

Editat de Athmy
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Ai dreptate, dar nu tot timpul. Sarea intr-adevar impiedica uleiul sa sara din tigaie, am verificat, dar le si schimba gustul, de exemplu cartofii prajiti in ulei cu sare au gust de napi sau de morcovi prajiti, devin mai dulci.

La perisoare nu se pune oua, doar putina faina.

La chiftele e obligatoriu sa se puna oua, mai ales ca cele orginale si adevarate sa fac mari cat palma si fara multe oua in comopzitie nu se leaga, degeaba pui tu un hectar de faina sau pesmet. Daca te referi la bilutele alea care se fac la noi la parastase, poate alea sa mearga fara oua. Dar cele originale, nu.

 

 

O sa incerc trucul cu perisoarele.

 

:haha: foarte tare, daca ai castroane de inox, da' daca n-ai??

 

 

eu am facut cu castroane de ceramica si mi-a iesit :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai eu le fac dupa ochi :)

 

Bat trei oua bine bine cu un praf de sare. Sa nu pui niciodata apa in ele. Adaug putin ulei, un varf de cutit de bicarbonat ( numai cand am chef, de regula nu pun, dar chiar ies f pufoase in acest caz ) si adaug grisul putin cate putin. Pasta trebuie sa fie moale si macar 10 minute sa lasi grisul la umflat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum las grisul la umflat ? Impreuna cu compozitia gata preparata ?

da; amesteci oual ecu grisul; compozitia trebuie sa fie ceva mai moale, mai lichida, nu vascoasa si o lasi apoi in repaus vreo 10-15 minute .. grisul absoarbe lichidul in exces si se umfla, apoi iei cu lingurita din gris si -i dai drumul in supa care fierbe, lasi vreo 5 minute la fiert, stingi focul , acoperi oala si ele se umfla frumos

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Folosesti manusi de operatie si nu ti se pateaza nici pielea dar cu o lingurita se poate scoate usor miezul daca este copt fructul, altfel incerci sa te bagi sub coaja cu ceva cutit sau lingurita dar inainte scoti samburele foarte usor daca infigi un cutit care taie bine in acea sambure, il sucesti putin si e afara deja!!! Daca nu este un pic moale, il cureti cu cutitul ca nu se dezlipeste coaja de miez :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×