Athmy 2564 Raportează post Postat Decembrie 24, 2011 (editat) Stiu un singur truc, de la matusa mea, cum se prepara maioneza. Un galbenus crud, unul fiert tare si apoi torni ulei cat vrei. Nu se strica vreodata, insa amesteci intr-o singura directie, a acelor de ceasornic (daca sunteti superstitiosi) sau invers ca mine (daca faceti totul pe dos). Editat Decembrie 24, 2011 de Athmy 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Aseneth 15 Raportează post Postat Decembrie 24, 2011 Ai dreptate, dar nu tot timpul. Sarea intr-adevar impiedica uleiul sa sara din tigaie, am verificat, dar le si schimba gustul, de exemplu cartofii prajiti in ulei cu sare au gust de napi sau de morcovi prajiti, devin mai dulci. La perisoare nu se pune oua, doar putina faina. La chiftele e obligatoriu sa se puna oua, mai ales ca cele orginale si adevarate sa fac mari cat palma si fara multe oua in comopzitie nu se leaga, degeaba pui tu un hectar de faina sau pesmet. Daca te referi la bilutele alea care se fac la noi la parastase, poate alea sa mearga fara oua. Dar cele originale, nu. O sa incerc trucul cu perisoarele. :haha: foarte tare, daca ai castroane de inox, da' daca n-ai?? eu am facut cu castroane de ceramica si mi-a iesit :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Decembrie 24, 2011 Super tare faza cu usturoiul. :lol: Eu trisez, il cumpar de la chinezi gata curatat. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Aseneth 15 Raportează post Postat Aprilie 9, 2012 cum curatam avocado fara sa ne murdarim deloc Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Sara' 1500 Raportează post Postat Aprilie 9, 2012 Imi poate spune cineva cum se fac galustile bune si, mai ales, pufoase ? :yam: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Aprilie 9, 2012 Pai eu le fac dupa ochi :) Bat trei oua bine bine cu un praf de sare. Sa nu pui niciodata apa in ele. Adaug putin ulei, un varf de cutit de bicarbonat ( numai cand am chef, de regula nu pun, dar chiar ies f pufoase in acest caz ) si adaug grisul putin cate putin. Pasta trebuie sa fie moale si macar 10 minute sa lasi grisul la umflat Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Sara' 1500 Raportează post Postat Aprilie 9, 2012 Cum las grisul la umflat ? Impreuna cu compozitia gata preparata ? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Aprilie 10, 2012 Cum las grisul la umflat ? Impreuna cu compozitia gata preparata ? da; amesteci oual ecu grisul; compozitia trebuie sa fie ceva mai moale, mai lichida, nu vascoasa si o lasi apoi in repaus vreo 10-15 minute .. grisul absoarbe lichidul in exces si se umfla, apoi iei cu lingurita din gris si -i dai drumul in supa care fierbe, lasi vreo 5 minute la fiert, stingi focul , acoperi oala si ele se umfla frumos Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15043 Raportează post Postat Aprilie 10, 2012 cum curatam avocado fara sa ne murdarim deloc Folosesti manusi de operatie si nu ti se pateaza nici pielea dar cu o lingurita se poate scoate usor miezul daca este copt fructul, altfel incerci sa te bagi sub coaja cu ceva cutit sau lingurita dar inainte scoti samburele foarte usor daca infigi un cutit care taie bine in acea sambure, il sucesti putin si e afara deja!!! Daca nu este un pic moale, il cureti cu cutitul ca nu se dezlipeste coaja de miez :crazy: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Aprilie 10, 2012 cum curatam avocado fara sa ne murdarim deloc As vrea sa-l vad cum le curata si pe alea mici si moi. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri