Peter & Bobby Farrelly

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3246

Voteaza & Distribuie

Descriere

Peter & Bobby Farrelly au dat lovitura cu comediile lor indraznete, picante si socante: There's Someting about Mary, Dumb and Dumber, Kingpin, Me, Myself & Irene, Shallow Hal, Stuck on You si Fever Pitch. Dupa un inceput hollywoodian ca scenaristi de seriale TV, isi iau soarta in propriile maini si fac Dumb and Dumber, comedia care da lovitura de 340 milioane $ la box office dar declaseaza si seria comediilor corporale si a gagurilor grosiere, aduse la apogeu de There's Someting about Mary, urmate de comedia personalitatilor Me, Myself & Irene. Vor lansa in 2008 proiectul Hall Pas dar si un remake al filmului The Valet dar si o adaptare a biografie a celor din grupul Three Stooges.

CATE CEVA DEPRE FRATII FARRELLY

Exact ca intr-un film purtand semnatura lor, cei doi frati au avut destinul exemplar al unor personaje din propriilor productii: Peter a lucrat pentru o companie de transport maritim, iar Bobby a inventat un prosop rotund de plaja (numit Sun Spot), pe care nu mai esti nevoit sa-l muti dupa soare. Desi nu au studii de film, interesul lor pentru cinema a fost alimentat de insatisfactia pe care o aveau cand constatau lipsa de imaginatie cu care unii regizori rezolvau anumite scene, oarecum dupa un sablon, in timp ce ei gaseau imediat o alternativa inedita. Marile studiouri au ramas reci la tendinta lor anti sablonarda pana cand au facut primul lor film independent, cu buget mic, Dumb and Dumber.

Comedia, avandu-i pe generic pe Jim Carrey si Jeff Daniels, cu incasari de 340 milioane de dolari, ii propulseaza insa pe orbita regizorilor vanati de studiouri. Urmeaza in 1998, fulminantul succes cu There's Someting about Mary si momentul primei intalniri cu Ben Stiller. Atunci s-a conturat si stilul de lucru, in echipa, al celor doi: Bobby in spatele monitoarelor, in timpce Peter lucreaza cu actorii. "Aruncam cat colo ego-urile si incercam sa facem de doua ori mai bine un lucru, decat l-am fi facut fiecare singur." Ben Stiller ii caracterizeaza astfel: "Au un fel de empatie speciala, ca frati, incat fraza inceputa de unul o termina celalalt. Marea lor calitate este ca descopera lucruri noi pe masura ce intampla. "