Prison Break: Wentworth Miller

Prison Break: Wentworth Miller

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari15673

Voteaza & Distribuie

Descriere

Wentworth Earl Miller III (Michael Scofield din Prison Break) s-a nascut pe 2 iunie 1972, in Chipping Norton, Anglia si a fost crescut in Brooklyn, New York. Tatal sau are origini afro-americane, jamaicane, engleze, germane, evreiesti iar mama sa ruse, franceze, olandeze, siriene si libaneze. Cand a fost intrebat despre trecutul lui, Wentworth spune adesea: "Tatal meu este negru si mama mea este de culoare alba. Sunt prins intre doua comunitati".Wentworth Miller


Wentworth Miller

Wentworth Miller


Wentworth Miller


Wentworth Miller


Wentworth Miller
A crescut intr-un mediu academic strict, tatal sau lucrand ca reprezentant al legii, iar mama sa ca profesoara de educatie speciala.. In timp ce studia la scoala, Wentworth si cele doua surori ale sale (Gillian si Leigh), trebuie sa se ocupe serios de scoala si le era permis sa asculte doar muzica clasica. Dupa 3 ani la Colegiul Midwood din Brooklyn, Wentworth a fost transferat la Colegiul Quaker Valley Senior in Sewickley, Pennsylvania. Dupa ce a absolvit in 1990, s-a inscris la prestigioasa universitate Princeton, intrand in grupul The Tigertones Princeton, unde canta ca bariton. Wentworth a primit diploma in Literatura Engleza in 1995 si a decis ca era timpul sa urmeze o cale noua.


Wentworth Miller - Cariera

Wentworth Miller a decis sa se mute la Los Angeles si a fost angajat temporar sa lucreze in spatele scenei si birourilor mai multor companii de productie. In anii care au urmat Wentworth a primit un roluri de oaspete in spectacole cum ar fi Buffy the Vampire Slayer, ER, Dinotopia, Joan of Arcadia, The Ghost Whisperer si productia pentru adolescenti Popular. Aceste aparitii i-au adus un rol in filmul „The Human Stain" cu Nicole Kidman si Anthony Hopkins. Wentworth a fost imediat atras de rol: "Mi-a placut scenariul Human Stain foarte mult pentru ca a rezonat cu mine, ca o minoritate." Filmul a fost bine primit de critici si spectatori deopotriva, propulsand mai departe numele lui Wentworth in public. Dupa „The Human Stain" a aparut in filmul „Underworld" cu Kate Beckinsale si in videoclipul lui Mariah Carey din 2005, „We Belong Together" si „It's Like That".Cariera lui a crescut vertiginos datorita auditiei extraordinare a serialului Prison Break. El putea fi vazut in fiecare saptamana pe ecrane, portretizandu-l pe atragatorul si creativul Michael Scofield alaturi de actorii Dominic Purcell, Robert Knepper, Amaury Nolasco si nu numai.
Wentworth Miller (Prison Break)


Wentworth Miller (Prison Break)


Wentworth Miller (Prison Break)


Wentworth Miller (Michael Scofield)


Wentworth Miller (Michael Scofield)


Wentworth Miller
Wentworth joaca rolul lui Michael Scofield in serialul difuzat pe FOX, un personaj care isi ajuta fratele, Lincoln Burrows, sa evadeze din inchisoarea Fox River din Illinois, acesta fiind condamnat la moarte dupa ce a fost gasit vinovat pentru o crima pe care nu a comis-o.Prison Break a devenit un fenomen international instant si Wentworth si-a asigurat un loc fruntas printre telespectatori. Performantele sale in Prison Break i-au adus o nominalizare la Golden Globe, o nominalizare la premiul Saturn, precum si trei nominalizari la Premiile Teen Choice.


Wentworth Miller - Viata privata

Wentworth se descrie ca o persoana cu o viata personala foarte intima. In prezent locuieste in Los Angeles si isi petrece timpul relaxandu-se atunci cand nu e la lucru. El adora inotul, lectura si sa mearga la restaurante diferite in fiecare saptamana. A mentionat, de asemenea, intr-un interviu ca scrie un scenariu in Chicago, si se bucura de petrecerea timpului la Institutul de Arta din Chicago, deoarece el crede ca muzica, pictura, filmele si teatrul isi aduc contributia la profesia de actor.