5 motive pentru care să alegi tamplarie PVC în locuința ta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguritamplarie pvc
Ultima actualizareMiercuri 15 septembrie 2021
Vizualizari240

Voteaza & Distribuie

Descriere

Astăzi, constructorii preferă sa folosească tamplarie PVC în detrimentul multor materiale de construcție tradiționale, cum ar fi lemnul, metalul, betonul ori argila. Motivul este unul cât se poate de previzibil: PVC-ul este versatil, rentabil și are un record excelent de utilizare în sectorul construcțiilor.

Pe lângă tamplarie PVC, clorura de polivinil este utilizată în mai multe aplicații din sectorul de construcții. Se folosește atât în conductele de apă potabilă și de evacuare a apelor uzate, pentru foliile destinate pardoselilor și acoperișurilor și funcționează și ca învelitori de pereți.

Versatilitatea vine din simplul fapt că oferă o alternativă modernă la materialele uzuale precum lemnul, metalul și sticla. O tamplarie PVC este adesea mai ușor de instalat, mai puțin costisitoare și oferă o serie de avantaje considerabile.

Dacă ești curios să descoperi de ce ar trebui să iei în considerare acest material și să optezi pentru tamplarie PVC, atunci rămâi alături de noi și urmărește cele 5 motive pentru care să alegi tamplarie PVC în locuința ta!

Tamplarie PVC – ce este și la ce folosește?

PVC-ul sau clorura de polivinil este o substanță albă, inodoră și amorfă (adică fără o formă anume) care face parte din categoria termoplasticelor. Acest material are atât consistență dură, cât și moale. În versiune dură, PVC-ul este utilizat pentru fabricarea profilelor pentru uși și ferestre.

Așadar, în tamplaria PVC se folosește un PVC dur și plastifiat prin diferite procese chimice, care fac ca materialul să devină flexibil și în acest fel să poată fi utilizat în diferite aplicații. Ferestrele din tamplarie PVC dispun de proprietăți excelente de izolare termică, dar și fonică, cât și de rezistență ridicată la impact.

Dar, mai multe despre cat de avantajoasă este o tamplarie PVC urmează să discutăm în rândurile de mai jos.

Indiferent că locuiești la casă și îți dorești o protecție termică ridicată, ori că locuiești la apartament, iar protecția fonică este cea care te interesează, când alegi tamplarie PVC știi sigur că dispui de ambele la un preț avantajos.

#1 Alege tamplarie PVC și dispui de eficiență energetică ridicată!

Nu este de mirare de ce constructorii optează pentru tamplarie PVC în montarea ferestrelor. PVC-ul are proprietăți excelente de izolare termică atât a profilelor din PVC pentru ferestre și uși, cât și pentru sticla izolatoare. De aceea, cand alegi tamplarie PVC cu sticlă izolatoare, vei putea crește totodată și eficiența energetică a casei tale. Din moment ce crești eficiența energetică a locuinței, vei scuti și o sumă considerabilă la plata facturilor de încălzire! Datorită capacității de reducere a pierderilor de căldură atât în timpul iernii, cât de menținere a temperaturilor constante pe timpul verii, vei reduce o parte semnificativă din bugetul alocat facturilor de întreținere.

#2 Tamplarie PVC pentru confort sporit datorită izolării fonice

Locuința ta este locul în care îți începi ziua și în care după o zi plină la birou te relaxezi. Așa că, ai putea beneficia de liniște și intimitate atunci când ajungi în confortul casei tale. Tocmai de aceea, apelarea la tamplarie PVC reprezintă soluția optimă pentru un plus de confort și intimitate atunci când îți alegi ferestrele și ușile. Daca alegi tamplarie PVC beneficiezi de confort acustic sporit datorită profilelor din PVC care ajută la reducerea zgomotului din exterior. Alege tamplarie PVC, iar specialiștii Tende.ro te vor asista în alegerea sistemului optim pentru locuința ta.

#3 Durabilitate și rezistență în timp – totul este posibil cu tamplarie PVC!

Când te gândești la amenajarea unei locuințe noi, trebuie să treci dincolo de felul în care casa ta va arăta după ce așezi piesele de mobilier și te ocupi de ultimele detalii de design. Ferestrele și ușile sunt aspecte cheie, a căror calitate trebuie să fie ridicată pentru a putea garanta durabilitate și rezistență în timp. Și, din moment ce înlocuirea unor fereste sau uși este costisitoare din punctul de vedere al bugetului, dar și al timpului, este nevoie să alegi tamplarie PVC care să îți asigure rezistență la trecerea timpului.

Diferit de alte tipuri de materiale și tâmplării, tamplaria PVC are o durabilitate semnificativ mai mare, întrucât este rezistentă la mai multe condiții meteo și variații de temperaturi: de la ploaie și vânt la temperaturi joase și ridicate, cât și la schimbări bruște!

PVC-ul este rezistent la intemperii, putrezire chimică, coroziune, șoc și abraziune. Prin urmare, este alegerea preferată pentru multe produse de lungă durată și de aceea pe termen mediu și lung reprezintă aproximativ 85% din alegerile de material din sectorul construcțiilor.

#4 Alegi tamplarie PVC și te bucuri de siguranță și protecție tot timpul!

Nivelul ridicat de rezistență la impact de care dispune PVC-ul întrece orice alt material din sectorul construcțiilor. Atunci când optezi pentru tamplarie PVC, îți dotezi ferestrele și ușile cu sisteme de securitate performante, în așa manieră încât să îi oferi locuinței tale o protecție sporită.

#5 Totul este ușor de reglat și reparat atunci când alegi tamplarie PVC

Am discutat mai devreme despre cât de versatil este PVC-ul ca material. El poate fi tăiat, modelat, sudat și îmbinat cu ușurință într-o varietate de stiluri, iar greutatea redusă a acestuia reduce dificultățile de manipulare manuală cand vine vorba de tamplarie PVC.

De altfel, în cazul în care îți dorești să înlocuiești sau să schimbi ferestre sau uși în locuința ta, nu trebuie să îți faci probleme dacă ai optat pentru tamplarie PVC. Versatilitatea și ușurința de manevrare a materialului te va scuti de foarte multe bătăi de cap, iar schimbările pe care le dorești în locuința ta se vor produce foarte rapid și fără prea mare efort.

Acum că am făcut o trecere în revistă a celor mai importante 5 avantaje ale sistemelor cu tamplarie PVC este momentul să tragem împreună și o concluzie. PVC-ul este un material care garantează rezistență și siguranță, dar care are în același timp și o durată de viață lungă. Tocmai din acest motiv este și principalul material pe care constructorii îl aleg în detrimentul altora precum lemnul sau metalul; materiale care s-ar putea decolora sau deforma în timp.

Ce părere ai despre sistemele cu tamplarie PVC?

Ți se par o investiție bună pentru locuința ta? Suntem tare curioși dacă ai fi interesat să instalezi astfel de sisteme în locuința ta. Iar, în cazul în care erai de ceva timp în căutarea unor sisteme cu tamplarie PVC, pe Tende.ro descoperi o mulțime de soluții din care să o găsești pe cea potrivită pentru tine și locuința ta la prețuri avantajoase!
Sursa foto: tende.ro