Jump to content
Forum Roportal
Aseneth

Trucuri culinare

Rate this topic

Recommended Posts

- Sarmalele ies mai pufoase daca in apa adaugata la fiert se pun doua linguri de smantana.

- Spaghetele vor fi mai gustoase daca in apa in care fierb adaugam o foaie de dafin.

- Maioneza poate fi pastrata mai bine in borcane de sticla cu capac, tinute in frigider sau la gheata.

- Ca sa nu sara uleiul, untura sau untul din tigaie la prajit, se adauga putina sare.

- Pentru indepartarea mirosului de peste de pe maini si vase, acestea se clatesc mai intai cu apa rece, iar mai apoi se spala cu apa calda si detergenti sau cu apa calda la care se adauga o lingura de otet (sare de lamaie). Tacamurile se freaca cu zat de cafea.

- Nu folositi lapte rece cand pregatiti piureul de cartofi, caci acesta il innegreste, ci folositi lapte fierbinte.

- Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut.

- Se poate evita zaharisirea dulceturilor prin adaugarea de putina sare de lamaie dizolvata in apa calda in timpul fierberii, sau prin adaugarea unei felii de lamaie deasupa dulcetii din borcan.

- Mamaliga nu va mai face cocoloase daca, inainte de a pune malaiul la fiert, se stropeste cu apa rece.

-Mirosul de peste, de pe maini, dispare daca te clatesti cu otet.

-Omleta iti iese mai pufoasa si moale daca in compozitie se va adauga, in loc de lapte, apa.

-Omleta ca si clatitele ies foarte pufoase daca in loc de apa sau lapte adaugi apa minerala.

-Vrei sa ai un albus batut spuma foarte bine ? Atunci adauga de la inceput, putina sare si neaparat o lingura de otet sau zeama de lamaie.

-Pastele fainoase se fierb intr-o cantitate de 6-8 ori mai mare decat cea a pastelor.

-Orezul se mentine stralucitor si alb daca in timpul fierberii i se adauga lamaie.

- cand fierbeti fasolea adaugati si un cartof pentru a scapa de efectele neplacuteIndiferent că le prepari imediat după ce le-ai cumpărat sau vrei să le păstrezi proaspete peste iarnă, trebuie să ştii cum să depozitezi legumelepentru a-şi păstra valoarea nutritivă. Iată c

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aoleoo, de unde le-ai scos ? Ca jumatate dintre ele sunt abureli, si restul sunt 3/4 gresite.

Sunt cateva care, intradevar, sunt sfaturi originale si chiar dau rezultate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Orezul se va fierbe mai repede daca in prealabil va fi spalat bine si lasat cel putin o ora intr-un vas cu apa rece

Depinde de orez. Nu toate tipurile de orez trebuie muiate inainte de fierbere.

Orezul lipicios precum se serveste la chinezi (glutenous rice) ala da, se moaie inainte.

Orezul Basmati care se foloseste in orientul mijlociu si parti din Asia, nu trebuie muiat decat daca este de tip vechi (Old Basmati). Orezul egiptean, nici el nu se moaie ca se face pilaf cand incepe sa fiarba.

Deasemenea unele tipuri de orez, precum orezul "imbogatit" (enriched rice care se vinde de obicei in USA) nu trebuie spalat, pentru ca da jos nutrientele cu care sunt spreiate boabele.

Pastele fainoase se fierb intr-o cantitate de 6-8 ori mai mare decat cea a pastelor.

Asta nu am inteles-o. Ce vrea sa zica ?

Nu folositi lapte rece cand pregatiti piureul de cartofi, caci acesta il innegreste, ci folositi lapte fierbinte.

Am folosit mereu lapte rece. Nu mi sa innegrit niciodata.

Mancarea de linte va fi mult mai gustoasa daca se adauga ceapa si morcovi taiati marunt, iar cand mancarea este gata se adauga putin unt.

Asta tine de gustul fiecaruia si de ce retete urmeaza pentru preparatele din linte.

Edited by Naeema
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Asta nu am inteles-o. Ce vrea sa zica ?

 

Adica,sa pui apa mai din belsug. :tease: Sa nu fii zgarcita.

:soc: Aoleooo Capshunico, tu mananci orez dat cu spray ?

Dar ce avea, transpirase ?

 

Dar dat cu Mennen speed stick, se gaseste ?! :crazy:

Edited by Two

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asta nu am inteles-o. Ce vrea sa zica ?

 

 

Majoritatea sunt de pe vremea lui bunica, nu le-am verificat pe toate. Erau mai mult sfaturi, dar am scos din ele ce stiam ca nu e bine. Cantitatea ideala de apa in care fierb pastele ar fi de vreo cca 10 ori mai mare... 1kg de paste in zece litri de apa. Pentru cei care nu au oale uriase sau cazane , adaugarea a 2-3 frunze de dafin in apa de fierbere a pastelor face minuni.

 

edit : da, mersi de corectare. domnul arian

Edited by Aseneth

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrei sa spui 10 litri de apa la 1 kg de paste , nu ? :crazy:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa fierbem pastele in cazan! :crazy:

 

Eram ironica, am vazut in bucatariile profesioniste oale din alea mari in care se fierbeau pastele, dar daca bag o oala din aia la mine in bucatarie imi ocupa tot aragazul si jumate din bucatarie :lol:

 

mie mi-a placut trucul cu vraza, sincer.

o fi cu vraja, cred stars.gif

 

 

Asta e verificat de mine , creanga de mesteacan sau frunzele de visin fac minuni in butoaiele cu varza. Nu e cu vraja, o stiu de la bunica de la tara.

Edited by Aseneth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×