Sari la conținut
Forum Roportal
Gia

Medicina alternativa

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dragilor, tocmai am achizitionat o planta Aloe Vera, mai bine zis un plantoi, ca-i uriasa, sa-mi ajunga sa mananc din ea ceva mai mult timp. Dar nu stiu exact cam cat. Va rog, daca a mai facut cineva tratament cu aloe consumand planta ca atare, sa-mi scrie si mie reteta. Eu am gasit urmatoarea reteta: se taie din frunza cat de 2 ori lungimea unui deget, se spala bine si se mananca pur si simplu, mestecand foarte bine. Se ia dimineata si seara pe stomcul gol. Deja iau de 2 zile, este amara rau, o tai bucatele si o amestec cu miere ca nu o pot lua atfel :cry: . Dimineata asta am mixat-o si am amestecat-o cu sucul de catina cu morcov. Tot asa am pus miere din belsug ca era fiere.

Daca stiti si alte retete sau alte cantitati va rog sa-mi scrieti.

Multumesc mult. Sanatate maxima! ;)

[snapbacca]61760[/snapbacca]

 

:lol2: Buna Gia ,am cunoscut acum 2 luni pe cineva care facea tratament de un an de zile cu aloie si era internata la spital pentru analize .Stiu ca mea spus ca lua cite o frunzulita mica si o mesteca bine ,dimineata pe stomacul gol,mai mesteca cite o frunza de papadie si primavara si toamna a facut trtament cu spirulina si nu mai tin minte cu ce.

Dar pot sa iti spun ca ea a fost pe moarte acum un an de zile a trimiso de la spital acasa sa se pregateasca sotul de inmormintare ii era groaznic de rau.Medicul {este de la tara si medicul comunei}cind a vazut rezultatele ei sa speriat si sa mirat cum de mai traia.A luat totil asupra lui si el ia recomandat ce ti-am spus mai sus.Bine -n teles ca suc de fructe a consumat intruna,si acum 2 luni cind am cunoscuto la spital era cu aparatul dupa ea.Scriemi pe adresa de e-mail si iti dau nr.de telefon al ei .O sa gasesti foarte greu ca trebuie sa mearga la un punct anume{inafara de sat]sa poti vorbi cu ea.Poti sa ii trimiti un mesaj ,si ea cind se duce la acel punct il va vedea si te poate bipui sa o suni.Nu am stat mult de vorba cu ia cva eu o asteptam pe dr. mea sa vina Cu dragoste Mariana.PS.sa sti ca arata excelent. mariateo@ca.ro

:lucca: :roll: :lol2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mariana si Gabriel, va multumesc din suflet pentru sfaturi. Cred ca totusi am rezolvat problema. Am micsorat doza, iau cam 1 cm de doua ori pe zi, dimineata si seara. In ceea ce priveste gustul, m-am obisnuit, nu ma mai deranjeaza, probabil si pentru ca iau o cantitate mica. Sotul ia si el din cand in cand, lui ii place, spune ca are gust de corcoduse verzi, care-i plac foarte mult. Sper sa-mi mai lase si mie cateva frunze de aloe ::roll::. Se pare ca doza pe care am luat-o prima data a fost doza de soc, pentru ca de atunci nu am mai simtit nici o inflamatie in partea dreapta. Autosugestia? Poate. Dar functioneaza. Daca si in cazuri severe isi arata eficacitatea, atunci cred ca este foarte buna si pentru noi. Multumesc pentru informatii Mariana.

 

Gabriel, citesc de mult un site interesant, de fapt un forum urias, se numeste curezone.com si acolo sunt tot felul de cure de dexintoxicare, inclusiv pentru ficat.

Intrebarea mea este ( vazand ca ai o mare experienta in acest domeniu ), sunt indicate aceste cure pentru noi, cei cu hepatita C? Sau e mai bine sa fim precauti si sa lasam ficatul asa cum e? O cura de dexintoxicare, chiar si mai putin severa solicita intregul organism. Este bine asta pentru ficatul nostru si asa greu incercat?

Gasesti un ex. de astfel de cura la adresa:

 

http://curezone.com/cleanse/liver/huldas_recipe.html

 

Sanatate si un weecaend placut, dragilor :lol2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Intrebarea mea este ( vazand ca ai o mare experienta in acest domeniu ), sunt indicate aceste cure pentru noi, cei cu hepatita C? Sau e mai bine sa fim precauti si sa lasam ficatul asa cum e? O cura de dexintoxicare, chiar si mai putin severa solicita intregul organism. Este bine asta pentru ficatul nostru si asa greu incercat?

Gasesti un ex. de astfel de cura la adresa:

 

http://curezone.com/cleanse/liver/huldas_recipe.html

 

Sanatate si un weecaend placut, dragilor :spiteful:

[snapbacca]63431[/snapbacca]

 

Ai intuit bine, Gia, o astfel de cura este deosebit de solicitanta pentru ficat si un stress pentru intregul organism. In administrarea ei am vazut ca sunt prevazute si tincturi cu care eu nu sunt de acord. Si daca faci tratamentul de dezintoxicare ce realizezi? Daca ai simptomele unui organism intoxicat atunci merita sa iti supui organismul la un astfel de chin daca numai bine lasa-la in pace si ai sa te dezintoxici treptat printr-un regim alimentar sanatos.

In general nu sunt de acord cu nimic din ceea ce solicita in plus organismul si il streseaza. De exemplu o stare de foame prelungita constituie un stres, o masa foarte copioasa si incarcata, o noapte pierduta, o activitate fizica prelungita la fel, o discutie aprinsa etc.

Dezintoxicarea este un soc pentru organism si ar trebui aplicata celor care prezinta o dependenta de toxine (alcool, tutun, medicamente, droguri etc.).

Parerea mea este ca nu trebuie stresat organismul dar fiecare este liber sa procedeze cum considera ca-i mai bine.

Sanatate multa la toata lumea!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dragii mei,

Este bine ca Marius a postat acel avertisment cu privire la faptul ca fiecare foloseste retete si diete pe proprie raspundere. In mesajul meu anterior am vrut sa le arat celor care cred ca orice speranta este pierduta daca nu au acces la interferon, ca sunt persoane care prin diferite mijloace si-au ameliorat boala. Cu multa vointa si un regim de viata foarte foarte strict se pot depasi si stadiile de ciroza. Dar trebuie sa intelegem ca dietele si regimul strict de viata nu-l poate tine nimeni altcineva in locul nostru. Unii le considera sacrificii mult prea mari ca sa porneasca pe acest drum, dar cine are curaj sa incerce si sa PERSEVEREZE va fi rasplatit. Exista prejudecata ca daca nu mai poti manca o friptura si un cartof prajit s-a terminat cu viata ta. Nu este asa. Cei mai multi care au reusit sa tina un regim naturist au spus ca abia atunci au inceput sa traiasca.

Nu pledez pentru un anume tratament alternativ, dar spun ca dieta alimentara si odihna sunt lucrurile fara de care nici un tratament nu va avea succes. In plus de asta sunt lucruri clar dovedite ca ajuta foarte mult in cazul hepatitelor cronice: ceaiul de pedicuta, ceaiul de pufulita cu flori mici, salata de frunze de papadie sau tijele de papadie consumate zilnic, ceaiul de rostopasca si planta aloe. Deasemenea se stie de foarte multa vreme ca perodusele apicole ajuta mult in bolile ficatului si nu numai. Puteti citi despre acestea la adresa:

www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=522&&idart=3401&&numecap=Medicina%20naturistă&&cc=polen

Atentie insa la diabetici!

Toate tratamentele alternative se fac sub indrumarea si supravegherea unui specialist pentru ca dozele indicate difera de la o persoana la alta.

 

Multa sanatate si fiti increzatori!

 

 

Hallo Lena,

te-as ruga sa-mi scri cum se pregateste sucul de patrunjel si de cartori

Multumesc anticipat

Juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dragii mei, Este bine ca Marius a postat acel avertisment cu privire la faptul ca fiecare foloseste retete si diete pe proprie raspundere. In mesajul meu anterior am vrut sa le arat celor care cred ca orice speranta este pierduta daca nu au acces la interferon, ca sunt persoane care prin diferite mijloace si-au ameliorat boala. Cu multa vointa si un regim de viata foarte foarte strict se pot depasi si stadiile de ciroza.

 

Mi se pare exagerata aceasta afirmatie. Ciroza este intotdeauna ireversibila. Ea reprezinta o pierdere a tesutului util (hepatocite) si

Editat de Cela

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Cela

 

Se consuma 10 tije/zi,cel putin 10 zile /luna ,mai ales primavara.Din frunze se face salata,este mai buna decit spanacul care contine mult fer.Iar frunzele si radacina uscate sunt bune pt ceai.Ai dreptate,tijele sunt amare,dar toate ceaiurile indicate pt ficat sunt in general amare.Folosesc de vreo 4 ani papadia(iarna ceaiuri si primavara tijele) si iti garantez ca nu m-am otravit.Multa sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Cela

Poti pune peste salata de papadie sosurile care iti plac(e bine ca nu ai probleme cu ficatul,pt ca piperul nu e bun la ficat).Daca vrei sa consumi papadie si ti se pare amara,o poti consuma cu miere de albine. Sanatate la toti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bun gasit tuturor.

Am parcurs partea asta cu produse si tratamente naturiste si am si eu cateva intrebari:

1. Intr-o "Formula as" un anume dr.Nica dadea ca tratament naturist pt.hepatita C marul-lupului si spunea asa:este stimulent imunitar si antiviral puternic,fiind utilizat mai ales in cazul hepatitelor virale,care nu cedeaza la alte forme de tratament.Ca si rostopasca este o planta toxica in doze mari,motiv pt.care va fi administrata in acelasi mod descris mai sus(adica un varf de cutit de pulbere ,pe stomacul gol,tinut sub limba 10 minute si apoi inghitit cu apa,de 3ori pe zi).Nu mai stiu sa va spun numarul Formulei in care apare asa ceva(am scos la imprimanta, mai demult ,tot ce spunea despre tratamentul naturist al hepatitei C.

Intrebarea mea este daca a-ti folosit vreodata aceasta planta si ,daca da,

cum va-ti simtit???

2.Pomenea acel dr.Nica la fructe si de catina.Am citit si pe acest forum cateceva despre catina(nu mai stiu exact cine a scris).Am vazut in piata fructe de catina,la tarani si as vrea sa-mi spuneti si mie ,va rog,cum se folosesc:se mananca ca atare ,se fac suc,sau se pun la uscat?????

Va doresc la toti un weekend placut si numai bine. :haha:

 

Marga

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×