Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti 2018

Detalii

CategoriiCultura
TaguriSinaia
Ultima actualizareMarti 10 iulie 2018
Vizualizari1041

Voteaza & Distribuie

Descriere

Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti, organizat de jmEvents, este un program international, constand intr-o serie de master-classes la cele mai inalte standarde pentru vioara, violoncel, flaut, clarinet, muzica de camera si jazz cu artisti de elita si profesori de la academii de prestigiu din intreaga lume.

A 7-a editie, desfasurata la Sinaia, are loc in perioada 11-24 iulie.

In 2018 lista maestrilor invitati include nume sonore de la scoli de muzica europene, dar si din SUA, precum Royal Academy of Music Londra, Conservatorul din Boston, Universitatea Maryland, Washington D.C., Haute Ecole de Musique din Lausanne, Scuola Universitaria di Musica din Lugano, Berklee Global Jazz Institute - Berklee College of Music, Boston, Conservatoriul din Amsterdam, dar si artisti de la Filarmonica din Sofia si Opera din Roma.

Notorietatea programului a crescut de la o editie la alta, astfel incat pana in prezent peste 500 de muzicieni din Romania si alte 30 de tari: Africa de Sud, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Singapore, Slovenia, Spania, Suedia, Taiwan, Turcia si SUA au participat la cursurile academiei de vara, avand rezultate notabile. Fiecare participant beneficiaza de ateliere individuale de muzica, dar si de sesiuni de coaching, mentorat si consultanta in cariera.

Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Luigi Gageos, directorul Summer Music Academy Sinaia „Dinu Lipatti”, declara „Prin aceasta academie ne dorim sa oferim tinerilor muzicieni profesionisti, aflati la orice nivel de pregatire muzicala, sansa de a lucra cu unii dintre cei mai apreciati artisti si profesori ai timpurilor noastre intr-un cadru international, care incurajeaza dialogul si schimburile interculturale. Scopul nostru este performanta si obtinerea de catre fiecare participant a unor rezultate vizibile, masurabile, care sa-l sustina in parcursul profesional.”