Sari la conținut
Forum Roportal
Gia

Medicina alternativa

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut pe toata lumea!

Am deschis acest topic pentru ca, dupa cum sugera si Marius, cred ca este nevoie sa separam informatiile de medicina alternativa de celelalte spre a putea regasi mai usor ambele tipuri de informatii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Clara, am rasfoit si eu cateva carti si am extras cate ceva pentru mamica ta.

In ceea ce priveste DIETA, in caz de ciroza se recomanda:

 

FRUCTE ( se folosesc de regula in stare proaspata): agrise(in stare proaspata), portocale (suc cu tot cu coaja), grapefruit (suc cu tot cu coaja), lamai, coacaze rosii ( in stare proaspata), capsuni, catina, prune ( sunt tonice hepatice)

 

LEGUME SI ZARZAVATURI PROASPETE: radacina si frunze de morcov (crude - in salate sau sub forma de suc), anghinare, arpagic, ceapa, leustean (radacina), varza, frunze de loboda.

 

CEREALE: suc de orz verde, boabe de orz

 

PRODUSE APICOLE: miere

 

CONDIMENTE SI SUPLIMENTE ALIMENTARE: cimbru, cimbrisor, anghinare (aperitiv), tarhon, usturoi, sofran, fenicul.

 

CURE: cura de sucuri si cruditati, regimul cu cereale integrale (regimul Osawa), postul negru, cura cu mere, cura cu lamaie, cura cu tije de papadie, cura cu ulei de floarea soarelui, cura cu sucuri de citrice amare, cura cu sucuri de citrice picant-astringente.

 

Daca doresti pot relua si da amanunte despre ce cura te intereseaza.

 

CEAIURI:

 

2 cesti cu infuzie de pedicuta, una dimineata pe stomacul gol si cealalta seara cu o jumatate de ora inainte de cina. Doza obisnuita la infuzii, o lingurita la 1/4 litru de apa.

6 inghitituri de ceai de radacina de obligeana pe zi.

2-3 cesti de ceai de urzica pe zi.

 

alta combinatie de ceaiuri:

turita-mare, dragaica si vinarita se amesteca in parti egale. se fol. 1 lingurita la 1/4 la de apa. se bea zilnic dimineata, pe stomacul gol, cate 1 cana iar in restul zilei se beau 2 cani, incetul cu incetul.

 

In cazul sucului de orz verde nu-ti face probleme. Poti pune boabe de orz in ghivece si ai tot timpul anului. Are calitati exceptionale.

Ca recomandare pentru ceaiuri, incearca sa faci infuzii la rece. Toate substantele binefacatoare vor ramane nealterate. Pui seara apa si plantele inainte de culcare intr-o cana mare , amesteci si lasi pana a doua zi dim. Apoi strecori amestecul si va avea de baut toata ziua.

Daca mai gasesc vreo informatie am sa-o postez neintarziat.

 

Sanatate multa! te pup

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Postez aici cateva spicuiri si mesaje ale celor care si-au ameliorat sau tratat hepatita prin mijloacele medicinei alternative.

 

Pentru ascita exista un tratament foarte eficient si ieftin, a carui reteta este: Se culege pelin sau se cumpara de la Plafar gata uscat. Se freaca in palme, se arunca betele si se cerne prin sita. Din praful rezultat, se ia cate o lingurita, cu o ora inainte de mesele principale, timp de o saptamana, dupa care se bea ceai de pelin indulcit cu miere de albine. A doua saptamana, se iau cate doua lingurite de praf de pelin, cu o ora inainte de mesele principale, iar a treia saptamana se consuma cate 3 lingurite de praf - dimineata, la pranz si seara, cu o ora inainte de mese. In aceasta perioada, nu se bea nici un fel de bauturi alcoolice, acidulate sau sucuri din comert. Cu acest tratament, se elimina tot lichidul acumulat. Va doresc sanatate, Dumnezeu sa va ajute sa scapati de aceasta boala grea!

 

- Hepatita, ciroza si ascita - florile de banuti proaspete, mestecate pe stomacul gol, au efecte drenoare hepatice extraordinare. Se mesteca cate o mana de flori pe zi, inainte de a manca, vreme de sapte zile la rand. Se poate face si cura cu salata de banuti, in care vor fi puse in proportii egale frunze si flori. In asociere cu anghinarea si ienuparul, florile uscate de banuti au efecte deosebite in ascita cirotica.

 

Hepatita virala A, B, C - se bea de doua ori pe zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua. Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevarat extraordinare.

 

Ascita - se bea zilnic jumatate de pahar de lapte, in care au fost dizolvate 3-4 lingurite de suc proaspat de ceapa.

 

Boli de ficat - se bea suc de orz verde in cure indelungate. De regula, se bea un pahar pe zi, dar in fazele acute ale hepatitelor virale, precum si in hepatita cronica evolutiva, se pot bea pana la doua pahare pe zi, vreme de o saptamana. Orzul verde favorizeaza drenarea si regenerarea ficatului, activeaza sistemul imunitar, ajutand la combaterea virusului hepatic.

 

Rostopasca - este probabil cel mai puternic tonic, stimulent, regenerativ si antiinfectios hepatic din flora noastra. Se administreaza mai ales sub forma de tinctura (pe care o gasim in plafaruri si farmacii naturiste), cate o lingurita diluata intr-un pahar de apa, administrata de 3 ori pe zi, pe nemancate. Cu acest remediu se face un tratament de minimum 4 saptamani. Este recomandat cu predilectie celor care au afectiuni hepatice cronice evolutive, avand o actiune deosebit de intensa.

 

 

Am 28 de ani si sunt medic. In august 2003 am fost diagnosticata cu hepatita cu virus C, cu citoliza severa (transaminaze 1500 u/la). Nu am avut mare incredere in terapia cu Interferon si Ribavirina, care reprezinta la ora actuala singura alternativa de tratament oferita de medicina alopata, asa ca am apelat la terapiile complementare. La ora actuala, transaminazele sunt aproximativ 30 u/la (!), viremia este sub limita detectabilitatii si ma simt excelent. As dori sa trec in revista pentru cei interesati metodele folosite: 1. Hepatito-Liz 1 si 2, produse de laboratoarele

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
FRUCTE ( se folosesc de regula in stare proaspata): agrise(in stare proaspata), portocale (suc cu tot cu coaja), grapefruit (suc cu tot cu coaja), lamai, coacaze rosii ( in stare proaspata), capsuni, catina, prune ( sunt tonice hepatice)

Puteti folosi coaja de lamai sau portocale numai daca sunteti siguri ca nu sunt tratate chimic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dragii mei,

Este bine ca Marius a postat acel avertisment cu privire la faptul ca fiecare foloseste retete si diete pe proprie raspundere. In mesajul meu anterior am vrut sa le arat celor care cred ca orice speranta este pierduta daca nu au acces la interferon, ca sunt persoane care prin diferite mijloace si-au ameliorat boala. Cu multa vointa si un regim de viata foarte foarte strict se pot depasi si stadiile de ciroza. Dar trebuie sa intelegem ca dietele si regimul strict de viata nu-la poate tine nimeni altcineva in locul nostru. Unii le considera sacrificii mult prea mari ca sa porneasca pe acest drum, dar cine are curaj sa incerce si sa PERSEVEREZE va fi rasplatit. Exista prejudecata ca daca nu mai poti manca o friptura si un cartof prajit sa-a terminat cu viata ta. Nu este asa. Cei mai multi care au reusit sa tina un regim naturist au spus ca abia atunci au inceput sa traiasca.

Nu pledez pentru un anume tratament alternativ, dar spun ca dieta alimentara si odihna sunt lucrurile fara de care nici un tratament nu va avea succes. In plus de asta sunt lucruri clar dovedite ca ajuta foarte mult in cazul hepatitelor cronice: ceaiul de pedicuta, ceaiul de pufulita cu flori mici, salata de frunze de papadie sau tijele de papadie consumate zilnic, ceaiul de rostopasca si planta aloe. Deasemenea se stie de foarte multa vreme ca perodusele apicole ajuta mult in bolile ficatului si nu numai. Puteti citi despre acestea la adresa:

www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=522&&idart=3401&&numecap=Medicina%20naturistă&&cc=polen

Atentie insa la diabetici!

Toate tratamentele alternative se fac sub indrumarea si supravegherea unui specialist pentru ca dozele indicate difera de la o persoana la alta.

 

Multa sanatate si fiti increzatori!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna lena,

Ai foarte multa dreptate,sint de parere ca orice tratament alopat oricum trebuie sa inceapa cu o detoxifiere a organismului iar plantele si regimul alimentar sint de o importanta capitala in drumul oricarui bolnav catre vindecare.

Maria

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna lena!

Imi pare rau, nu am auzit. Pe net sunt putine info despre ea, si numai legat de faptul ca are mult fier. Mai este buna si la altceva? Se zice ca-i mai spune si "dragavei". Daca-i vorba doar de fier, il poti gasi si in alte plante si alimente.

Pe de alta parte, stiam ca trebuie sa fim atenti cu aportul de fier, pentru ca, datorita hepatitei, ficatul are deja tendinta sa retina prea mult fier. Asta in cazul in care te gandesti sa iei tu.

:good:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa e, aveti dreptate, eu am si scris ca acum vreo 4 ani aveam fierul crescut de vreo cateva ori. Am citit cateva articole despre unii care sa-au vindecat cu aceasta planta si in timp ce mai strang informatii, mai intreb si unde se poate gasi macrisul asta. Astazi am citit si eu ca are continut mare de fier...nu stiu ce sa mai cred. Uite cum e prezentata aici:

http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev...259;&&cc=macris

 

Radacina de macris

 

Macrisul (Rumex acetosa) este o planta inaltuta (atinge un metru), cu frunzele alungite, amintind de o sageata. Partea aeriana are un gust acrisor foarte placut si racoritor, motiv pentru care era frecvent folosita in alimentatie de catre taranii nostri. Radacina sa pivotanta, cu un gust amarui-dulceag, era utilizata in medicina populara in tratarea afectiunilor pielii. In prezent, radacina de macris este o adevarata revelatie in tratarea bolilor de ficat, in special a hepatitelor virale extrem de agresive (A, B, C), precum si a intoxicatiilor de tot felul.

 

Unde gasim si cum culegem radacina de macris

 

Macrisul este o planta foarte adaptabila, crescand in locuri deschise (pajisti si fanete in special), din zonele de campie si pana la munte, la 2000 de metri altitudine. Radacina sa este profunda si se culege prin dezgropare cu cazmaua in luna octombrie, dupa ce tulpina si frunzele sa-au uscat. Dupa dezgropare, radacinile se spala de pamant in apa rece, dupa care se despica in patru si se lasa la uscat in locuri lipsite de umiditate si bine aerisite. In momentul in care fragmentele de radacina isi pierd elasticitatea si se rup cu un pocnet sec atunci cand le indoim, procesul de uscare sa-a terminat.

 

Forme de administrare

 

Pulberea

Nu intamplator am pus-o prima, intrucat este forma de administrare cea mai eficienta si cu actiunea cea mai rapida. Se obtine prin sfaramarea radacinilor de macris in piua, urmata de macinarea lor cu rasnita electrica de cafea. Se obtine astfel o pulbere din care se administreaza de regula cate o jumatate de lingurita de patru ori pe zi. Planta se ia pe stomacul gol, se tine sub limba vreme de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Un mic secret: in bolile de ficat si in bolile produse de intoxicarea organismului (care sunt principala specialitate a acestei plante), pulberea de macris este foarte eficienta in combinatie cu cea a plantelor amare: anghinare, tintaura, gentiana, pelin etc.

Decoctul

Doua lingurite de radacina de macris maruntita se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana de apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pune deoparte, iar planta ramasa se fierbe cu inca o jumatate de cana de apa 1-2 minute, dupa care se lasa la racit; se combina cele doua extracte. Preparatul obtinut se consuma in 2-3 reprize pe parcursul unei zile.

 

Ce boli vindeca

 

Hepatita virala de tip A, B, C - [...]

 

Sechele posthepatice, tulburari hepatice aparute pe fond de oboseala - se asociaza pulberea de radacina de macris cu cea de iarba de anghinare, in proportii egale, si se administreaza de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Tratamentul este de minimum doua saptamani in afectiunile usoare si de doua-trei luni in cele severe.

Adjuvant in bolile tumorale maligne si benigne - se ia radacina de macris sub forma de pulbere - cate o lingurita de patru ori pe zi. Anumite substante continute de acesta au efecte imunostimulente, mobilizand organismul sa elimine pe cale naturala formatiunile tumorale. Mai mult, radacina de macris este un stimulent bland si eficient al digestiei, ajuta la mentinerea tonusului fizic si psihic - elemente extrem de importante in tratamentul bolii canceroase.

Petele pe piele aparute din cauza unor dezechilibre interne - se beau zilnic pe stomacul gol 2-3 cani de decoct de radacina de macris. Este un remediu de medicina populara romaneasca folosit in foarte multe zone ale tarii, a carui eficienta este explicata stiintific prin efectul sau extrem de benefic asupra ficatului si prin calitatea sa de detoxifiant. O cura pentru rezolvarea acestui gen de probleme dureaza minimum o luna, iar eficienta remediului creste, daca se adauga si o lingurita de iarba de trei-frati-patati (Viola tricolor) la o cana de preparat.

Acnee - patru lingurite de pulbere de radacina de macris se combina cu patru lingurite de miere. Se consuma acest preparat pe parcursul unei zile, pe stomacul gol. Cura dureaza minimum doua luni.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×