Ai nevoie de un notar public din Radauti? Alege notar public Olarean Andra-Alina, un notar integru, cinstit, politicos, constiincios si pasionat

Detalii

CategoriiRegional
Taguribirou notarial, notar, Rădăuţi, Suceava
Ultima actualizareJoi 13 iulie 2017
Vizualizari1412

Voteaza & Distribuie

Descriere

1. Spuneti-ne cateva cuvinte despre dumneavostra.

Ma numesc Olarean Andra-Alina. Sunt notar public in Siret si in Horodnic de Sus (Sediu secundar), circumscriptia Radauti, judetul Suceava. Indeplinesc un serviciu de interes public deservind interesele cetatenilor din circumscriptia Radauti, orasul Siret, fiind numita prin Ordin al Ministrului in urma concursului sustinut de Institutul Notarial Roman pe care l-am promovat cu succes. Iubesc profesia pe care o am si cred cu tarie ca fiecare om are dreptul la dreptate si adevar. Un notar public din Radauti trebuie sa fie echidistant, sa pretuiasca normele legale, dand dovada de impartialitate fata de solicitantii actului notarial. Secretul consta in aptitudinea de a ramane integru, cinstit, politicos, constiincios si pasionat.

2. Cursurile carei universitati le-ati urmat?

Studiile le-am urmat la renumita Universitate Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In 5 ani am absolvit Facultatea de Drept, Facultatea de Jurnalism si masterul in Management Media, toate in paralel, la forma de invatamant – Zi. Cred ca, daca esti pasionat de un lucru si esti perseverent poti sa reusesti orice visezi sa devii.

Am participat la examenul pentru a dobandi calitatea de “notar stagiar” in anul 2013, dupa o experienta ca jurist de 2 ani si 11 ani in mass-media. Din cele 2 locuri alocate pentru camera Suceava ce cuprinde si judetul Botosani, am castigat unul din ele in urma exemenelor sustinute. As fi putut sa fiu notar public in Radauti, primind o oferta de asociere din partea unui notar public din Radauti, dar am preferat sa merg la Siret, sa imi deschid propriul birou, sa imi formez propria echipa si sa parcurg totii pasii in lunga si frumoasa profesie de notar public.

In anul 2014 am participat la cursurile de pregatire profesionala la Institutul Notarial Roman din Bucuresti, iar in anul 2015 am facut stagiul de practica, intr-un birou notarial din Suceava, unde am fost repartizata. In perioada 14-16 februarie 2016 am sustinut si promovat cu succes examenul de definitivat in Bucuresti, unde promovabilitatea a fost de doar 42%. Am fost numita notar public de catre Ministrul de Justitie prin Ordin in circumscriptia Radauti, orasul Siret.

Ma fascineaza procedura divorturilor internationale unde partile sunt soti cu nationalitati diferite. In astfel de situatii intervin elemente de extraneitate ce trebuie concordate, avand ca reper legislatia Uniunii Europene sau pentru sotii cu cetatenie din afara UE, toate tratatele internationale aplicabile.

Consider ca actele notariale de astazi intocmite la un notar public din Radauti sunt mult mai diverse si dificile datorita dezvoltarii socio-economice, ceea ce da un plus de dinamism profesiei.

3. Stiu ca pe langa pasiunea pentru profesia de notar public, mai aveti o pasiune, si anume actele de caritate. Spuneti-ne va rog mai multe cuvinte despre campaniile umanitare pe care le-ati initiat.
Am initiat in 2011 o campanie umanitara adresata copiilor ce traiesc in familiile defavorizate ce se desfasoara anual, in preajma sarbatorilor de Craciun. Totul incepe in luna noiembrie cand merg alaturi de tineri voluntari la gradinite, scoli si licee din judetul Suceava pentru a-i informa pe cei mici ca exista copii sarmani, la care Mos Craciun nu ajunge. Apoi, formam centre de colectare in fiecare institutie unde oamenii pot dona jucarii, haine, dulciuri, carti. In luna decembrie triem si facem pachete, dupa care mergem la casele familiilor cu multi copii mici. Actualizam baza de date anual cu cei in nevoie, accesand informatiile din Primarie, Scoli, Biserica, Ong-uri. Campania are succes si astazi pentru ca noi efectiv mergem acasa, chiar inainte de Craciun la cei mici, iar bucuria pe care o simt cand primesc cadouri este imposibil de descris in cuvinte.

In momentul de fata, am demarat o alta campanie de intrajutorare a copiilor proveniti din familii defavorizate - campania se numeste #euteajut.

Campania presupune ajutarea un tanar/copil fara parinti sau care provine dintr-o familie defavorizata, oferindu-i un serviciu gratuit/invatandu-l ceva/impartasind impreuna o zi de neuitat/ajutandu-l sa isi indeplineasca un vis. Posteaza un clip/foto cu titlu #euteajut si provoaca alte 2 persoane, care sa faca acelasi lucru!

4. Multumesc pentru timpul acordat.

Cu siguranta ne vom mai vedea, pentru ca acum stiu la cine sa apelez in cazul in care voi avea nevoie de un notar public din Radauti.

https://olareanandra-alina.ro/contact/