Jump to content
Forum Roportal

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/22/23 in all areas

 1. 3 points
  Mercic pentru poezii. Faine! Masterul? Uite, io făcui masterul în Consiliere psihologică și educațională. Însă am considerat că n-am răbdare și nu am chemare să mă lupt cu mintea omului, așa că am rămas tot inginer. Mă bucur pentru tine că ești optimistă și-ți doresc multă baftă, indiferent ce ai face! Publius Naso, zis Ovidius, e bine și la locul lui. De câte ori trec prin Piața Ovidiu, mă opresc la statuie și mai citesc pentru a mia oară versurile pe care le știu deja:
 2. 2 points
  Adevărul că și eu m-am uitat la multe pelicule din Marvel Cinematics și DCEU, dar tu chiar crezi că imaginația bogată a unor regizori precum frații Russo sau Zack Snyder se va înfăptui, sau cel puțin se va portretiza la cel puțin 500 de ani de capabilitatea ființei umane de a înțelege măcar în mod teoretic singularismul tehnologic? Eu nu mai stau mult, că am decis să mă apuc la 37 de ani de fotbal profesionist - în Liga a 4-a, dar orice privilegiu de a menține forma fizică în mod real este un bun început. Aș vrea să cred, deși este ceva comun printre oameni, că asta m-ar face puțin zeu?
 3. 2 points
  Imi spune ca ar fi bine sa incep sa caut patternuri la ecuatia de gradul 5, desi eu, de atata amar de vreme caut si caut si caut dovezi mai palpabile ale teoriei fractalilor in afara teoriilor conventionale si biasate, mai spre muza universului, cea din aluatul facerii si desfacerii, asa cum caut sa inteleg cum fizica cuantica ar putea explica epigenetica si neuroplasticitatea - in schimb, sunt nevoita sa-mi franez cercetarile pentru a invata mai corect cum se pune virgula in paranteza atunci cand citezi zeci si zeci si sute de citatii din statisticile care reflecta o iluzie idealizata a ceea ce ar fi bine sa fim si nu suntem. ,,Ca-n feriga, mami !'' mi-a spus. Sper sa nu uite. Unele sfarsituri par mai sfarsituri decat altele. Doar par, caci sfasietoare sunt toate. Lasi in spate morminte dupa morminte in care dezbraci roluri, directii, intelesuri, lumini sau unghiuri si, chiar daca un sfarsit regaseste noi sensuri, cateodata, nu va mai fi niciodata, dar niciodata, un nou inceput. Precum o galerie prelunga de tablouri, atat de sfasietor de multicolor rascolitor - oglinditor e trecutul. Pasii nostri sunt doar noi pasi peste vechi pasi ce-au calcat pe alte urme. O scara de cicatrici ale Timpului, usor decalate temporal, temporar? fiind spiralate, intortocheate, comunicante si rasturnate din Timpul-fara-timpi in timpii-turme. ps: ce mai face Ovidiu? Si, sa te intreb si pe tine : care este rolul evolutiv al plictiselii? BunaDimineataPeBeznaSiRacoareaMintii
 4. 2 points
  Hei Vriii. Stai sa scotocesc, pentru tine always. Eu m-am plimbat putin cam mult vara asta, nu ma plang eu, dar s-au plans cam toti colaboratorii mei, deci cred ca sunt pe drumul cel bun :) Am inceput de putin timp sa imi pregatesc licenta, intr-o luna imi termin practica putin anticipat pt primul semestru, am ales tema terapiei de grup, ma incanta tot mai mult ideea. Vad eu cum continui, acum sa mai trec si de anul 3, e de foc, nici nu stiu cum voi continua cu masterul, as face unul care sa contina si formare, dar cum naiba voi mai lucra...asta e dilema! Si ma jur, nu stiu cum tot se tine bursa asta de mine, bine, la ID mediile sunt mai mici in general, dar totusi, de abia am timp sa acopar cat de cat materia. Ma ajuta mult insa, imi amortizeaza binisor taxa de an si imi da incredere sa le contest teoriile fanteziste atunci cand simt ca e cazul + ca am inceput sa fac practica de tot felul, pe unde prind, cu cine prind. Nu e deloc romantica psihoterapia, de multe ori e greoaie, usor traumatizanta, dar fascinanta, mi-a aprofundat mult calatoria prin oameni. Si oricat eram eu de grozava, ha !( ha ha ha), tot simt ca ma dezvolt - asta e bonusul, nu ma mai simt ever ,,vinovata'' cand citesc carti din diverse domenii, dar nici nu mai plang ca ma lasa memoria - cand e nevoie de ceva din ea, pac, se activeaza - doar cand e cu folos, se pare, face un fel de megaselectie cu randament precis. :))))) sa-l educ pe pustiu' e cea mai mare provocare din viata mea. are o energie cat 10 literalmente. nu sta o clipa intr-un loc, nu tace o clipa, rationamentul si logica ii sunt brici, e deja in clasa a doua, zzzbarnaie si se cam plictiseste la scoala...dar ma gandeam, totusi, sa consultam un specialist sa ma invete cum sa ii fac fata mai bine. Deci speedy gonzales e mic copil.pe langa al meu. Ma stoarce!! Face robotica, desen ( ca vrea el musai sa stie desena 3D orice, de la gaini pana la avioane din al doilea razboi mondial) si mai nou - navomodelism. Ar trebui sa il dau la un sport, baschet nu mai prea vrea, in schimb ar vrea altele, dar nu vreau sa il suprasolicit, se solicita singur destul si asa. Ah, si desi nu e inca adolescent, functioneaza de minune acel ,,orice spui poate si va fi folosit impotriva dumneavoastra''. Mi le da sub centura non stop. Dar e fascinant sa ii fiu mama, cea mai mare provocare din viata mea. mna, m-a prins mesajul tau cu noaptea-n cap, am turuit cum nu turui ever pe subiectul asta. ca mi-esti drag, d'aia, sa nu mai uiti ever! iti las mai jos si doua ce-or-fi-poezii, dar sa nu care cumva sa nu-mi turui de tine; spune-mi mai ales ce mai visezi!
 5. 2 points
  Spy (2015) cu Melissa McCarthy, recomand dacă vreți ceva amuzant, de weekend.
 6. 2 points
  Mesaj către proprietarii care închiriază locuinte oxicomanilor putinofili - cine sunt cei ce inchiriază, atenție mare ! OFICIAL cel puțin 20% dintre români sunt nebuni funcționali (votanți AUR confirmati la ultimele sondaje), ei sunt copii din curvie (instinct) fătați să muncească la bandă și să moară în chirie fără să fi primit ceva de la părinții lor (asta dacă i-au cunoscut). Ei știu asta și caută să se răzbune pe soartă. Atentie cei care vă ocupați cu închirieri, 99% fac parte din această categorie de nebuni funcționali, mari aducători de accize din fumat, baut și mai nou droguri (dacă ar fi legalizate?!). Nu inchiriati spatii persoanelor care nu va inspira incredere si fara a cere referinte scrise de la vechiul proprietar, care să conțină un nr. de telefon prin care să puteți confirma informațiile. Pe vremea pandemiei se cerea certificat de vaccinare pentru ca se stia ca astia sunt si antivaxeri (ca mod de manifestare antisocial/rebel). Eu m-am ocupat 10 ani cu inchirieri către acești nebuni antisociali. Am cunoscut persoane care s-au ales cu locuintele devastate de acesti rebeli fără cauză care evident ca acum sunt și "putiniști", cu lozinca, "după mine potopul". Daca-i primiți în propria locuință, riscați și să fiți uciși cum s-au întamplat cazuri in Timișoara. Nu intrati in polemica cu ei decat limitat ca sa vă dați seama ce hram poartă. De regula sunt alcoolici, mari fumători sau oxicomani (drogălăi). Ei nu au nici un fel de discernamant, nici moral, nici social nici stiintific (nu au acumulat nici cunostiintele a 8 clase gimnaziale). Sunt acei ciudati care cred ca pamantul e plat si ca Elita conspira sa-i ucida. Da, nu conspira, elita chiar asta si face, îi ucide lent si sistematic la banda pe salarii de nimic (pentru ca munca in Romania este batjocorita). Insa, saracia îl înebunește pe omul needucat. Iar unu nebun funcțional este foarte periculos (ați văzut ce au făcut periodic în Franța).
 7. 1 point
  No uite ca nu ț-a trabuit mult sa îți amintești ca omul e comunist. Așteptam cu interes sa vad când îți amintești. Rapida ai fost. Stai încă bine cu capu când e vorba de ocari. Doamne feri.
 8. 1 point
  La' ca e bine ca am corpul asta. Ca daca nu era asa acu' nici nu eram in viata. Ce sa mai zic de vindecarea de care am avut parte? I am grateful. Si doar nu mananc fripturi si tort. Si nici prajit sau alte shituri. Cre' ca sunt frustrata ca ieri am bagat doar 150 de abdomene. Da' avand in vedere faptul ca sunt la menstruatie cred ca nu e atat de grav. Si, mno, ce sa zic? Nu mai comentez, cre' ca unii rad ca eu zic ca ma supara faptul ca am ajuns sa mananc zilnic, o vreme nu am mancat zi de zi. Si acum mai sunt adepta postului intermitent sau chiar post doar cu apa cateva zile, insa nu asa des. E important ca incerc sa fac ceva.
 9. 1 point
  Sunt genu' de om care mananca in picioare. In timpu' asta ma misc, flutur mainile, picioarele sau merg, fac piruete, dau din alea-alea-alea (nu din toate, nu se poate). Da, Gabi zice ca sunt "apucata", pai sunt... Tre' sa fii linistit cat MANANCI, stiu. Da' mie imi vine sa ma pocnesc in cap ptr ca am ajuns sa mananc in fiecare zi...pentru voi suna ciudat, stiu. Sotul meu zice "nu conteaza ce zic eu? Ca esti sexy?". Nu, frate, nu conteaza. Mai bine schimb sexu' si scap si de blestemul s***lor scarbosi si prea mari. Nu sunt sexy, sunt SSG (Scarba, Sila, Greata). Obsedata sexual? Da. De al meu sot. Da, am numai sex in cap. Daca mie nu imi place cum sunt, nu conteaza ce zice el. El face complimente, eu ma intristez. Hai ca dau p-afara de frustrare deja. Mama ei de viata...e frumoasa viata, asa cum e, cu tot cu faptul ca ma auto-sabotez. Dar am momente in care nu mai suport ca am corpul asta.
 10. 1 point
 11. 1 point
 12. 1 point
 13. 1 point
  Sunt un imperialist-progresist si chiar mai mult un deist nu teist. Adica cred ca destinul omului sta in omul-zeu, o entitate care isi incorporeaza toata tehnologia si transcende carnea si sangele cat si spatiile si dimensiunile si timpul la modul absolut.
 14. 1 point
 15. 1 point
 16. 1 point
 17. 1 point
  Să mori de râs, dacă nu de plâns, așa cum unii pun problema reunificării. Un exemplu concret de reunificare cât se poate de clară a fost cea a Germaniei din 1990, când Republica Democrată Germană de atunci, prin propria voință a aderat la legile și constituțiile RFG-ului. Ca urmare, RDG-ul și-a încheiat activitatea de entitate statală, alipindu-se prin propria voință și oficial la Republica Federală Germania. A fost un eveniment ce s-a înfăptuit oficial, prin acordul ambelor părți, la data de 3 octombrie 1990, când teritoriul fostei Republici Democrate Germane (RDG), proaspăt reorganizat în 5 landuri, a aderat la legile și constituția RFG-ului. Însă cu totul alta este problema ”reunificării” Rusiei și a Chinei. Prin reunificare, Rusia împreună cu legiunile de postaci care propagă pe forumuri ideea de „reunificare a Rusiei”, înțeleg de fapt cucerirea entității statale independente Ucraina prin forță armată, independent de voința Ucrainei. Sau dacă aceasta nu i-a ieșit, măcar cucerirea unor anumite zone din ea. La fel, China, prin reunificare înțelege anexarea cu orice preț a Taiwanului. Așa că mai ușor cu „reunificarea” Rusiei și a Chinei. Un alt exemplu concret de reunificare, ar fi reunificarea României. Dar despre asta ar putea să ne povestească Zod, ca un veritabil patriot român.
 18. 1 point
  Ce făcuși, Rodico, iar te certași cu soacră-ta?
 19. 1 point
  As inota cel putin o ora aproape neintrerupt.
 20. 1 point
  I love my husband, Gabriel, my precious Archangel.
 21. 1 point
  Dire Straits guitarist Jack Sonni has died aged 68. Era bolnav in ultima vreme dar nu s-a anuntat cauza decesului. Eu asa-mi amintesc de ei, tineri si fericiti.
 22. 1 point
  Am venit în Cardiff, Țara Galilor. Un oraș drăguț, curat, foarte animat, e și sâmbătă, ce-i drept. Un vibe mișto, poate pt că e doar 20% non white. (Nu sunt "pc", don't care, nu mă bateți la cap.) Catedrala nu are nimic din imensitatea și opulența catedralelor englezești. E frumoasă, dar altfel decât cele din Anglia. Aparține de "Welsh church", încă n-am căutat să văd ce înseamnă asta. După catedrală.. o poză cu clădirea guvernului. That's it. Au și un castel frumos, mâine mă duc să-l cercetez, l-am pozat doar în trecere. Și o poză cu un grup de copii chinezi în excursie. Ăștia nu pleacă grup de 20, ca la noi, pleacă cu tot orașul. Și o poză cu un semafor... Frumoasă limbă!
 23. 1 point
  Cum ce parere avem? :swoon: Tatal Nostru e singura rugaciune pe care ne-a dat-o Iisus Hristos si deci cea mai importanta!
 24. 1 point
  Stiai ca Bogdan Petriceicu Hasdeu facea spiritism pentru a vorbi cu fiica sa moarta, Iulia Hasdeu?
 25. 1 point
  Copiii mei sunt ratiunea mea de-a trai, daca n-ar fi ei, as iesi mult mai greu din starile dese de depresie pe care le am, imi insenineaza zilele si seara, cand ma uit la ei cum dorm, mi se moaie inima si nu stiu cum sa-I multumesc lui Dumnezeu ca sunt , ca-s sanatosi, intregi, si asa frumosi.. Nu stiu ce-am facut sa merit o asa cinste, sa port in pantec si sa cresc si sa educ doi copii atat de speciali.. Ma rog sa-mi dea Dumnezeu intelepciune sa-i educ cum se cuvine, sa nu fac greselile parintilor mei..
×