Cum sa scazi din cheltuieli atunci cand mergi in vacanta cu masina personala?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurianvelope auto, anvelope de vara
Ultima actualizareMiercuri 8 mai 2019
Vizualizari1108

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca avionul este cel mai rapid si confortabil mijloc de transport, multi dintre noi alegem sa plecam in vacante cu masina personala. Dorinta de a savura din plin calatoria si nu doar destinatia finala, libertatea de a ne face programul dupa bunul plac si de a schimba traseul ori de cate ori ne dorim precum si posibilitatea de a vedea mai multe orase si peisaje inedite, sunt doar cateva dintre motivele pentru care renuntam la confortul unui mijloc de transport in comun, in favoarea masinii personale. A pleca in vacanta cu autoturismul personal, nu implica doar spirit de aventura si distractie, ci si o mare raspundere si multe pregatiri in avans. Dincolo de revizia tehinca a masinii sau alegerea traseului, e foarte important sa ne gandim si la cheltuielile de drum. Adesea, costurile unei vacante cu masina pot fi chiar un avantaj, daca imparti cheltuielile cu grupul de prieteni, sau daca ai foarte multe bagaje, care ar fi fost taxate destul de piperat, intr-o calatorie cu avionul.

Prin urmare, sa vedem cateva detalii de care sa tii cont pentru a-ti reduce cat mai eficient cheltuielile si sa savurezi din plin aventura unei calatorii cu masina personala.


#1. Google Maps.

Prima regula pentru a minimiza consumul de carburant este sa-ti alegi cel mai scurt si lin traseu pana la destinatie. In acest sens, Google Maps este un real ajutor ce iti ofera mai multe rute alternative pe care le poti parcurge din punctul A in punctul B, durata lor si ceea ce poti vizita pe drum. De asemenea, in acest fel este aproape imposibil sa te ratacesti, evitand timpul si resursele pierdute inutil.

#2. Pregatirea masinii.

Aspectul esential pe care sa nu-l ignori sub nicio forma inainte de a porni la drum, este revizia completa a masinii tale. Desi pare o chestiune usor de trecut cu vederea, pe distante lungi, masina poate sa-ti faca fel de fel de surprize neplacute. Asadar, asigura-te in prealabil ca nivelul lichidelor, sistemul de franare, presiunea in pneuri etc, sunt la standarde optime. Alege pentru masina ta, cauciucurile utilizate vara care vin cu o serie de avantaje specifice precum: un bun nivel de aderenta la franare, rezistenta la frecarea cu asfalturl fierbinte si cu praful sau pietricelele de pe carosabil etc. Cu toate masurile de precautie, ar fi de ajutor si sa ai o lista cu numere de telefon utile unde sa poti suna pentru tractare sau asistenta rutiera, in cazurile in care fara niciun preaviz, masina te lasa pe dreapta, in plina autostrada.

#3. Aerul conditionat.

Cu totii stim cat de tare se incalzeste interiorul masinii, pe timpul verii. Chiar daca acest aspect ne sporeste colsturile, este imposibil sa evitam folosirea aerului conditionat. Exista, insa, cateva trucuri prin care sa reducem consumul de combustibil datorat aerului conditionat. Acesta trebuie pornit doar cand calatorim pe distante lungi, iar setarea unei temperaturi foarte joase se recomanda a fi evitata. Asadar, alege o temperatura constanta, cu care sa te simti confortabil, iar pe distantele scurte, de la unitatea de cazare pana la restaurant, intredeschide geamurile si evita pornirea aerului conditionat.

Cu toate ca sunt mult mai multe aspecte implicate, daca vei tine cont doar de aceste trei detalii vei amortiza o buna parte din cheltuielile “imprevizibile”. Fa-ti un plan de calatorie in care sa stabilesti traseul si bugetul pentru drum, in care sa incluzi pe cat posibil taxele de autostrada, vinieta, parcarile si combustibilul. Astfel, vei calatori mult mai relaxat si iti vei putea permite chiar sa te abati de la ruta prestabilita, cu mult mai multe asumare si raspundere.


Sursa imagine:https://unsplash.com/photos/GaGlYSYNG2Y