Sari la conținut
Forum Roportal

Tabel Lideri


Conținut Popular

Afișez conținut cu cea mai mare reputație din 06/27/24 în toate secțiunile

  1. 3 puncte
    problema este ca principalul potrivnic al lui Trump, adica bideu, chiar este dezaxat, si nu numai mintal paranteza Biden mistakenly calls Zelensky 'President Putin' oculta are nevoie de papusi, zdrele, bideu, ursuleanca, macronel, dulapul nostru, Trump le sta in cale mah, incepand cu 2020 astia au incercat sa ingenuncheze toata planeta cred ca-s foasrte fericiti sa constate avaloane care sa le tina isonul, de parca n-ar fi indeajuns ca toata media linge prompterul pana ajunge la pampers
  2. 3 puncte
    Mulțumesc mult, Stu! Monmartre, daaaa Am prins o perioada excelenta... de fapt, nu stiu daca am mai spus, dar e una dintre excursiile in care totul, totul pana in cel mai mic detaliu a iesit perfect, nicio intarziere, niciun obiectiv ratat din cele avute in vedere, oameni si interactiuni frumoase, tout est allé parfaitement. O sa mai povestesc, mai ales ca o sa ma duc din nou, sper eu, cat de curand!
  3. 3 puncte
    Ce fain ai vorbit de Paris! Eu am fost ultima data acolo acum 9 ani. Cel mai mult am iubit stradutele pietruite ale artistilor din Monmartre. Stii ca iese f rar soarele in Paris? Ai fost un norocos! In fiecare primavara aduc pasari noi si le dau drumul in oras, altfel raman fara. Bine, nu e singurul oras, si in Viena se intampla la fel. M-am pierdut prin Louvre de doua ori. Parca in fiecare prima sau ultima luni din luna (sau duminica?) intrarea e gratuita. Uite ca am si uitat. Daca mai poti, mai povesteste despre Paris. Ma bate gandul sa il duc si eu pe pistiu sa-l vada. A bucur pentru explozia ta de calatorii din ultimii ani. Te dezvolta, te inspira, te ajuta mult sa scrii tot mai frumos!
  4. 3 puncte
    Mulțumesc mult! 4 ore si jumatate - 5 ore pentru Versailles (gradini si interior), dar nu prea pot estima ce si cat mai aveam de vazut. Cert e ca nu am vazut tot si pareau ca nu se mai termina, se mai intindeau de unde m-am intors eu la un moment dat - fara sa pot vedea capatul :)) La Louvre... greu de zis, cred ca trebuie alocate mai multe zile si luat totul pe bucati, pe o harta a muzeului. Aici m-am pacalit, nu am luat bilete cu mult timp inainte si am prins de la 15:30 bilet, dar in conditiile in care la 18 se inchidea. Iar de la 17:30 deja suna alarma sa venim catre iesire, ca se va inchide. Am fugit cat am vazut cu ochii, 2 ore si ceva sunt ceva infim... Abia am vazut cate ceva din zona Orientului Apropiat, ceva picturi din secolul XVIII si apoi am fugit ca un nebun sa apuc sa vad Venus din Milo. Superba. In schimb, nu am mai avut timp sa vad Mona Lisa. Mie 6 zile mi s-au parut infime. Sunt enorm de multe locuri unde nu am ajuns. A, am prins Turnul Eiffel pe inserat si am asteptat sa se faca noapte si sa straluceasca... a fost un moment sublim. Era enorm de multa lume adunata cu vin si sampanie, practic toti cinstind iubirea... frumos, frumos de tot.
  5. 3 puncte
    Ooo, faptul că vorbești franceza a făcut toată diferența din lume. Din păcate am lucrat in customer service mulți ani cu francezi, acum nu mai am contact direct cu ei, doar îi ascult/citesc, dar am văzut cât de disprețuitori pot fi, cât de "entitled", ok, înțeleg, clientul are dreptate dar nu e așa greu să fii om, până la urmă. Plus că sunt extrem de ignoranți în diverse domenii - nu sunt singurii, că numai românii se pricep la toate câte puțin... dar ei sunt și ignoranți, și foarte, foarte nesimțiți. Bineînțeles că nu de atitudinea asta m-aș lovi, dacă aș fi turist. În Portugalia chiar am întâlnit un cuplu de francezi mai vârstnici, tare drăguți, în Hunedoara la fel etc. Dar o oarecare aversiune am, față de ei.:) Îți înțeleg pasiunea, la fel simt pt Italia, iremediabil îndrăgostită. Frumoasă relatarea, să mai scrii și despre alte destinații așa.:) Și acum ceva mai practic, cât ți-a luat să vizitezi Versailles-ul? Ai intrat și la Louvre? Mă sperie puțin vastitatea lor, nu știu cât timp ar trebui să aloc Parisului, o săptămână sau 10 zile mi se par mult prea puține. De-aia nu mă încumet să mă duc încă.
  6. 3 puncte
    Revenind, scuze pentru intarziere: Parisul - superb. Sigur, sunt si subiectiv, pentru ca eu am „chemarea Frantei” de la cativa ani, ma regasesc in multe lucruri, imi plac cu totul, si tipologia lor, pana si aroganta lor (a celor din nord) imi place, nu vad nimic deplasat in ea, pentru ca, facand o comparatie cu Darcy, mereu am vazut mandria lor justificata de multe aspecte. Ador istoria lor, cultura, tot ce au cladit secole de-a randul, bucataria lor, finetea si nobletea, pretentiozitatea, stilul de viata, faptul ca sunt luptatori si isi apara drepturile... Nu am gasit Parisul murdar deloc. Sigur, depinde cu ce asteptari te duci. Sa mananci de pe jos e imposibil intr-o capitala atat de populata, vizitata, sufocata de turisti, straini, impestriteala si tot asa (per general, mi s-a parut mai curat decat Bucurestiul - acum, o fi si momentul, poate se ocupa mai cu sarg apropiindu-se jocurile olimpice, dar chiar si asa). Nu am vazut mormane de gunoaie, nu am vazut soareci sau sobolani (nici ziua, nici seara/noaptea, nici langa Notre-Dame, unde se zice ca roiesc multi), iar hotelul - unul de trei stele relativ central, extrem, extrem de curat. Toti cei din stafful hotelului - niste oameni calzi si buni, extraordinari. Stiam ca nu e un obicei la ei, dar eram asa bucuros ca ma ajutase cu un taxi si niste informatii, ca la plecare i-am sarutat mana uneia din doamnele de la receptie si a fost extrem de incantata... „trop gentil, trop gentil monsieur”! Am fost si la concert (voce-pian) la Emmanuel Moire la teatrul La Scala. Superb... iar el, foarte bun, modest, am putut si sa vorbesc putin cu el dupa concert, pentru ca a iesit sa stea cu noi (nu mai voiam sa plecam de acolo!). Cu cine am mai vorbit - in restaurante, oameni de la concert, soferi de taxi etc - prietenosi, amabili, bucurosi ca vorbesc franceza - de mentionat ca am vorbit numai in franceza si asta cred ca a contat intr-un fel sau altul. Bucataria e extrem de variata si ceva de vis. Deserturile, vinurile, branzeturile, puiul la rotisor! Yam! Am mancat relativ central, restaurane normale, nici de ultima speta, nici de stele Michelin, dar NU in zonele turistice. Toate mesele, cu bautura, fel de mancare si desert erau undeva la 20-30 euro. Accesibil. Adica astea sunt preturile din Bucuresti tot asa, in restaurantele obisnuite. E un oras scump, dar cu toate astea, exista oferta pentru toate categoriile de persoane, de la ultrabogati la persoane fara mari posibilitati. Versailles e o splendoare. Nu cred, refuz sa cred ca exista ceva mai inaltator, nobil, estetic, frumos decat Gradinile de acolo. La Domul Invalizilor am plans cand am coborat in cripta lui Napoleon. Ador cladirile lor zdravene si balcoanele impractice, din fier forjat; arata atat de fin si de elegant. Ar fi enorm de multe de zis. Sunt indragostit de Paris, in orice caz, ca de niciun alt loc.
  7. 3 puncte
    Pentru Vriis,pentru informatiie puse pe forum, si comentariile antrenante, si nu in ultimul rand pt corectitudinea pronosticurilor
  8. 2 puncte
    sa mai zica cineva ca nu exista ""oculta"" mondiala
  9. 2 puncte
    Ti pup! Și tu ai respectul meu! Sper să ne întâlnim sănătoși și să ne mai dăm cu părerea la Campionatul Mondial din 2026! Până atunci, ai grijă de tine!
  10. 2 puncte
    Ratează și Anglia o ocazie și în final Spania Câștigă! Alex, cre că poți să mă feliciți pentru că am prezis, cu ceva timp în urmă, victoria Spaniei! Și pentru că am bifat cele mai multe rezultate corecte! :)
  11. 2 puncte
    Vai Olga, ăștia sunt gândaci de bucătărie. La bloc am avut. De obicei se aduna în locuri insalubre, la depozite aglomerate de alimente, la mizerie. Și apoi migrează în toată zona. Cred ca ai auzit și tu de ei. La mine veneau de prin bloc mai ales iarna. Sunt scârboși și numai cu ceva spray am scăpat cumva. Cine știe de unde vin și la tine.
  12. 2 puncte
  13. 2 puncte
    Alex, te admir pentru fairplayul de care dai dovadă. Dacă ar fi mai mulți ca tine, s-ar îmbunătăți considerabil fața Terrei!
  14. 2 puncte
    Eu sper sa iti iasa pronosticul. Mie dupa faza grupelor nimic nu mi-a mai mers cum trebuie
  15. 2 puncte
    Da Vriies,sincer cred ca Franta va merge mai departe,dar cum am spus mai sus,presimt ca se va ajunge la penalty. Apropo,mi-a placut analiza ta pentru cele doua partide.
  16. 2 puncte
    Și acum despre ce ne interesează... 1. Spania - Franța Franța este un caz de Dosarele X la aceste Europene, niciun gol din acțiune! Un gol din 11 m și două autogoluri au făcut ca Franța să dispute semifinala cu Spania. Spania a arătat, de departe, cel mai bun fotbal la această ediție a Europenelor. Din ce s-a jucat până acum, ar fi total nedrept ca Spania să nu ajungă în finală și să n-o câștige. Dar, nah, balonul este rotund, cum se spune și nu se știe de unde sare iepurele. Una peste alta, merg pe victoria Spaniei: Spania - Franța: 1-0 sau 2-1. Nah, aleg 1-0 și sper ca Franța să nu dea nici în acest meci un gol din acțiune. 2. Olanda - Anglia Englezoii își fac speranțe, însă adevărul e că s-au cam târât până în semifinale, zeii fiind de partea lor. Olandezii de acum pe care nu pot să-i sufăr (spre deosebire de marea echipă a Olandei din anii 1970, care mânca fotbal pe pâine și făcea spectacol), aș zice că pornesc favoriți. Totuși, zic: Olanda - Anglia: 1-1, cu meci în prelungiri și chiar cu departajare prin 11m. 
  17. 2 puncte
    Ți-am dat like pentru dialogul de mai sus. În secunda doi ai luat și-un downwote de la știm noi cine, asta e!
  18. 2 puncte
  19. 2 puncte
    Așa e, la fel gândesc și eu, n-am tras încă concluzii și Franța mi-a plăcut mereu, are multe frumuseți.
  20. 2 puncte
    Nici eu. Nu cred că visa cineva la sferturi, să fim serioși. Păcat că s-au pierdut după primul gol, 3-0 e cam urâțel. Au de muncit.. dar nu sunt fără speranță pt mondial.
  21. 2 puncte
  22. 2 puncte
    Și când te gândești că Anglia este cea mai scumpă echipă de la Euro! Valoarea de piață a lotului Angliei este de 1,52 miliarde de euro. Urmează Franța, alcărei lot costă 1,32 miliarde de euro. Prin comparație, din acest punct de vedere, cu o valoare de numai 92,13 milioane de euro, România se situează pe ultimul loc dintre echipele calificate la acest Euro.
  23. 2 puncte
    ai ramas axat/dezaxat pe fobiile tele eu am pus un clip in care americanii isi recunosc interesul pentru ucraina, de fapt pentru resursele din ucraina (mai putin cele umane, evident) asta ca sa nu mai creada useri de-alde ''Vriies"" cum ca ucrainenii lupta ca sa apere europa, ci sunt impinsi intr-un malaxor al intereselor americane tot interesele americane sunt exprimate prin actiunile ""la ordin"" ale csat tradator din tara noastra sper sa vina ziua cand toti tradatorii si sustinatorii acestora vor fi ..."judecati" (aici userul Avalon73 poate fi mai explicit)
  24. 2 puncte
    scrise de altii, le citez aici, sa ramana si intr-o parte a internetului mai putin frecventata(sic!), unde ajunge mai greu cenzura "" De la aderarea României la N.A.T.O. în 2004 și de la intrarea în U.E. în 2007, România și-a pierdut independența și suveranitatea. Românii au ajuns străini în propria ţară. CARE AU FOST ŞI SUNT COSTURILE „PROTECŢIEI” NATO, „PARTENERIATELOR” CU S.U.A ŞI ADERAREA LA U.E: 1. 2% din PIB (3 miliarde de euro anual) taxă membru N.A.T.O. Cu cât creşteau salariile și pensiile românilor dacă aceşti bani erau alocaţi pentru România? 2. 1.5% din PIB (aproximativ 2 miliarde anual) subvenţii pentru multinaţionale. Câte școli și spitale se renovau dacă aceşti bani se alocau pentru România? 3. Scutire de taxe şi impozite a investiţiilor americane (parteneriatul strategic încheiat cu S.U.A). 4. Facilităţi fiscale pentru multinaţionalele Occidentale (care sifonează profituri imense în offshore, fiind scutite de taxe şi impozite prin Codul Fiscal). 5. Distrugerea industriei şi agriculturii pentru a nu face concurenţă Occidentului (prin liberalizarea preţurilor şi suprafiscalizare). 6. Distrugerea capitalului autohton prin suprafiscalizare. 7. Cedarea gratuită a exploatării resurselor naturale, minerale, energetice către corporaţii. 8. Cedarea pachetelor majoritare de acţiuni ale companiilor naţionale către străini. 9. Nici o limitare a vânzărilor terenurilor către străini. 10. Acceptarea experimentelor genetice, impunerea alimentelor modificate genetic. 11.DATORIA PUBLICĂ ŞI EXTERNĂ DE PESTE 100 MILIARDE DOLARI, CEA MAI MARE CRIMĂ LA ADRESA ROMÂNIEI! ROMÂNIEI I S-A INTERZIS DREPTUL DE A PRODUCE, DREPTUL DE A AVEA O ECONOMIE NAŢIONALĂ, DREPTUL DE A APROBA BUGETUL FĂRĂ AVIZELE F.M.I. B.M., B.C.E, DREPTUL DE A FACE INVESTIŢII PUBLICE. Din anul aderarii la aceste structuri (U.E. si N.A.T.O.), României i s-a impus paralel cu suprafiscalizarea capitalului romanesc, facilităti fiscale investitiilor straine. Prin Codul Fiscal s-a scutit treptat de taxe si impozite investitiile corporatiilor din U.E, si S.U.A. Statului român I S-A INTERZIS sa se atingă de corporatii, mass-media manipulând ca vom fi dati afara din U.E sau ne vor pleca investitorii straini daca vom colecta taxe si impozite de la acestia si să fim mulțumiți că avem locuri de munca prin acesti "investitori". Statul român necolectând aproape nimic de la corporatii a fost "nevoit" SA SE IMPRUMUTE, astfel România ajungând la peste 100 miliarde euro datorii suverane! CORPORATIILE CONTROLEAZA ECONOMIA ROMANIEI IN PROPORTIE DE APROAPE 85% (FATA DE 50% CAT ERA IN 2007), DAR ELE CONTRIBUIE LA PIB CU NICI 2%!. AVÂND ÎN VEDERE SITUAȚIA TOTAL NEFAVORABILĂ ROMÂNIEI ÎN URMA ACESTOR PARTENERIATE, SE IMPUNE IEȘIEREA CÂT MAI RAPIDĂ DIN U.E. SI N.A.T.O.! "" pentru ca oamenii de rand nu se descurca in acest sens, este bine ca exista politicieni care sa faca demersurile necesare
  25. 2 puncte
    Am avut și noi două zile cu 27° săptămâna asta/vara asta. Azi a coborât la 20-21. Perfect.
×