Jump to content
Forum Roportal

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/02/2021 in all areas

 1. 1 point
  Bilanțul României până acum: - 1 medalie de aur; - 3 medalii argint. Mai avem șanse la medalii? Sita s-a cam cernut. Au mai rămas puține sporturi la care mai avem o mână de competitori. Hai să vedem... Atletism. România are per total 9 atleți care vor intra în bătălia pentru medalii. Însă având în vedere rezultatele atleților noștri din ultimul timp, șansele la medalii pentru noi la atletism sunt cam mititele. Gimnastică. Calificată în finala de la bârnă, Larisa Iordache ar avea șanse mari, dacă n-ar avea problemele ălea cu glezna. Lupte. Având în vedere rezultatele anterioare, mă refer la Alina Vuc, Albert Saritov și Alin Alexuc Ciurariu, ar fi șanse de o medalie, acolo. Canoe. Un singur echipaj are România, anume la canoea de 2 pe 1 000 m. Anume echipajul format din Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă, care au obținut bronzul la europenele trecute. Ar fi speranțe, deși nu foarte mari, depinde mult de forma acestora.
 2. 1 point
  Arii din opere cu Angela Gheorghiu la Coloseo. Sau Acropole. Bine, poate veni și Bocelli. Scuze pe unde am uitat vreul L sau ceva. Dar de ninsoare, frig și viscol?
 3. 1 point
  Alegeri parlamentare anticipate in Republica Moldova. Aproape un milion de votanti pana la ora asta, peste 100,000 votanti din diaspora. Sa vedem ce va fi.
 4. 1 point
  Asa e, cel mai probabil am uitat eu.
 5. 1 point
 6. 1 point
  "It was so good, I almost peed my pants!" Pretty woman
 7. 1 point
  Am citit testaterestrii și credeam că te referi la antivaxerii care preferă să se testeze la infinit decât să se înțepe de doua ori...
 8. 1 point
  Clar! Iestratereștrii iezisă și e printre noi!
 9. 1 point
  Tz, tz, tz... normele astea umane, cand au aparut, Ilie? In paleolitic erau? Dar in neolitic? Ce aia "norme umane" dupa mintea ta?
 10. 1 point
  Hai mai, asta e argumentul tau in favoarea lui YHWH? Slabut, slabut... apoi, daca s-au gasit fosile de animale muuult mai mici decat pisica, inseamna ca pisica nu e chiar asa mica incat sa nu ramana nimic din ea. Slabut, domnu Ilie, ia roaga-l pe YHWH sa iti aduca repede o dovada, pana nu Il faci de kko total si ireversibil cu astfel de argumente in favoarea Lui, si dupa aia se supara pe tine ca nu L-ai slujit cum trebuie, si cine stie unde te trimite, la vreun loc mai caldut asa... :crazy:
 11. 1 point
  :think: Ia demonstreaza. Adu dovezi ca au fost toate vietatile create de la bun inceput asa cum sunt astazi, adica demonstreaza ca oamenii au fost contemporani cu trilobitii sau cu dinozaurii, din moment ce spui ca au fost toti creati exact asa cum ii vedem, si nu au evoluat. Demonstreaza ca inca din Cambrian au existat toate vietatile pe care le vedem si astazi. Astept sa imi arati fosile de animale precum pisica sau cangurul din acea perioada. Altfel, nu mai da aiurea din gura ca e adevarul sublim.
 12. 1 point
  O fi pentru tine un adevar, asta nu inseamna ca e si realitate. De exemplu, pentru tine o fi un adevar ca tanti asta e frumoasa si slaba: asta nu inseamna ca adevarul tau reflecta obiectiv realitatea.
 13. 1 point
  De cand e creatia o teorie? :crazy: :think:
 14. 1 point
  Tu vorbesti serios? :think: Ce e un ateu, Ilie? Ce e un "evolutionist"? Unde dracu vezi tu semnul egal intre cele doua? sau te grabesti sa arunci asa cu comparatii fara sa le mai treci si printr-o analiza? De ce nu ar putea cineva care considera ca teoria evolutiei are o baza stiintifica si este sutinuta de dovezi, sa creada si intr-un Creator al universului, sau intr-o putere superioara? :crazy: Unde naibii vezi tu ca una o presupune automat pe cealalta?
 15. 1 point
  Si totusi esti foarte convins ca exista "cineva" atotputernic, atot-ce-vrei-tui, care mai este si rational si are si vointa, exista dinaintea spatiului si timpului, si care pe deasupra desi exista, nu a fost creat. Macar nu te mai prefa ca vrei o explicatie logica, si recunoaste pe fata ca pentru tine explicatiile fantastice si fabuliste sunt suficiente. :cry: De ce nu aplici aceleasi legi peste tot si tuturor, Ilie?
 16. 1 point
  Iar creiere primitive au nascocit existenta unui dumnezeu care e in afara timpului si spatiului, din lipsa tocmai de cunostinte de... big bang, astronomie, meteorologie, etc etc. :crazy: Si in afara de faptul ca exista dintotdeauna acest dumnezeu, care este omni-potent, omni... omni... , si sfant, binteinteles, aceste creierase primitive l-au mai creat si cu cele mai mizerabile trasaturi de caracter pe care le poate avea o... fiinta umana: :lol: gelozie, razbunari, isterii, tendinte ucigase.... super tare! ;) Cum naibii o mai fi sfant, daca are aceste trasaturi jalnice? :doh:
 17. 1 point
  la fel cum nici dumnezeu nu putea aparea din nimic. si nici nu putea exista inainte sa existe timp si spatiu.
 18. 1 point
  Cine l-a facut pe Dumnezeu? De ce e blasfemie draga? Pentru ca nu aveti un raspuns? Pentru ca raspunsul este o aberatie facuta sa scoata basma curata un text de cateva mii de ani?
 19. 1 point
  Am facut o remarca cat de poate de adevarata. :shout: Te deranjeaza sa fii incadrata intre adeptii creationismului? Perfect, esti adepta intelligent design. Sau poate nu stiai ca prin ideile tale, acolo te incadrezi. Nu-i bai.
 20. 1 point
  Doamne, ce plictiseala ar fi. :shout: Cita_T, zici ca nu esti creationista? Sa stii ca Intelligent Design nu e decat un alt nume pentru creationismul "stiintific". 8)
 21. 1 point
  Daca tot dai copy/paste kilometric, pune si sursa de unde ai luat textul.
 22. 1 point
  Desi nu ma pricep absolut deloc la botanica, sa incerc sa iti raspund cum vad eu ca e logic. Presupunand ca ar fi cum spui tu, si ar fi aparut acea aripioara printr-o mutatie, dIn moment ce mutatia aceea a permis ca acei copaci sa raspandeasca semintele mai departe, in comparatie cu ceilalti la care semintele cadeau doar in acel loc unde se afla padurea, mi se pare si logic ca acei artari cu "aripioare" sa se raspandeasca mai mult si mai bine decat cei fara. Si mai gandeste-te cate sute sau mii de seminte produce un copac. Te mai gandesti si la un alt aspect: daca le cad semintele fix in umbra copacului, cum naibii sa mai creasca ceva acolo, ce inghesuiala ar fi? :shout: SI unde e competitie, apare si evolutie. Si unde mai trec si cateva milioane de ani, mai si dispar unele specii. Just my two cents. 8)
 23. 1 point
  Multi factori contribuie la evolutie, selectia naturala, adaptarea la mediu, speciatia, selectia sexuala, mutatia, etc. :shout:
 24. 1 point
  Unde spune? :shout:
 25. 1 point
  Da, functioneaza, iar selectia naturala este unul din motoarele evolutiei. Baga tu in ecuatie: mutatiile genetice, care duc la variatie (nu exista doi indivizi perfect indentici), apoi mediul, care selecteaza din varietatea de populatie doar pe cei care au acele trasaturi care ii avantajeaza, apoi pune in calcul reproducerea, cei care prin trasaturile capatate sunt avantajati vor trai si avea mai multi urmasi, si isi vor transmite mai departe aceste trasaturi, si vizualizeaza asta la o scara uriasa, nu doar la un individ doi acolo, si nu uita atunci cand te gandesti la forma, ca vorbim de o perioada de timp si de sute de milioane de ani in care aceasta se modifica. Et voila. Ai evolutie. Aham. Ai idee cati sori si planete sunt numai in galaxia noastra? Dar cate galaxii sunt in univers? Fiecare din aceste galaxii cam cati sori are? Tu chiar crezi ca nu mai exista viata si in alta parte? :P Si asta de ce, ca aia de la SETI nu au primit nici un semnal/mesaj/whatever? Nu neaparat. Depinde de ce se intampla cu gena care le da lor acea culoare, daca se pierde sau supravietuieste. Tu poti sa ai un stramos care a avut parul roscat sa zicem, si peste nu stiu cate generatii, un copil sa se nasca cu acea culoare de par, chiar daca nici unul din parinti sau bunici nu a avut-o.
×