Jump to content
Forum Roportal

Amarena

Gold Member
 • Content Count

  24,512
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by Amarena

 1. Amarena

  Coronavirus la zi

  Numa taxele si moartea sunt sigure pe lumea asta. Da, toate bune, azi am facut tort, "facem" 19 ani maine-poimaine (asta cu "avem", "facem" "dregem".. priceless). Pe 23, de fapt, dar sarbatorim maine, la comun cu nepoata.
 2. Amarena

  Coronavirus la zi

  Si planetele si horoscopul, da.
 3. Amarena

  Coronavirus la zi

  Adica-s ca si (cum ar fi) nevaccinati, practic.
 4. Amarena

  Noul coronavirus

  Așa măcar învățăm și noi alfabetul grecesc.
 5. Amarena

  Ce mai cititi?

  Am terminat Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina, roman de debut. Are un stil care m-a făcut să nu las cartea din mână, până la sfârșit.Despre reziliență, tărie de caracter și Siberia. Acum citesc Hoții de frumusețe, a lui Pascal Bruckner. Cărțile lui sunt pt mine o desfătare, încă de la prima pagină. E absolut delicios.
 6. Amarena

  CHAT PART 10

  Mda. Îmi pare rău, ce să zic.
 7. Amarena

  Ganduri fugare...

  Ăla face reclamă la keto, nu, mersi. Normal că dă în Noom și probabil în oricare dietă. Stilul de viață de pe vremea tatălui tău e ce propune Noom. Nu m-au spălat pe creier, am ținut diete și m-am întors la greutatea de la care plecasem. Ăsta e singurul lucru care funcționează pt mine, in sensul că nu mă înfometez, nu sunt frustrată, nu fac urât că nu am dulce. Noom nu este o dietă, eu nu percep ce fac ca pe o dietă. Este un curs de educare despre grupele de alimente, atitudinea față de mâncare, triggere, hormoni (inclusiv insulina), tot ce vrei. Nu restricționeaza nici un aliment, se bazează pe deficitul de calorii, atât. Ceea ce pt mine nu e rău, am descoperit că e suficient atât cât mănânc, n-am nevoie de mai mult. Doar te învață cum să aproximezi nr de calorii, nu va trebui să stea nimeni cu cântarul de gât toată viața. Odată atinsă greutatea dorită e vorba de menținere, nu se mai vorbește de deficit de calorii. Se pune accent pe exercițiu fizic pt menținere. Se explică cum se previne încetinirea metabolismului, care e normală. Și sunt abia la jumătatea cursului. Bineînțeles că nu se potrivește oricui, ar fi culmea. Soră-mea e fan keto. Ce uită ea, e că noi avem istoric de boli renale în familie și nu știu ce părere au rinichii ei, cu atâtea proteine. Oricum nu o ține, nu slăbește. De ce, pt că nu e disciplinată. Pe mine numai Dukan m-a disciplinat, înainte de Noom, dar Dukanul te lasă în plata Domnului după ce ai slăbit. Nu știu, pt mine Noom e o revelație. Am cont din 2018, dar n-am dat importanță, până acum.
 8. Amarena

  CHAT PART 10

  De Laur nu știam, e certă informația? Eu ziceam de Vemans. Si Puiu.t a decedat, dar cu multi ani în urmă și asta s-a anunțat pe forum.
 9. Amarena

  Ganduri fugare...

  Nu slăbești de la abdomene, slăbești de la mâncat corect. Poți să încerci Noom (au app), ai două săptămâni de probă, să vezi dacă ți se potrivește programul. Este bazat pe behaviour change. Din experiența mea și a altora, funcționează, atât din punctul de vedere al pierderii în greutate, cât și al schimbării atitudinii față de mâncare.
 10. Amarena

  CHAT PART 10

  Știu pe cineva care era activ la religie, dar am fost anunțați ulterior că a decedat puțin. Nimeni de interes, dacă posta(i) la religie.
 11. Amarena

  Acu la moment

  A murit mai demult Adi Bărar.
 12. Amarena

  Coronavirus la zi

  păi aici nu e nici un pericol, văd că lumea-i doxă, n-am pe cine manipula.
 13. Amarena

  Coronavirus la zi

  Ideea e că pot ei să vaccineze cu câte doze vor, nimeni nu e imun, niciodată. Habar n-am ce efecte poate avea pt organism injectarea atâtor... "doze".
 14. Amarena

  Coronavirus la zi

  Habar n-am cine e, mi-a dat fiu-meu poza. Nu urmăresc pe nimeni în mod special, conspiraționiștii nu mă impresionează.
 15. Amarena

  Coronavirus la zi

  Și ai obținut ceva rezultate? Că altfel nu văd sensul. Și ceva noutăți de la prietenii evrei:
 16. Amarena

  Coronavirus la zi

  marșează* Ce legătură are vaccinarea din copilărie, cu ce e acum? În copilărie nu te-au vaccinat cu vaccinuri în fază experimentală.
 17. Amarena

  Coronavirus la zi

  Tot n-am înțeles, dar e ok.
 18. Amarena

  Coronavirus la zi

  Care-i treaba cu scrisul ăsta cu x sau xx in loc de cc, că nu înțeleg?
 19. Amarena

  Coronavirus la zi

  Maybe unvaccinated people have a death wish. It's not affecting you, you're vaccinated, you're safe. Why do you care about what happens to them?
 20. Amarena

  Coronavirus la zi

  Cred că e prea devreme să spunem cine are dreptate. Dacă se poate spune vreodată că are cineva dreptate în toată nenorocirea asta care s-a abătut asupra omenirii. Ar trebui să ne facă mai.. umani? Poate. Dar dimpotrivă, este atât de trist că se adeverește încă o dată proverbul "homo homini lupus". Cel mai ușor e să învrăjbești oamenii. Parcă doar atât așteaptă, să aibă motiv să se întoarcă unii împotriva altora. Umanitatea s-a dus pe pluă.
 21. Amarena

  Coronavirus la zi

  De ce trebuie să fie unii răi și alții buni?
 22. Amarena

  Coronavirus la zi

 23. Amarena

  Coronavirus la zi

  Câtă grijă pentru cetățean, dom'le, e înduioșător.
 24. Amarena

  Misterele cartofului

  In ultimul timp am tot felul de intrebari dubioase. Una ar fi.. cum v-ati adaptat voi, cele care v-ati casatorit cu barbati de alta nationalitate, bucatariei tarii respective? continuati sa gatiti romaneste? I-ati educat gusturile sotului pentru bucataria noastra? Ati invatat sa gatiti ca acolo? De unde? Nu v-a fost teama de comparatia cu modul de-a gati al soacrei? Nota: din cauza (sau datorita ) evolutiei (sau involutiei?! :lol: ) discutiilor pe acest topic, initiatoarea a considerat ca este oportuna schimbarea titlului in "Misterele cartofului". Sa discutam asadar, despre cartofi. (parca vad ca vreti sa vorbim despre varza acum :D )
 25. Amarena

  Ultimul film pe care l-ati vazut

  Chernobyl - Inseparable Nu mai știu din ce an e, e rusesc, se găsește integral pe YouTube, cu subtitrări în engleză și este foarte drăguț. Povestea a doi tineri care se îndrăgostesc imediat după explozie. Are câteva stângăcii, dar mi-a plăcut ce a transmis, e trist și înduioșător.
×