Jump to content
Forum Roportal

Amarena

Gold Member
 • Content Count

  25270
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  110

Everything posted by Amarena

 1. Amarena

  Poze adunate de prin locuri vizitate

  Primii ghiocei de anul ăsta, de acum două săptămâni.
 2. Amarena

  Despre rasarit

  Nu prea mă uit pe geam la răsărit, foarte frumos.
 3. Amarena

  Acu la moment

  La noi azi e zi de primăvară, cu cer senin și soare... în sfârșit. Orhideea mea e plină de boboci, mânca-o-aș io pe ea, că tare-i frumoasă!
 4. Amarena

  Acu la moment

  Păi da, mai sunt și cei care nu-și permit pt că nu au cu cine lăsa animalele. Porci, vaci, cai, oi, câini, pisici. Dar comparând cu celelalte țări, am bănuiala că raportat la venituri/cheltuieli s-a făcut statistica.
 5. Amarena

  Acu la moment

  E statistică Eurostat din 2022, nu de săptămâna trecută, dar destul de recentă, nu cred că s-au îmbogățit anul trecut românii.
 6. Amarena

  Acu la moment

  Nu pe toți ne fac fericiți aceleași lucruri. Nu m-aș simți în vacanță la sapă. Să stau la sat și să nu ies de acolo? Aș muri. Pe de altă parte, surorile mele sunt bine-mersi între patru pereți, nu simt nevoia să călătorească. Eu n-aș putea trăi altfel, toți banii mei se duc pe călătorii. Dacă tot mor, măcar să mor fericită și fără regrete. Nu-mi dă nimeni încă o viață.
 7. Amarena

  Acu la moment

  Nasol.
 8. Amarena

  Recomandati-mi seriale

  Un mini-serial de 8 episoade, din 2023, A small light, pentru cei interesați de holocaust, că îmi vine aiurea să zic "pasionați". Este povestea ascunderii familiei Annei Frank timp de doi ani, de către Miep Gies, o olandeză, secretara lui Otto Frank, și câteva persoane care au ajutat. Absolut impresionante curajul, loialitatea, puterea de caracter de care au dat dovadă, atunci când viața tuturor era în pericol. E foarte bun serialul, dar și foarte trist, ca toate poveștile pe tema asta. Încă o dată sunt recunoscătoare că am trăit și încă trăiesc în țări în care încă este pace, pe care cei mai mulți dintre noi o luăm de-a gata, ca toate lucrurile despre care credem că ni se cuvin, pe lumea asta. În caz că mai e cineva care nu știe, astăzi casa respectivă este muzeu în Amsterdam. (Am stat până la ora asta (2 AM), să-l termin.)
 9. Amarena

  Acu la moment

  Mulțumesc, în general folosesc Get your guide, dar o să mă uit și la ei.
 10. Amarena

  Acu la moment

  Aș aloca maxim două zile pt Firenze (una numai pt Uffizi...) și aș vizita și Siena.. care e foarte frumoasă. Este autobuz direct, face circa o oră. Dacă găsești astfel de tururi, let me know:) O să mă uit și eu.
 11. Amarena

  Acu la moment

  Ai vizitat Sansevero? Si Bologna merită să arunci un ochi, e un oraș frumos. Trenul regional Bologna - Firenze nu e direct, e schimbare la Prato sau așa era acum 4 ani. Săgeata e directă, dar costă mai mult. Cu autobuzul nu aș risca. In Toscana fără mașină e greu, mi-ar trebui două săptămâni să văd câteva locuri. Lucca, Siena, San Gimignano, Bagno Vignoni, Val d'Orcia... multe și depărtate una de alta și conexiuni proaste sau deloc. Deocamdată pe hold .. poate la anul.
 12. Amarena

  Acu la moment

  Niiice. Păi zi și unde, să mă/ne inspirăm și noi. Eu am in plan pt anul ăsta Andaluzia, Gdansk, Istanbul și una din astea - Cipru/Madeira/Valencia/Napoli. Cred că trag bilețele, că nu mă pot decide, dar Madeira conduce.
 13. Amarena

  Ultimul film pe care l-ati vazut

  Bel canto (2018) - Julianne Moore, Ken Watanabe. O soprană renumită devine ostatec undeva în America de Sud, unde fusese invitată să cânte la un eveniment privat. Dramatic. Drăguț.
 14. Amarena

  Ultimul film pe care l-ati vazut

  Vaaai, ce film drăguț am văzut. Queen of the desert, 2015. Cu Nicole Kidman, James Franco și băiatul ala, Robert Pattinson. Inspirat din viața Gertrudei Bell, care a avut un rol important în Orientul mijlociu după primul război mondial. Nu mor de dragul musulmanilor, dar filmul e agreabil.
 15. Amarena

  Acu la moment

  Ora nebunilor, drogangiilor și bețivanilor. Tocmai a trecut unul urlând pe sub geamul meu.
 16. Amarena

  Bancuri

  Azi am auzit unul bun. Și sec. Q: Ce făcea Hamlet cu pâinea? A: O felia.
 17. Amarena

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Pentru toți copiii ai căror părinți nu erau niciodată mulțumiți, orice-ar fi făcut.
 18. Amarena

  Acu la moment

  Era un gentleman.:) A dispărut specia.
 19. Amarena

  Acu la moment

  Sunt zilele rămase până la vacanțele mele de anul ăsta
 20. Amarena

  Acu la moment

  AMR - rile mele pt anul ăsta: - 85 - 147 - 239 - 305
 21. Amarena

  Ultimul film pe care l-ati vazut

  Where the crawdads sing (Acolo unde cântă racii), un film din 2022. Mie filmul ăsta mi-a plăcut mult. Nu are acțiune, e iarăși un film despre care unii au zis că e plictisitor, pentru că e lent. Nu mi s-a părut, ba chiar m-a ținut atentă de la început până la sfârșit. L-aș recomanda, deși nu e o poveste veselă.
 22. Amarena

  Acu la moment

  Îmi miroase a ciorbă de care ne dădeau la cămin în copilărie. Mi s-a făcut o poftă!
 23. Amarena

  Misterele cartofului

  In ultimul timp am tot felul de intrebari dubioase. Una ar fi.. cum v-ati adaptat voi, cele care v-ati casatorit cu barbati de alta nationalitate, bucatariei tarii respective? continuati sa gatiti romaneste? I-ati educat gusturile sotului pentru bucataria noastra? Ati invatat sa gatiti ca acolo? De unde? Nu v-a fost teama de comparatia cu modul de-a gati al soacrei? Nota: din cauza (sau datorita ) evolutiei (sau involutiei?! :lol: ) discutiilor pe acest topic, initiatoarea a considerat ca este oportuna schimbarea titlului in "Misterele cartofului". Sa discutam asadar, despre cartofi. (parca vad ca vreti sa vorbim despre varza acum :D )
 24. Amarena

  Ultimul film pe care l-ati vazut

  Anatomy of a fall (2023) IMDb rating 7.8 Doua globuri de aur (cel mai bun scenariu și cel mai bun film într-o limbă străină) și un Palme d'Or la Cannes și încă vreo 50 de premii. Un film lent și destul de solicitant. Dar bun.
 25. Amarena

  Ultimul film pe care l-ati vazut

  In the name of the father (1993) Nu știu de ce nu l-am văzut în tot timpul ăsta. E un film biografic, făcut după întâmplări reale, în caz că mai e cineva care încă nu l-a văzut. Povestea adevărată a celor care aveau să rămână cunoscuți drept the Guildford Four, patru oameni, acuzați de terorism (erau timpurile in care IRA făcea ravagii) și condamnați, unul pe viață și ceilalți trei la 30 ani de închisoare, în 1974, pentru bombardarea unui pub în Londra, când 5 civili au fost uciși. Foarte bun filmul și înfiorător ceea ce s-a întâmplat.
×