Saddeea 901 Report post Posted May 26, 2021 Padurea era tot mai mica, dar copacii votau mereu pentru topor, căci coada lui era din lemn, iar ei credeau ca-i unul de-al lor. Share this post Link to post Share on other sites
Canaris2 482 Report post Posted May 31, 2021 Si am murit fara sa stiu Parea ca-i o adormire Caci nu eram nici mort nici viu Simtind o nesimtire. Apoi o clipa n-a trecut Si doua firi depline Doi EU intregi s-au desfacut Dintr-un singur mine Eram un Eu incremenit Jos cu condeiul in mana Sus, Eu celalt Priveam uimit La fata de tarana. Si ma-ntrebam cum am putut Sa-ndur O. Doamne Sfinte Cincizeci de ani in pielea lui Eu , inima si minte Bogdan Petriceicu Hasdeu Sic cogito 2 VEZI RĂSPUNSURILE 1 Share this post Link to post Share on other sites
Maeve. 6496 Report post Posted July 4, 2021 (edited) Sunt altul pe țărmul alb precum albul ochilor vine marea înspumată cu cenușă; e tristă și dezolantă și îmi urcă până la genunchi.în zare arde cerul și se destramă –mă înconjoară bucăți din cerul-scrum; ninge. ninge sau plouă încenușat și mă las mâncat de apă,descătușarea vine ca o boare sărată am intrat în mare și marea îmi curge prin vene ca și cum sunt altul. Edited July 4, 2021 by Maeve. 2 Share this post Link to post Share on other sites
*elle 2830 Report post Posted April 7, 2022 ”Călătorul trebuie să bată la toate porţile înainte de a ajunge la a sa. Trebuie să rătăcim prin toate lumile din afară pentru a ajunge în sfârşit la templul cel mai lăuntric.” Rabindranath Tagore Share this post Link to post Share on other sites
*elle 2830 Report post Posted August 12, 2022 Nu am timp să dau tuturor o dovadă a marilor, uimitoarelor mele virtuţi, Cine are ochi de văzut, să vadă. Altminteri, ochii mei rămân necunoscuţi. Sunt unii care, întâlnindu-mă, -au spus: «Bine-ai venit în viaţa mea, minune!». Sunt alţii care n-au avut ce spune şi-am plecat de la ei, mai departe, în sus. Timpul e iute. Mai am câte un dar de preţ - şi caut destinatari sub stele. S-ar putea să-i caut în zadar; şi-am să mă-ngrop, ca faraonii, cu bogăţiile mele. Nina Cassian- Orgoliu Share this post Link to post Share on other sites
*elle 2830 Report post Posted September 16, 2022 Pentru vapoare, pentru catarge, Vântul se duce, marea se-ntoarce, Pentru copilul care crescu Timpul continuă, liniştea nu. Două sunt culmile singurei soarte. Una de naştere, alta de moarte, Stepa măreaţă de-mpiedicare Plină-i de iarbă, de sărutare. Adu în cercul vieţii o stâncă Mijlocul meu sufletesc să-mi arăţi ! Păsări şi fiare, divinităţi Sar de la pândă şi se mănâncă. Dă rădăcină, om aşteptat, Lasă-te mie pentru un timp, Poate mă sperii, poate îmi schimb Teama de moarte şi de păcat. Pentru vapoare, pentru catarge, Vântul se duce, marea se-ntoarce, Pentru copilul care crescu, Timpul continuă, liniştea nu. Constanța Buzea- Vârstă 1 Share this post Link to post Share on other sites
*elle 2830 Report post Posted November 14, 2022 Adio, dascăli sobri, eu nu vă mai ascult vă veți găsi, desigur, o victimă mai bună nedreaptă tinerețe, puteai să ții mai mult escurialul verii se năruie-n furtună De dorul tău coclește argintul în oglinzi iar edecarii cântă la râu Ave Maria tu pârjolești cireșii în timp ce te desprinzi și-mi umpli cu cenușă de îngeri veșnicia. Corneliu Vadim Tudor- Nedreaptă tinerețe 1 Share this post Link to post Share on other sites