giovi 10 Report post Posted May 18, 2005 "Ce e poezia? Inger palid cu priviri curate..." M. Eminescu Aveti o poezie preferata, sau versuri care va plac foarte mult? Pai sa vedem si noi :) Share this post Link to post Share on other sites
giovi 10 Report post Posted May 18, 2005 Sa incep eu: Eu nu strivesc corola de minuni a lumii şi nu ucid cu mintea tainele, ce le-nt 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
giovi 10 Report post Posted May 18, 2005 "..Ce bine că eşti, ce mirare că sunt! Două c Share this post Link to post Share on other sites
Dj Hestia 3 Report post Posted May 18, 2005 Eu am citit de curand ceva simpatic intr-o carte in franceza: "Je n' Share this post Link to post Share on other sites
Marika 1 Report post Posted May 18, 2005 ..Si daca ramuri bat in geam/ Si se cutremur plopii E ca in minte sa te am/ Si-incet sa te apropii... Si daca stele bat in lac / Adancu-i luminandu-la E ca durerea mea sa-impac / Inseninandu-mi gandul! ...Si daca norii desi se duc / De iese-n luciu luna... E ca aminte sa-mi aduc/ De tine..., intotdeauna! Mihai Eminescu, "...Si daca" E poezia mea preferata ( am scris-o din memorie, daca am gresit putin...scuze); 1 Share this post Link to post Share on other sites
giovi 10 Report post Posted May 18, 2005 "...Par- fumurile unor crinoline par fumurile uneor crini! O, line par fumurile unor crinoli- ne..." Serban Foarta - Placa - putin - defecta Share this post Link to post Share on other sites
AnMar 1 Report post Posted May 20, 2005 Un dor fara satiu de Emil Botta " De un dor fara satiu-sa invins si nu stiu ce sete ma arde. Parca mereu, din adanc, un ochi rapitor de Himera ar vrea sa ma prade. Si pururi n-am pace, nici al stelei vrajit du-te-vino in spatii, nici timpii de aur,nici anii-lumina, izvoare sub luna,ori dornica ciuta, Nimic nu ma stinge,nimic nu m-alina si parc-as visa o planeta pierduta. E atata nepace in sufletul meu, batut de alean si de umbre cuprins... Un dor fara satiu m-a-nvins, si nu stiu ce sete ma arde mereu." Am avut de ales o poezie si de comentat in clasa a12-a si cand mi-au cazut ochii pe asta am "infulecat-o" cat ai clipi.Trebuia sa o si invatam pe de rost ca ne dadea un test. Share this post Link to post Share on other sites
Crystal_C 2 Report post Posted May 20, 2005 Melancolie -Lucian Blaga Un v Share this post Link to post Share on other sites
giovi 10 Report post Posted May 20, 2005 "si ploua si ninge, si ninge si ploua/ si vara si iarna coboara`amandoua" :pee De-abia plecaseşi. Te-am rugat saă pleci. Te urmăream de-a lungul molatecii poteci, pe 1 Share this post Link to post Share on other sites
Crystal_C 2 Report post Posted May 20, 2005 Nu plange... - Veronica Micle (...oare cui ii scria? :)" ) Nu plange ca te dau uitarii, Si nici nu palange ca te las... Sosit-a ceasu-nstrainarii Si ceasul bunului ramas. Se rupe-un lant plin de tarie Ca firul cel mai subtirel; Cand soarta vrea asa sa fie, Zadarnic vrei sa faci altfel. Si nu mai e nimic in stare Sa-ntoarca vremile-napoi Si-acea iubire-atat de mare Ce-a fost odata intre noi. Ramai tu, dar ramai cu bine, Ramai cu suflet linistit... Un dor se duce si-altul vine Si vei uita ca te-am iubit. 1 Share this post Link to post Share on other sites