Beneficiile leasingului operational auto – de ce sa inchiriezi pe termen lung

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriLeasing auto
Ultima actualizareMiercuri 30 mai 2018
Vizualizari1187

Voteaza & Distribuie

Descriere

Leasingul operational, sau inchirierea pe termen lung, este o metoda foarte convenabila, eficienta din punct de vedere al costurilor si complet lipsita de batai de cap de a-ti finanta obtinerea unui nou vehicul. Exista, ca atare, mai multe beneficii in a incheia un contract de leasing operational pentru o masina, mai degraba decat pentru a achizitiona una noua, fie ca optezi pentru un leasing personal sau pentru una sau mai multe masini pentru afacerea ta.

Principalele beneficiare ale acestui gen de contract de leasing sunt companiile mici si mijlocii, sau cele aflate la inceput de drum, care isi pot lua astfel o masina sau o flota de masini de care au nevoie pentru ca business-ul sa poata functiona. Pe de alta parte, pot beneficia de leasingul operational si companii care au nevoie de mai multe masini in anumite perioade, companii care au angajati noi si au nevoie de masini pentru acestia, sau companii care fac angajari pe durata limita cu pachet salarial care include si o masina de serviciu, la fel ca si companii care doresc sa externalizeze anumite servicii.

Principalele beneficii ale leasingului operational


- Plati lunare fixe – ceea ce va face ca alcatuirea unui buget pentru cheltuielile auto sa fie mult mai simplu de facut. Sa presupunem ca ai o masina luata in leasing de la o companie de inchirieri auto sau de leasing si ca stii ca ai de platit o rata lunara. In afara acestei rate nu va trebui sa iti faci nicio problema legata de cheltuieli suplimentare sau de cheltuieli neprevazute, pentru diferite situatii care pot aparea, asa cum se intampla in cazul unui leasing financiar sau atunci cand iti achizitionezi o masina noua fara leasing si unde cheltuielile pot aparea in orice moment.
- Toate costurile referitoare la servicii si mentenanta, la fel ca si asigurarile (RCA si CASCO) sunt incluse in contractul de leasing si cuprinse, ca atare, in rata pe care o vei avea de platit lunar. Mai mult, schimbarea anvelopelor este si ea asigurata in unele cazuri, la fel ca si service-ul ori de cate ori este nevoie. Daca masina luata in leasing are nevoie de o perioada mai mare de service, pentru reparatii sau pentru mentenanta, nu va trebui sa iti faci griji nici macar pentru inchirierea unei masini pe termen scurt in aceasta perioada, pentru ca masina ta va fi inlocuita cu alta, din partea companiei de leasing, fara sa trebuiasca sa suporti vreun cost suplimentar.
- Impozitele sunt in general incluse si ele, pe toata durata contractului de leasing.
- Termenii contractului pot fi flexibili si, de asemenea, numarul de kilometri inclusi in contract.
- Leasingul operational iti da posiblitatea de a beneficia de o masina noua la fiecare 2 sau 3 ani, evitand astfel costurile pe care le implica conducerea unei masini vechi, reparatiile, stresul si bataile de cap.
- Incheierea unui contract de leasing presupune cheltuieli initiale scazute, comparativ cu achizitionarea unei masini noi.
- Un contract de leasing operational iti poate permite de cele mai multe ori sa conduci o masina mai buna decat daca ai fi fost in situatia de a face o achizitie directa, pentru ca de cele mai multe ori bugetul nu ne permite sa facem achizitiile pe care ni le dorim, insa ca o mica extravaganta ne permitem sa conducem pe perioade scurte, de doi sau trei ani, o masina cu un pret peste bugetul nostru de achizitie.
- Leasingul te scuteste de grijile referitoare la deprecierea unei masini atunci cand iti achizitionezi o masina si te gandesti sa o vinzi in viitor.
- In plus, cu un astfel de contract eviti bataile de cap pe care le ai de fiecare data cand vrei sa iti schimbi masina veche cu una mai noua si mai performanta.
- Masina se livreaza si se ridica gratuit la si de la adresa mentionata de tine in contract.
- Iti poti pune un numar propriu de inregistrare pe masina luata in leasing.
- Poti iesi cu masina din tara, in vacante in strainatate sau la drumuri in interes de serviciu sau de afaceri.
- Leasingul operational asigura finantare 100%, fara sa fie nevoie sa ai o anumita suma drept avans la semnarea contractului.
- Nu trebuie sa iti asumi niciun angajament cu privire la finalul contractului, cand poti returna masina, la fel de bine cum poti decide sa o pastrezi sau sa prelungesti pur si simplu contractul.
- Ai posiblitatea de e extinde perioada de leasing la final de contract, cu o perioada extra care va fi precizata in mod clar in contractul semnat initial, si care in general inseamna 6 sau 12 luni.
- Ca optiune pentru finalizarea contractului, poti opta si pentru varianta de a pastra masina pe care ai avut-o in leasing o perioada anume.

Beneficii suplimentare ale contractelor de leasing operational pentru firme

- Platile pe care le faci catre compania de leasing sunt deductibile fiscal intregral.
- Pretul include si TVA-ul.
- Masina sau masinile pe care le vei inchiria in baza unui contract de leasing operational nu vor intra in bilantul firmei.
- Un leasing operational nu influenteaza gradul de indatorare al unei companii, astfel ca daca vei dori sa iei la un moment dat un credit in calitate de persoana juridica o vei putea face fara sa iti faci griji ca unul sau mai multe contracte de leasing iti vor ingreuna situatia.
Fie ca vorbim despre companii, PFA-uri, manageri sau directori de companii, inchirierea pe termen lung sau leasingul operational reprezinta o solutie ideala pentru situatiile in care ai nevoie de masini pentru a rezolva problemele obisnuite ale firmei sau problemele personale, insa nu iti doresti sa investesti in acest moment intr-o masina si nici varianta unui leasing financiar nu ti se pare una prea fericita.

Leasingul operational iti permite sa te bucuri de toate avantajele unei masini de care poti dispune asa cum doresti, pe o perioada dinainte stabilita si prevazuta in contractul semnat cu compania de leasing.

In general, termenul pentru leasingul operational incepe de la un 1 an si se poate intinde pana la 5 ani, in functie si de compania de leasing cu care vei decide sa colaborezi. E bine de stiut ca in ceea ce priveste rata lunara, cu cat perioada contractului de leasing operational va fi mai mare, cu atat rata lunara va fi mai mica.

Sursa imagini: leasing-auto.com.ro