Sari la conținut
Forum Roportal
gargbird

Incidentul cu bomba de la Iasi

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 

Oliver ca Oliver, dar ce vina au parintii, ca prin Iasi arunca lumea cu rosii dupa ei pe strada, de sunt in situatia de a se muta de acolo?

Asta intradevar, prin mare durere trebuie sa treaca parintii lui !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te gandesti ca poate are cativa prieteni aici si topicul asta este aproape singura cale de comunicare? Eu vreau sa stiu ce se intampla cu el si o sa-l sprijin atat cat pot, nu sunt genul de om care sa ascund sub pres binele pe care l-a facut doar pentru ca acum a facut ceva rau. Nu ma intereseaza ce cred altii, eu asa sunt si nu o sa-mi schimb principiile, indiferent ce s-ar scrie aici.

Eu te cred dar el nu e un om obisnuit si tot ce primeste o persoana instabila psihic ( atat bine atat rau ) il influenteaza intr-o anume masura. Pana la urma, dezbaterea tratamentului sau si a starii de sanatatii, ca la un tribunal de judecata, ce crezi ca o sa ii obtina? Sunt constienta de intentiile tale pozitive dar se poate el separa de cuvintele aruncate aici? Sa ii discutati viata si faptele pe forum public, il poate ajuta in masura in care sa nu se simta singur dar nu ii viciaza imaginea si mai rau?

 

Sunt sigura ca tu ai mai multa experienta in domeniul acesta si poate sunt eu mai precauta decat de obicei. Sper ca mi ai inteles ideea si nu ai luat o ca pe o judecata la adresa ta, a celor care il ajuta sau asupra lui Oliver

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti dai cu parerea despre lucruri de care habar nu ai! Eu am idee cum se manifesta schizofrenia, pentru ca am destula experienta, mai mult nu are rost sa intru in detalii. TU ai idee cum se manifesta schizofrenia si ce este in mintea unui schizofrenic? Nu, nu ai, daca aveai nu mai puneai intrebari din astea.

Tu de unde stii ce stiu eu si ce nu ?! NU stii. Te dai cu parerea!

Altfel ai vedea altfel lucrurile. Crizele de schizofrenie sunt episodice, nu continue. Asadar alterneaza cu stari in care ai discernamant.

O infractiune are la baza intentia. Iar fabricarea unui dispozitiv exploziv artizanal are la baza intentia. Prin urmare a constientizat ca are in posesie o bomba.

 

Iar o bomba nu face sa rasara si sa infloreasca floricele pe campii. Omoara oameni!

Deci termina cu "stiu eu sigur ca nu avea de gand sa omoare pe nimeni". Pentru ca nu stii asta.

 

Nu am spus sa nu il sustii, sa nu ii fii prietena, e dreptul tau. Dar daca ii vrei binele, nu il ajuti mangaindu-l parinteste pe crestet, si spunandu-i, ca nu a facut nimic rau, ca nu ar fi murit nimeni si ca adevaratii nebuni sunt afara, si nu in spital.

 

Tu nu ai fost victima unui astfel de incident, si iti este usor sa vorbesti despre asa ceva.

 

Deci repet, ajutati-l care doriti, dar admiteti ca fapta lui este una reprobabila. Bucurati-va pentru el pentru ca este la spital si nu in alta parte.

Editat de Two
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar am citit ca acel proiectil ar fi fost prea vechi, altfel ar fi explodat.

Niciodata nu exista astfel de certitudini. Si asta o spun specialistii in domeniu.

Prin urmare se considera ca putea face ravagii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar am citit ca acel proiectil ar fi fost prea vechi, altfel ar fi explodat.

Cum adica sa fie prea vechi ca sa explodeze, de obicei cele care sunt vechi explodeaza mai repede pentru ca detonatoarele sunt mai fragile si se pot declansa singure.

Un proiectil gasit accidental nu trebuie miscat din loc, exista o unitate specializata care trebuie sa vina si sa-l neutralizeze. Si ala care vine sa-l manevreze e imbracat intr-un costum ca de scafandru de mare adancime? De ce e asa? Pentru ca poate oricand sa fie spulberat.

Iar neutralizarea acestor proiectile se face prin explozie in poligon, nimanui nu-i trece prin cap sa le demonteze in componenete separate.

Editat de -altul

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

smile.png Ba tocmai pentru ca am fost victima a unui incident cu cineva bolnav de schizofrenie, imi permit sa vorbesc si nu-mi este chiar usor.

Nu faceam referire la boala, dar tu intelegi doar ce vrei.

 

Apoi, tu sari fix la finalitate. Si de aceea nu intelegi unele aspecte. Daca altcineva i-ar fi dat o bomba si l-ar fi pus sa faca ceea ce a facut, DA, era nevinovat.

Dar cand o fabrica el insusi, asta deja este altceva si arata clar ce intentie avea. Si o stia si el. In momentele de luciditate.

Ca a ales sa finalizeze acel act intr-o criza, da, este altceva si se poate prezuma ca nu avea discernamant.

 

Dar cand te decizi si continui sa fabrici o bomba, nu imi spune ca ai alte intentii decat unele criminale.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Tu de ce nu iti vezi de treaba ta ? Cu Laur te-ai gasit sa te contrazici ? Nu stii ca el le stie pe toate si el detine adevarul absolut ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×