Congresul național al Gemologilor 2019 Editia a IV-a

Detalii

CategoriiEducatie
Tagurigemolog, gemologie
Ultima actualizareMiercuri 12 iunie 2019
Vizualizari379

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Gemologic Român în parteneriat cu Institutul Geologic al României a organizat la Muzeul Național de Geologie din București cel mai important eveniment gemologic al anului. În premieră acest eveniment a avut loc în București. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile.

Prima zi 8 iunie a fost dedicată publicului. În cadrul acestei zile speciale s-au efectuat șlefuiri de pietre prețioase în direct, un atelier complet de bijuterie în care maeștri bijutieri și-au demonstrat iscusința și un atelier complex de gemologie care a efectuat analize gratuite de diamante și pietre prețioase pentru vizitatori. În premieră vizitatorii au putut să vadă cum se șlefuiesc pietrele prețioase și cum ajunge o piatră întunecată fără viață să devină o nestemată strălucitoare.
Vizitatorii au putut să vadă pentru prima oară cum iau naștere bijuteriile și cum se montează pietrele prețioase în bijuterii. Nu în ultimul rând vizitatorii au avut ocazia să-și analizeze bijuteriile și pietrele prețioase gratuit și să le afle valoarea reală.

Ziua a doua 9 iunie a fost dedicată membrilor gemologi și invitaților speciali atât din țară cât și din străinătate. În cadrul Congresului s-au dezbătut problemele și parcursul gemologiei în țara noastră. În partea a doua a zilei a avut loc un workshop teoretic și practic pentru identificarea, clasificarea și evaluarea pietrelor prețioase colorate. Evenimentul a fost un succes consolidând relațiile dintre gemologi și colaborarea cu alte organizații gemologice din străinătate.

www.centrulgemologicroman.ro