Jump to content
Forum Roportal
nicksson

Mai au forumurile viitor?

Rate this topic

Recommended Posts

Dragi forumişti rămaşi la posturi,

Nu ştiu de ce mi se pare că forumurile şi forumelele sunt pe cale de dispariţie. E drept, mai sunt unele persoane foarte ahtiate după discuţii pe forum, dar în număr mereu mai mic.

Numai mie mi se pare că forumurile sunt pe ducă? Facebucă, deşi nu le-a luat locul, umple timpul bieţilor oameni. Mii de moderatori din toată lumea sunt lipsiţi de ocupaţia lor favorită. Din cauza asta unii au devenit nervoşi şi s-au apucat să bea. Moderatoarele nu ştiu ce învârt în astfel de situaţii, că ele sunt învăţate să fie discrete în ce le priveşte direct...

 Eu nu mă plâng, am cu ce să-mi ocup timpul, da uneori m-aş certa şi n-am cu cine... Ce mai războaie şi răfuieli se pot da pe forumuri... Nu ai decât să arunci o vorbă şi se aruncă mulţi să muşte... Mă rog, nu toţi, mai sunt şi unii mai rezervaţi sau mai politicoşi, poate şi mai deştepţi, şi nu se bagă, sau se bagă dar nu muşcă. Ei, unde să mai dea omul de un mediu aşa de favorabil polemicii şi trăncănitului, cum erau forumurile?

 

Nae tractoristu

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Internetul evoluează foarte rapid. Amintiti-va de Mirc, Yahoo mess, hotmail, Yahoo 360, neogen, hi5, bula financiara dot.com, 4chan, demonoid. Au fost ceva pe care se repezeau toti, acum sunt istorie sau pe cale sa devina. Skype dispare. Oamenii dăduseră de o noua forma de comunicare, ce le oferea perspective nebănuite. Puteau sa se exprime neingradit, in bine sau rau, si pastrandu-si anonimatul. Era o efervescenta a comunicării, asa cum supa revoluție toti erau innebuniti dupa ziare. Acum ziarele tipărite dispar, iar cele online se restrang. Oamenii si- au atins culmea, si- au cheltuit potentialul, iar acum isi vad de treburile lor. Ce sa mai exprime? Au ras, au plâns, s-au certat, s-au razboit, au colaborat, au impartasit intumitati si rutine, au trăit impreuna un satul virtual. Ce mai e de spus?

 

Si pe FB e mai putina activitate. Lumea nu mai e asa de entuziasta cu postatul si discutiile. Peste tot mai merg unca chestiile practice. Site-urule de dating, dar fără vorba multa cum era Neogen. Forumurile practice unde inveri sa repari centrala sau sa alegi masina de spălat vase (acolo multi sunt de fapt reprezentanti de vânzări ascunsi).

Forumuri de nisa- colectionari, hobbysti, pasionati.

Lumea nu mai citeste nici bloguri ca înainte. Sau vloguri. Youtube e folosit pt reclama. FB la fel.

Ce va rămâne din internet in viitor? Porn, comert, politica. Adica necesitati de baza. Sporovăiala, care e un lux al celor cu prea mult timp liber, s-a consumat. Omul ae va retrage in cochilia sa, ca japonezul in capsula minimalista de dormit. A spus ce avea pe suflet, dar si aia se termina odata si odata. A aflat ce părere are altul, a priceput, dar si aia se epuizează la un moment dat. Oricum e prea multa informație, multi ae bat sa iti castige atentia lt ca au mesaj stupid sau egoist sa-ti bage pe gat. Eu mă reuntirc la clasici, ii recitesc, mi se par mai zemosi decât cutare descentrat ce- si perorează obsesia pe net. Altul se reîntoarce la grătar in familie, sta pe sezlong si atât. Se idihneste ca sa facă fata la i noua saptamana de trafic si alergatura nebuna pt a rezista cu banii pe criza.

 

Eu de ex am o consideratie pt vriies sau tractiristul, greu mai aflu vreo părere interesanta de schimbat. Astia micii care vin din urma si ar avea nevoie sa se formeze la umbra mentorilor sunt prea ocupati cu frecarea sau cu teme/sarcini de lucru, pt ca sistemul e tot mai pretențios de la an la an. Si apoi, daca e careva interesat de un subiect gaseste cu Google o discutie interesanta mai veche prin arhive. Ae informează, isi potoleste curiozitatea si pleacă. A consumat câteva minute. De ce sa mai deschida subiect, caci asta s-ar intinde pe câteva zile. Nu mai e timp sa iubim, zice Holograf.

De ex eu acum nu postez pt ca ma atrage subiectul ci pt ca am insomnie si îmi umplu timpul.

 

E linistitor ca undeva exista tractoristul care asa de frumos mestesugit le spune , ca ion baiesu sau toparceanu cu ironie hatra si fina. Însă exuberanta discutarii cu el nu mai exista. Tractoristule, sunt curios pe ce siteuri ti-ai facut veacul înainte . Stilul tau ar fi fost apreciat in comunitățile de pe neogen, pe fabricadeliteratura, hermeneia, hyperliteratura, europeea. Aici ai venit la spartul târgului , pe când site-urile alea , unde ai fi putut întâlni sute de corespondenti rafinati pe gustul tau, acum agonizează . Daca ai trăit totusi miracolul comunicării de care vorbesc , bucura-te pt restul zilelor tale , caci ai fost partas la cea mai frumoasa perioada din istoria umanitatii. Ceva ce doar netul a permis , iar acum se disipeaza sub ochii nostri incarcati de nostalgie.

Pt o vreme , furat de efervescenta interconectarii din perioada de aur a netului am crezut ca oamenii se pot uni intr o constiinta comuna, sa evolueze ca specie. Dar apoi răutatea egoismul si limitarea si meschinaria si mercantilismul au iesit iar la iveala

Edited by master.omega
  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
  Mii de moderatori din toată lumea sunt lipsiţi de ocupaţia lor favorită. Din cauza asta unii au devenit nervoşi şi s-au apucat să bea. Moderatoarele nu ştiu ce învârt în astfel de situaţii, că ele sunt învăţate să fie discrete în ce le priveşte direct...

 

 

:haha: Acu' 10 ani daca te faceai pe-aici... Viata, frate.

 

 

 

Skype nu dispare, e folosit mult Skype business, ala platit.. etc.

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domnule Nae Tractoristu, dumneavoastra nu va ganditi la inimioara roportalului cand vorbiti despre eventualul iminent sfarsit al viitorului sau? Atat sadism, rar am intalnit.

 

Ropo, nu plange, nenea tractoristu vorbeste si el ca e atat de singur incat nu are nici cu cine sa se certe. Sau cel putin asa a zis....

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe FB sau Twitter (care cica ar fi pe moarte) e mai putina activitate (cred eu) din cauza cenzurii motivate politic si a arestarilor in urma catorva cuvinte postate pe teme sensibile, cum ar fi criza imigratiei in Europa. Dupa ce fondatorul FB si-a luat angajamentul in fata d-nei Merkel sa "curete" FB de opinii neconvenabile, s-au lamurit multi cat sunt de periculoase asemenea retele. E un fel de turnatorie la stat, numai ca te torni singur.

 

Cat despre Skype, si conturile gratuite sunt monetizate, pt ca fiecare conversatie e scanata pentru a afisa reclame. Daca intr-o conversatie mentionezi o localitate de pilda, in dreapta iti apar reclame la hoteluri de acolo, bilete de avion etc. Inclusiv pe alte site-uri. Toate site-urile de genul asta sunt conectate cumva. Altadata discutam despre tigari si mi-au aparut reclame la produse pentru a ma lasa de fumat. E un pic creepy, dar asta e; Skype e foarte util. Acum 15-20 de ani, daca voiam sa corespodez cu cineva, foloseam posta, care dura cam mult.

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Dupa ce fondatorul FB si-a luat angajamentul in fata d-nei Merkel sa "curete" FB de opinii neconvenabile, s-au lamurit multi cat sunt de periculoase asemenea retele. E un fel de turnatorie la stat, numai ca te torni singur.

 

 

ai si dovezi pentru asta?

 

eu vad pe facebook-ul de limba germana tot felul de opinii (pro sau contra) despre mai toate subiectele din lume,

care ramân necuratate, asa cum zici.

 

daca te referi la limbaj extremist sau care încalca vreo lege, am impresia mai degraba ce sa aplica prost in partea de limba româna.

 

din câte cunosc eu regulamentul acestui forum, nici aici nu-i permis orice,

de ce ar fi totul permis pe facebook?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dovezi ca asa au aranjat? Fireste. A fost pe prima pagina a atator publicatii, acum cateva luni.

Puteti cauta si cazuri de arestari in Germania si nu numai.

 

Un articol la nimereala:

 

http://www.cnbc.com/2015/09/27/angela-merkel-caught-on-hot-mic-pressing-facebook-ceo-over-anti-immigrant-posts.html

 

Desi cred ca aici e reportajul initial:

 

https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-26/merkel-confronts-facebook-s-zuckerberg-over-policing-hate-posts

 

Se creeaza un precedent si asta nu e bine.

Evident, stiu ca veti suci toate astea intr-o maniera convenabila, de asta nu am de ce continua dialogul; o anumita tabara ideologica are un talent remarcabil de a evita sau discredita orice, a priori.

 

Ar trebui sa ne amintim ca drepturile altora sunt si drepturile noastre. :) Dar inchei aici.

Edited by Abbie M.
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dovezi ca asa au aranjat? Fireste. A fost pe prima pagina a atator publicatii, acum cateva luni.

Puteti cauta si cazuri de arestari in Germania si nu numai.

 

 

mi se pare normal,

atâta timp cât în Germania exista un cod penal, care se aplica oricui calca pe bec în privinta asta.

 

da, pentru mesaje si actiuni extremiste, pentru incitare la violenta etc, poti face puscarie.

 

ma mir ca ne miram pentru asa ceva. 

sa-nteleg ca nu e peste tot asa?

 

 

adica "incendiary posts".  unde-i baiul?

 

singurii care pot regla derapajele de pe facebook sunt proprietarii.

 

am dat mai sus exemplul cu forumurile. nu-i acelasi lucru? la alta scara, dar tot o platforma de exprimare e.

 

 

linkul initial cred ca-i nemtesc, de la sursa.

 

 

in cel postat de tine nu vad nicio hiba,

 

"Earlier this month, Facebook vowed to clean up what it deemed was racist content on the German version of its website"

 

 

ce-i gresit aici?

 

tu ai vorbit initial de opinii neconvenabile.

 

sa-nteleg ca mesajele rasiste sunt convenabile pentru tine?

 

Se creeaza un precedent si asta nu e bine.

Evident, stiu ca veti suci toate astea intr-o maniera convenabila, de asta nu am de ce continua dialogul; o anumita tabara ideologica are un talent remarcabil de a evita sau discredita orice, a priori.

 

Ar trebui sa ne amintim ca drepturile altora sunt si drepturile noastre. :) Dar inchei aici.

 

nu, e doar o parere, a ta.

 

mie nu mi se pare deloc ca se creazavreun precedent, 

dimpotriva se respecta niste reguli, niste legi.

 

poti sa fii împotriva oricarei politici, dar în momentul când apelezi la limbaj extremist, esti pasibil de cod penal.

 

nu nu stiu unde vezi tu discreditare si nici nu m-am prins de ce ai parasit dialogul,

e treaba ta,

 

însa argumente de genul "opinii neconvenabile" în plin limbaj agresiv si extremist, nu mi se par deloc solide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×