Sari la conținut
Forum Roportal
DSpawn

20 de reguli de viata

Postări Recomandate

*Institutul Francez pentru Anxietate si Stress din Paris, recomanda urmarea a 20 de reguli de viata. Expertii considera ca si daca veti urma doar 10, cu siguranta veti invata sa traiti cu o calitate interioara mai elevata: *

 

1. Ia o pauza de 10 minute la cel mult 2 ore de munca.Extinde acest obicei si la restul vietii cotidiene si foloseste aceste pauze pentru a te gandi la tine si a-ti constientiza atitudinile.

 

2. Invata sa spui NU, fara a te simti vinovat, si fara a crede ca vei rani pe cineva. A dori sa multumesti pe toata lumea este un efort si o risipa enorma.

 

3. Planifica-ti activitatea zilnica, dar intotdeauna lasa-ti intervale importante (intre activitati) pentru orice eprevazut,constientizand ca nu totul depinde de tine.

 

4. Concentreaza-te pe rand, asupra fiecarei sarcini pe care vrei sa o rezolvi. Chiar daca beneficiezi de cea mai rapida minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi pana la urma.

 

5. Paraseste odata pentru totdeauna gandul ca esti indispensabil la locul de munca, acasa, sau in grupul in care esti obisnuit sa traiesti. Chiar daca iti va displacea, realizeaza ca daca nu esti tu insuti cu adevarat, totul poate continua si fara tine.

 

6. Inceteaza sa te mai simti responsabil pentru placerile altora. Nu esti nici sursa dorintelor, nici eternul maestru de ceremonii.

 

7. Cere ajutor intotdeauna cand e necesar, cautand sa-ti dezvolti simtul ce-ti permite sa-l ceri persoanelor celor mai indicate!

 

8. Separa problemele reale de cele imaginare si elimina-le pe ultimile, caci sunt pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios ce iti e necesar pentru probleme mai importante.

 

9. Cauta sa descoperi placutul din actiunile zilnice simple,cum ar fi dormitul, mancatul, plimbatul, fara a crede insa ca asta e tot ceea ce iti poate oferi viata.

 

10. Evita sa te invalui in nelinisti si tensiuni straine tie, sau sa te preocupi de ceea ce se refera la nelinisti sau tensiuni. Ia mai bine o mica pauza si apoi intoarce-te la dialog si la actiune.

 

11. Familia ta NU este totuna cu tine insuti, poate fi strans unita in jurul tau, poate insemna tot universul tau, dar nu se poate substitui tie insuti.

 

12. Intelege ca principiile si convingerile rigide pot constitui o mare piedica in calea miscarii, cautarii si evolutiei.

 

13. Este necesar sa ai intotdeauna pe cineva in care sa ai incredere si caruia sa-i poti vorbi deschis. Nu te ajuta cu nimic daca aceasta persoana se afla departe.

 

14. Invata sa-ti dai seama cand vine momentul propice pentru a te ridica de la masa la o cina, ori a parasi o reuniune.

Niciodata sa nu ignori importanta sentimentului de a parasi orice activitate la momentul oportun.

 

15. Sa nu vrei sa stii daca te-au vorbit de rau, si nici sa nu te deranjeze acest gunoi mental. Asculta-i mai bine pe cei ce te vorbesc de bine, dar si pe acestia cu o anumita rezerva, analizand ce spun si fara a-i crede in totalitate.

 

16. A concura cu fiinta ce iti este pereche, in situatii de distractie, de munca, ori de viata, este ideal pentru cei ce vor sa-si oboseasca relatia sau vor sa piarda ceea ce este mai important in ea.

 

17. Rigiditatea este buna pentru pietre, dar nu si pentru fiintele umane.

 

18. O ora de placere enorma inlocuieste linistit cel putin trei ore de somn pierdut. Placerea recompenseaza mai mult decat visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine si frumos.

 

19. Nu abandona pe cei trei mari si nepretuiti prieteni: Intuitia, Candoarea si Credinta.

 

20. Concluzionand cele de mai sus intelege odata pentru totdeauna, in mod definitiv, ca TU ESTI CEEA CE TU FACI DIN TINE INSUTI.

 

 

"Ne convingem pe noi insine ca viata va fi mai frumoasa dupa ce ne vom casatori; vom avea un copil; apoi altul. Apoi suntem frustrati ca nu sunt copiii destul de mari si vom fi mai multumiti atunci cind ei vor creste. Dupa aceea, suntem frustrati ca sunt adolescenti si se poarta ca atare. Suntem siguri ca vom fi fericiti cand ei se vor maturiza. Ne spunem ca viata noastra va fi completa cand ei se vor casatori; cand vom avea o masina noua; cand vom putea avea o vacanta placuta, sau cand ne vom pensiona. Adevarul este ca nu exista un moment mai bun pentru a fi fericit, decat cel prezent.

 

Daca nu acum, atunci cand? Viata noastra va fi intotdeauna plina de schimbari. Este cel mai bine sa admiti asta in sinea ta si sa decizi sa fii fericit oricum. Fericirea este calea. Asa ca, bucura-te si pretuieste fiecare moment pe care il ai si pretuieste-l si mai mult, pentru ca te bucuri de el impreuna cu cineva apropiat, cineva suficient de special ca sa-ti petreci timpul cu el/ea ... si aminteste-ti ca timpul nu asteapta pe nimeni. Asa ca INCETEAZA sa mai astepti...

- pana masina ori casa este platita

- pana iti iei o masina sau casa noua

- pana copiii pleaca de acasa

- pana iti termini studiile

- pana slabesti 10 kg.-

- pana te ingrasi cu 10 kg

- pana te casatoresti

- pana ai copii

- pana te pensionezi

- pana la vara

- pana la primavara

- pana la iarna

- pana la toamna

- pana mori.

 

Nu exista un moment mai bun ca cel de acum, pentru ca sa fii fericit.

Fericirea este o calatorie, nu o destinatie. Asa ca munceste ca si cum n-ai avea nevoie de bani, iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit in dragoste, danseaza ca si cum nimeni nu te-ar vedea.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
name='DSpawn' date='Oct 20 2005, 03:29 PM' post='82216']Nu exista un moment mai bun ca cel de acum, pentru ca sa fii fericit.

Fericirea este o calatorie, nu o destinatie. Asa ca munceste ca si cum n-ai avea nevoie de bani, iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit in dragoste, danseaza ca si cum nimeni nu te-ar vedea.

Intelepte reguli si mai intelepte cuvinte....si adevarul e k personal traiesc kiar asa....muncesc,iubesc,dansez,si le fac pe toate doar pentru mine,nu pentru interes......

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Excelent material!Dar oare cati dintre noi chiar apreciem ceea ce avem clipa de clipa si traim fiecare zi ca si cand ar fi ultima? Daca am face asa, am fi cu mult mai fericiti.... cu siguranta. :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In acelasi scop 12 idei care trebuie sa ne iasa din cap. :-

 

 

 

1. Ideea ca toti oamenii trebuie sa ma aprobe si sa ma iubeasca (daca nu o fac, ma simt nedorit si incapabil sa fiu iubit).

 

2. Ideea ca trebuie intotdeauna sa fiu capabil si sa am succes (daca nu, atunci sunt incompetent si sortit esecului), in loc de a accepta imperfectiunile si limitarile umane.

 

3. Ideea ca oamenii care sunt ticalosi si rai trebuie pedepsiti sever (iar eu am dreptul sa fiu foarte suparat daca nu sunt opriti si fortati sa plateasca pentru asta).

 

4. Ideea ca atunci cand lucrurile nu merg asa cum am dorit sau am planificat, e groaznic si e firesc sa ma simt foarte afectat. Nu pot sa accept asa ceva !

 

5. Ideea ca din exterior, cineva sau ceva, cum ar fi alti oameni, societatea sau ghinionul, provoaca majoritatea nefericirilor mele. Mai mult, ideea ca nu am nici un control asupra acestor factori externi, asa incat nu pot face nimic pentru a iesi din depresie sau alte situatii neplacute.

 

6. Ideea ca atunci cand situatia devine infricosatoare sau neplacuta, trebuie sa fiu ingrijorat permanent, fara a putea evita acest lucru.

 

7. Ideea ca este mai usor pentru mine sa neglijez sau sa evit sa ma gandesc la situatiile tensionate, stresante, decat sa fac fata problemelor si sa imi iau responsibilitatea corectarii situatiei.

 

8. Ideea ca am nevoie de altcineva sau altceva, mai puternic sau mai important decat mine (adesea o anumita persoana) pe care sa ma bazez sau cu care sa fiu (in loc de a accepta riscul de a gandi si actiona mai putin dependent).

 

9. Ideea ca lucrurile stau asa de atat de mult timp incat nu pot face nimic in privinta lor acum, iar odata ce viata a fost afectata de ceva, ea trebuie sa fie afectata pentru totdeauna (in loc de a considera experientele trecute ca pe ocazii de a invata ceva, fara a ne lasa prea afectati sau atasati de aceste experiente).

 

10. Ideea ca atunci cand rudele si prietenii mei apropiati au probleme serioase este firesc sa fiu si eu foarte suparat.

 

11. Ideea ca nu imi plac emotiile pe care le simt dar nu le pot controla si nu ma pot elibera de ele (in loc de a crede ca emotiile distructive, perturbatoare, pot fi controlate macar in parte daca aleg sa lucrez pentru a schimba ipotezele gresite care au dus la aparitia acestor emotii).

 

12. Ideea ca stiu ca fiecare problema are un raspuns iar eu trebuie sa il aflu, ca lucrurile pot fi complet controlate iar eu trebuie sa am controlul asupra lor (in loc de a accepta ideea de probabilitate, de sansa, si de a cauta bucurii in aceasta viata supusa incertitudinii).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×