Fura si fugi

Descriere

Titlul original: Takers
An: 2010
Durata: 107 minute
Regia: John Luessenhop
Scris de: Peter Allen, John Luessenhop, Gabriel Casseus
Actori: Hayden Christensen, Matt Dillon, Paul Walker, Chris Brown, T.I., Idris Elba, Michael Ealy, Paul Walker
Gen: Actiune, Crima, Thriller

Criminalii inteligenti sunt intotdeauna personajele principale intr-un film cu talharii iar Takers nu sunt o exceptie. Echipa acestor hoti calificati include un pianist de jazz, AJ (Hayden Christensen), un gentleman, Jake (Michael Ealy) si pe fostul sau frate condamnat, Jesse (Chris Brown),  un tip profesionist, John (Paul Walker) si un lider al grupului in persoana lui Gordon (Idris Elba).

Gasca duce la bun sfarsit inca o treaba profitabila cam in aceeasi perioada in care unul dintre fostii lor camarazi, Ghost (T.I.) iese mai devreme din inchisoare pentru buna purtare. Acesta abordeaza grupul cu promisiunea unei misiuni foarte profitabile care implica pradarea unei camionete blindate in mai putin de-o saptamana, in ciuda faptului ca hotii asteapta intotdeauna cel putin un an inainte de a accepta un jaf cu o miza mare.

Gordon si jefuitorii lui sunt foarte prudenti in ceea ce priveste propunerea lui Ghost - si nu numai pentru ca 1) Ghost si-a petrecut mai multi ani in inchisoare dupa ce una dintre afacerile lor s-a terminat prost, si 2) fosta lui iubita, Rachel (Zoe Saldana) a devenit recent logodnica lui Jake. Din motive care nu sunt pe deplin explicate, Takers decid sa accepte propunerea oricum.