The Unknown 15045 Raportează post Postat Februarie 27, 2013 Supa de Spanac Se pune la fiert 2 litri de apa cu un pic de sare si usturoi ras sau tocat foarte fin. Se spala vreo 4 legaturi de spanac, nu tin minte cum se vinde in RO spanacul, in State sint niste legaturi mari cam cat cuprind degetele mainilor, insa spalat si tocat nu foarte marunt, scade si nu ramane mult in oala de supa, de aceea e bine sa folosim 3-4 legaturi sa si gustam, nu numai sa lucram. Intre timp se freaca o lingura mare de faina sau amidon cu smantina, se poate si un ou si se toarna in oala, se amesteca bine si pe foc mic se da in fiert sa nu se taie ingroseala!!! Se inverzeste frumos supa si se serveste cu crutoane. Sare dupa gust sau unele folosesc peste tot Vegeta, fiecare cu ce doreste, cu extra smantina sau si usturoi. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Martie 21, 2013 Supa rapida cu mei Ingrediente: 1 cana de mei 4 l apa 4 cubulete de legume continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15045 Raportează post Postat Martie 23, 2013 Supa de oase de vita Pentru ca Pastele se apropie si am nevoie de supa de oase, de acum am pus la fiert oasele de vita cu maduva dar si altele si vor fierbe pe foc mic pana dimineata cand ma scol. In oala imensa am pus si o lingura mare de piper boabe, cu sare am umplut capetele oaselor cu maduva, 4 foi de dafin, 2 cepe ultra mari care sumeaza 1 kg, 2 capatini de usturoi cu coji cu tot dar spalte bine si spart cu ciocanul de carne, o rosie mare, 1 ardei gras, 1 rutabaga, 1 kg de morcovi, 2 gulii mici, tulpini verzi de telina si o bucata de telina radacina, 2 radacini de patrunjel iar varza, pastarnac si cartofi pun maine ca se fierb repede. Cand e gata strecor supa, pun si carpa de branza de vaci in stracuratoare in caz ca s-a deprins un os minuscul, sa nu-l inghitim. Spal si zarzavaturile si vad ce fac cu ele ca de oase se va ocupa sotul cu pisici. Las supa sa se aseze si sa se ridice grasimea sa-l pot lua si arunca, pe urma-l bag in frigider ca se va congela grasimea ramasa si este mai usor de scos si aruncat. Supa ramasa il pun in sticle si sta o sapatamana in conditii excelente in frigider. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
-olivia- 2391 Raportează post Postat Aprilie 23, 2013 Supa de rosii 1 morcov 1 pastarnac o telina mica radacina jumate de ardei o ceapa 2 conserve rosii cubulete la 400 grame 2 linguri ulei masline 2 litri supa de legume 2 linguri de zahar sare dupa gust patrunjel sau frunza de telina crutoane legumele le tai marisoare si le calesc in oala cu capac adaug rosiile si mai calesc cam 5 minute si adaug o cana cu apa si zaharul, pun capacul si las la fiert pana se fierb bine legumele. opresc focul si las sa se racoreasca un pic si pases bine cu blenderul. adaug supa de legume si mai dau in cateva clocote. potrivesc gustul de sare si opresc focul. se serveste cu crutoane si verdeata. pofta buna! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15045 Raportează post Postat Mai 13, 2013 Supa chinezeasca de ou May 13, 2013 Supa chinezeasca de ou Supa se prepara in aproximativ 15 minute. Pentru supa de ou, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
-olivia- 2391 Raportează post Postat Mai 29, 2013 (editat) supa limpede de cocos am pus la fiert spatele, gatul pipota, ficatul de la un cocos crescut la tara :) am spumat supa si am pus legume la fiert: 3 ciuperci mari taiate in jumate, 2 morcovi, telina, cateva foi de varza, o ceapa, o gulie, o radacina de patrunjel si un ardei. dupa ce au fiert legumele, am scos carnea si am dezosat-o, am pastrat doar morcovii taiati pe jumate si ciupercile si am strecurat supa. am potrivit gustul de sare, piper, suc de lamaie, patrunjel. Editat Mai 29, 2013 de `jojo` Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Noiembrie 11, 2013 Ciorba radauteana Ingrediente: 1, 5 kg piept de pui dezosat 4 morcovi 2 radacini de patrunjel artasisavoare.wordpress.com/2013/11/11/ciorba-radauteana/ 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
acces realitate 1081 Raportează post Postat Decembrie 7, 2013 Leusteanul are fructe? "Leusteanul este o planta aromatica folosita mult in bucatarie, in special in bucatele pregatite in sud-estul Europei. Se inrudeste cu telina, atat la modul in care arata, cat si la gust si aroma. De la aceasta planta se pot folosi toate componentele: frunzele, radacinile, semintele si fructele, care odata adaugate in mancare ii vor da acesteia un gust deosebit." de aici: retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/cum-sa-folosesti-leusteanul-in-bucatarie-11560.html Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Decembrie 7, 2013 Imi place tare mult leusteanul in ciorbe Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15045 Raportează post Postat Februarie 2, 2018 Supa de Salata am facut azi langa rontaiala faimoasa Bundás Kenyér si m-am simtit in Rai asa de bun a fost. Cred ca este cea mai simpla si rapida supa, dar gustoasa. O "Salata Iceberg" si una "Romano Salata" am folosit, am spalat frunza cu frunza sub apa curgatoare, pe urma le-am trecut prin apa calduta cu sare ca s-a raportat Salmonella, insa eu spal bine mereu totul si n-am avut probleme. Le-am tocat dar nu foarte fin si am pus in oala in care deja fierbea apa cu marar si usturoi razuit si sare. Deja frecam o lingura de faina si una de smantana cu tel-ul, am mai adaugat 1/2 litru de lapte si totul peste salate si pe foc mic fierbeau pana am prajit si feliile de paine in ou batut cu boia, sare si piper. Nu se fierbe mult supa sa ramana crocant frunzele de salata. Am si pe maine mancare, o sa mai mananc si avocado ca se da chiar ieftin pentru aceste 3 zile de week end ca e mare eveniment sportiv in America ... Super Bowl LII = al 52-lea in cifre romane. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri