Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Rodica` a spus:

Ersi eki.    (am nasul înfundat) 

Pune apa la fiert si cand face aburi, stai cu capul sa inhali din acei aburi fierbinti si te ajuta, dar si zeama de lamaie contribuie la asta daca n-ai picaturi de nas de la doctor!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 19 ore, Rodica` a spus:

Oxigen e, febra nu, restul nu, dureri de cap, nas înfundat și gat dureros, stare generala bleaga, test pozitiv, tot. 

Din experiența mea de fostă "covidista" o sa îți spun cate ceva, iei in seama sau nu, tu decizi. Nu lua antibiotic, eu am luat azitrox 5 zile, de gura unei prietene si rău am facut, mi-am stricat stomacul, abia si-a revenit, antibioticele nu au treaba cu virusii, se dau antibiotice doar daca faci complicatii, dar la noi, la romani, e modă sa prescrii antibiotic pentru orice, doctorul de familie, baiat destept, nici nu mi-a revomandat. Ti-e suficient  ceva ce contine paracetamol, eventual cate un ibuprofen. Se prescriu la covid si vitamine, mai ales vitamina C, ai grija, pe covid fierul creste, iar vitamina C ajuta la absortia fierului, nu stiu cum dracu nimeni nu sesizează asta! Nu mai vorbesc ca pastilele efervescente atat de lăudate bulesc ficatul, care si-asa, mare lucru sa nu fie bulit de la paracetamol si ibuprofen. Bea ceai de galbenele, rostopasca e toxica, nu te risca, sunatoarea nu e nici ea foarte ok si ia silimarina si pune lamaie si miere in el (nu cand e fierbinte si nu bea niciodata ceai fierbinte, face ravagii la un gât  deja vatamat, doar caldut). Pentru gat dureros nimic nu e mai bun decat Decaseptul, cred ca e si cel mai ieftin, cu el mi-a trecut gatul repede. Eu sunt ok cu plamanii, am facut radiografie, concentratia de oxigen la control am avut-o 96, nu am pulsoximetru in casa, iar respiratia era ok, chiar daca eu am astm alergic, ficatul e putin afectat, cum spuneam mai sus, sigur de la antibiotic, paracetamol si ibuprofen si fierul peste limita. Asa ca, desi pneumolog ul a zis sa iau magneziu cu B6 - cea mai mare concentratie (nu am cum, dacă  iau magneziu ajung la lipotimie, imi scade prea mult tensiunea), vitamina C si D3, am spus "stop joc!" si nu mai iau nicio vitamina de azi (ieri am aflat rezultatul analizelor), nu vreau sa ajung sa o dau in hemocromatoza si mai rau si sa imi bulesc ficatul definitiv. Starile de oboseala persista, foarte posibil si de la ficatul putin bulit,  uneori am si dureri de cap, dureri de oase nu am avut, cica pot persista o luna, doua. Maine merg la serviciu, dar nu ma simt refăcută de tot, dar sunt mai ok decat eram dupa gripa de acum 10 ani.

Lasa-le dracu de zacusti, ca poti cumpara de la cineva, menajeaza-te, eu doar am gatit pentru copii (exceptand primele 2 zile, când chiar am fost varza), in prima săptămână as fi dormit non-stop, in a doua abia eram capabila sa mai si citesc cate ceva, in rest, doar in pat. Abia duminica am radturnat casa cu fundul in sus. Normal, mi-a fost rau dupa, dar aia e, trebuia facut. Iesi la aer, parca stiu ca stateai la curte, face bine. 

Si inca ceva: te-as sfatui sa nu faci niciun fel de vaccin mai repede de 3 luni (nu te-as sfatui sa mai faci deloc - dintre colegii mei vaccinati au ajuns in spital destui - dar asta e alta poveste, fiecare decide) verifica-ti intai anticorpii, in strainatate se lasa cel putin 3 luni intre post-covid si vaccin, la noi nu interesează pe nimeni chestia asta, te poti vaccina si cand iesi din carantina. Nici antigripalul nu te-as sfatui, fiind un vaccin creat sa lupte contra virușilor gripali, covidul e tot virus gripal, ca o fi mai cu mot, nu conteaza. 

Si o veste buna: am vorbit cu o asistenta care lucreaza cu copii bolnavi de cancer, pe sectia oncologie, niciun copil bolnav de cancer nu a fost afectat de covid, desi au fost infectati multi, inclusiv ea a luat de la ei covid. As mai continua dar o sa ziceti ca fac propaganda anti, spun decat ca ea nu e vaccinata si de 10 luni, cat au trecut de cand a luat covidul de la unul dintre copii, nu s-a reinfectat. Se testeaza permanent, normal..l

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au urat sanatate! Le doresc si eu la fel! Toata lumea sa fie sănătoasă!

Am scris la repezeală, nu mai corectez eventualele greseli.

Editat de Fiero
  • Like 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 7 minute, Fiero a spus:

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au urat sanatate! Le doresc si eu la fel! Toata lumea sa fie sănătoasă!

Eu, acum iti urez multa sanatate si ai grija de tine!

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multa sanatate, Rodica!

Multa sanatate, Fiero! M-am gandit la tine de acum cateva saptamani, cand ti-am scris numele la V-am dat disparuti si ti-am trimis un gand bun. Recuperare rapida!

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mdeah.

Prin strainatate, daca medici sau asistente pun muzica si danseaza in spital si fac un filmulet devin virali si toata lumea share-uieste postarea si ii lauda ca uite ce atitudine pozitiva au. La noi, daca au pus doi asistenti manele si au dansat la un centru de vaccinare unde nu vine nimeni, ii da afara.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

vai,  vai, vai, si-a adus aminte Citu ca e pandemie... a convocat sefii de spitale sa ii traga de urechi.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc Fiero, pentru sfaturi. Ma bucur ca te-ai făcut bine. 

Eu, spre deosebire de tine, nu o sa împărtășesc experienta cu Covid nimănui. Prea multa lume este inconștiența, nu se testează, nu respecta nimic și nu se vaccinează. Din cauza lor o lalaim asa cu virusul asta, cu restricții la nesfârșit, gici ce, pe viata copiilor noștri. Ei pierd ani prețioși din viata din cauza inconștienți și lipsei de educație a poporului ăstuia. 

Eu, spre deosebire de tine, nu cred într-o lume mai buna prin sacrificiul personal. Cred ca va fi o lume mai buna când toată lumea își va face datoria pe care o are. 

Sănătate tuturor! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Paradoxul e ca romanii înghit medicamente si suplimente dubioase cu pumnul, una doua iau antibiotic, mananca parizer cu margarina si altele pline de e-uri si dubiosenii, beau pe la crasme de la tara alcoale de 1 leu, dar nu, frate, ei nu se vaccineaza ca nu stiu ce e in vaccinul ala, nu e sigur, daca le afecteaza sanatatea!?

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vaca dracu. Trebuia sa ma enervez eu de ceva azi. Imi trimit copiii pe jos la scoala ieri, ca sa se opreasca special la centru stb de emitere abonamente sa isi ia abonament. Ieri nu era nimeni inauntru desi era în timpul programului. Azi din nou ii trimit pe jos sa isi ia abonament de acolo. Era inauntru o vaca care manca un hamburger si care le-a zis sa revina peste jumătate de ora. Dar nu-ti fac eu reclamație, nesimtita naibii, ii vezi ca sunt copii de liceu si iti permiti din astea?

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×