Top 5 Motive să Alegi Wordpress

Top 5 Motive să Alegi Wordpress

Detalii

CategoriiIT
Taguriwebsite
Ultima actualizareMarti 23 februarie 2021
Vizualizari64

Voteaza & Distribuie

Descriere

Wordpress este în ziua de azi cea mai populară și, totodată, cea mai simplă metodă de a crea propriul website, unde nu este nevoie să ai cunoștințe prea mari de programare. Platforma este de tip open-source, ceea ce înseamnă că ea poate fi folosită în mod gratuit. Nu este de mirare că aproape jumătate dintre toate site-urile din mediul online folosesc Wordpress.

Vom încerca să acoperim pe scurt cele mai importante motive pentru care să alegi Wordpress. Deși platforma și-a avut originile în nișa blogging-ului, ea s-a dezvoltat foarte mult și a ajuns cea mai folosită de pe întreaga planetă.

Wordpress este gratuit

În primul rând, este bine de știut că tot trebuie să cumperi un domeniu și o găzduire, unde să îți ții site-ul. Dar, atunci când vorbim despre programul Wordpress, el este gratuit din toate punctele de vedere. Există o mulțime de ghiduri care să te îndrume cum să folosești platforma, tot ce ai nevoie este de puțină ambiție și mai ales timp.

Wordpress este ușor de personalizat


Wordpress este o platformă folosită, de cele mai multe ori, de oameni fără experiență în domeniu. De aceea interfața e ușoară de folosit și foarte intuitivă. Poți alege dintre o sumedenie de teme, iar acestea la rândul lor pot fi personalizate în orice mod dorești.

Wordpress are o mulțime de unelte

Wordpress are un sistem preinstalat, unde se pot instala diverse unelte care sunt necesare în funcție de nișă. De exemplu, un blog va avea nevoie de unelte diferite față de un site din marketing. Uneltele (înseamnă plugin-uri, în contextul nostru) sunt gratuite și sunt mii disponibile pe site-ul lor oficial. Așa cum te-ai aștepta, este extrem de ușor să le implementezi și există multe tutoriale pe care le poți urma să înveți tot ce trebuie să devii mai bun.

Wordpress este favorizat în SEO


Fără să intrăm în prea multe detalii, deoarece e o nișă destul de complexă, datorită codului cu care Wordpress a fost construit, motoarele de căutare vor pune întotdeauna prioritate pe site-urile care îl folosesc. Cu alte cuvinte, va fi mult mai ușor și vei avea rezultate mai bune dacă vei optimiza un cuvânt cheie pe Wordpress, spre deosebire de alte platforme.

Wordpress este sigur

Wordpress dispune de unelte preinstalate care îl protejează de atacuri brute, DDoS, malware, și așa mai departe. Deși nici un site nu poate fi protejat în proporție de 100%, cei care au dezvoltat platforma au făcut tot posibilul ca aceasta să nu fie susceptibilă atacurilor. În plus există și servicii precum gazduire wordpress Romania, care avantajeaza site-urile create pe aceasta platformă.