Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Va fi sau nu război în Ucraina?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

8 hours ago, Enki said:

Kiev? granita de vest?:lol2:

Pana una-alta, sa ne dam cu niste reveneala pe ochi.

image.thumb.png.f9383ebe783899f4c6ee26a6c68188d2.png

 

 

Mda, deocamdată io am obosit să tot dau reply la unele afirmații abracadabrante. Așa că-ți urez ție succes în această tentativă de normalizare!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Podul Kerci sau „Podul lui Putin” a suferit distrugeri pe o anumită parte a secțiunii rutiere, în urma exploziei unei mașini capcană, respectiv a unui camion cu bombă, după cum susțin autoritățile ruse. Podul a fost construit de Rusia, după anexarea Crimeii din 2014, fiind cel mai lung pod din Europa. 

podul kerch

 

Lovitura nu a fost oficial revendicată de nimeni, însă sursele neoficiale, sub anonoimat, susțin două variante:

Prima, că în spatele incidentului s-ar afla SBU (adică serviciul secret al Ucrainei).

A doua, că explozia a fost o consecință a unui conflict între forțele militare ruse și serviciile secrete ruse. Adică, FSB/PvK, pe de o parte, și Ministerul Apărării/Marele Stat Major al Federației Ruse, pe de altă parte

Kremliul tace, în schimb la Moscova ar fi început o operațiune de arestare în masă a militarilor și de schimbare a unor șefi militari. 

https://stirileprotv.ro/stiri/international/cum-arata-podul-kerch-dupa-explozia-devastatoare-a-camionului-capcana-cel-putin-trei-persoane-au-murit.html

https://www.libertatea.ro/stiri/cine-e-de-vina-pentru-podul-de-la-kerci-aruncat-in-aer-4305373

 

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Diadema Hunilor, unul dintre cele mai valoroase artefacte din lume, a fost furata de ruși din Melitopol

Diadema Hunilor, unul dintre cele mai valoroase artefacte din lume, a fost furata de ruși din Melitopol

O splendidă tiara de aur, încrustată cu pietre prețioase mari meșteri bijutieri de acum aproximativ 1.500 de ani era una dintre cele mai valoroase artefacte ale lumii, datând din perioada domniei sângeroase a lui Attila hunul, unul dintre cei mai infami invadatori ai Europei. Astăzi, alți invadatori sângeroși, rușii, au furat-o dintr-un muzeu din Melitopol, Ucraina, țară pe care încearcă să o jefuiască și să o distrugă de șapte luni.

https://evz.ro/diadema-hunilor-a-disparut-din-muzeul-din-ucraina-era-unul-dintre-cele-mai-valoroase-artefacte-din-lume.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 30.09.2022 la 19:21, titi_greucean a spus:

Operatiunea militara speciala a impus multe restrictii , rusii neavamd voie sa atace tinte civile , elemente de infrastructura , centre de comanda etc.

Au fost multe reprosuri cum ca rusii au pierdut multi oameni tocmai datorita acestori constrangeri , fiind cu mainile legate in fata unui inamic care nu respecta nici un fel de regula , nici macar conventia de la Geneva.

Aceasta mobilizare era necesara nu pentru ca rusii nu fac fata , asa cum trambiteaza propaganda occidentala, ci pentru a se elimina restrictiile . Acum o saptamana sau 2 rusii au lovit 4 termocentrale importante lasand jumatate de tara pe intuneric. Se spune ca in doar 2 ore a fost distrusa 50% din infrastructura de transport energie electrica, asta pentru cine mai crede in victoria Ucrainei.

 

Acum 2 daptamani faceam curatenie in debara, si ghici ce am gasit. Lampa lui Ilici in perfecta stare de functionare.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 4 ore, titi_greucean a spus:

Acum 2 daptamani faceam curatenie in debara, si ghici ce am gasit. Lampa lui Ilici in perfecta stare de functionare.

Nu arunca nimic din antichititati ca au valoare mare pe piata mondiala!!!    Pe vremuri nu se arunca nimic, in familia mea era urcat in podul casei tot ce ne incurca dar altfel era bun.  Vara aveam voie sa urcam si noi si ne jucam cu jucariile cu care si tata si surorile s-au jucat.  Erau reviste si ziare inca din 1900 si dupa WWII in germana si maghiara.   Hainele tuturor, portretul fiecarui membru al familiei pictat in ulei si in rama dar cat o masa de bucatarie si grele!!!    Toamna mai urcam si nucile dupa ce au fost dati jos din pom si le miscam cu grebla sa nu se mucegaiasca. ocupau un loc foarte mare special amenajat in pod, pana incepeam sa le spargem ca veneau sarbatorile.  Urcam si hainele la uscat iarna ca era ger in curte dar acolo era cald de la incalzirea din casa.  Pentru noi copiii era un loc de gasit comori podul!!!  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Și aceasta deoarece aproape toți republicanii din Camera Reprezentanților au votat împotriva proiectului de lege de finanțare temporară pentru Ucraina, care reprezenta aprobarea ca ajutor în valoare de 12 miliarde de dolari."  

*Iar fiul lui bideu nu mai poate deveni Presedintele Rusiei asa cum este planificat de clown-ul actual.   Sper ca asa se va opri si acest razboi planificat de evrei!!!* 

https://www.infoactual.ro/daca-republicanii-castiga-alegerile-sprijinul-sua-pentru-ucraina-poate-fi-oprit-motiv-de-ingrijorare-pentru-kiev.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De cateva zile Rusia si Belarusul pregatesc invazia Kievului, adica exact ce va spuneam eu ca vor face si tot eu sunt filo-rus si anti-vest cand va deconspir prin deductii logice cursul razboiului!

Scopul Rusiei este la fel precum bombardarea tuturor marilor orase din Ucraina, deconspirarea amplasamentului si nivelul de inarmare al trupelor ucrainene, astfel Armata Rusa isi poate contrui o harta cat mai exacta si astfel poate trasa planurile de atac si expansiune. 

Invazia Kievului face parte din acelasi program de explorare. 

Trupele ruso-belaruse care vor face blocada si asediul Kievului vor arata Vestului ca Ucraina este pe cale sa fie infranta si este o cauza pierduta. 

Pe de alta parte vor slabi presiunea pe trupele din sud si din Donbas. 

Trupele ucrainele vor lansa atacuri de artilerie spre invadatorii din Kiev deconspirandu-si pozitia si arsenalul. 

In momentul in care trupele ucrainene se vor deplasa masiv dinspre Donbas si sudul tarii spre Kiev, toata Ucraina NovoRossia va fi declarata teritoriu apartinand Rusiei, iar trupele ruse din Crimeea si Donetk vor reocupa tot sudul Ucrainei aproape fara opozitie armata facand jonctiunea cu Transnistria. 

Asadar Armata Ucraineana va trebui sa sacrifice mai mult de jumatate de tara pentru a apara-elibera Kievul, cu promisiunea ca se vor reintoarce pentru a re-elibera tot sudul si Ucraina de la est de Nipru. 

Daca Armata Ucraineana nu se va deplasa spre Kiev in timpul noii invazii, atunci Rusia si Belarusul vor ocupa vestul extrem al Ucrainei si Republica Moldova inchizand complet frontierele de vest si blocand intrarea de armament in Ucraina. 

Un grup secundar al Armatei Ruse ar putea cuceri din nou zona Kiev-Sumi-Harcov-Lugansk, adica coltul de nord-est al Ucrainei mai ales ca zona logistica. 

Pe de alta parte ruso-belarusii vor cuceri mai multe oblasturi din jurul Kievului si orase mai mici pentru a le transforma in baze temporare pentru blocada si asediul Kievului, dar si pentru a momi trupele ucrainene dinspre Donbas si sud macar pentru a lansa rachete deconspirandu-si pozitiile. 

Asadar rolul noii invazii a Kievului este de a nauci fortele ucrainene, de a demoraliza Vestul si mai ales de a uza trupele ucrainene intr-un efort de explorare si localizare a pozitiei, arsenalului si a miscarilor si directiei de inaintare a Armatei Ucrainene pentru a cauta brese si planuri de explorare si atac. 

In concluzie indiferent ce va alege Zelensky va fi tot o capcana. 

Eu inclin sa cred ca desi isi va distruge intregul arsenal, Zelensky va fi constrans sa aleaga totusi Kievul, lasand pe mana Rusiei toata Ucraina sudica si toata Ucraina Rasariteana aflata la est de raul Nipru, pe care o va si ceda neoficial Rusiei in cele din urma cu promisiunea ca din primavara vor reporni sa elibereze jumatate Ucraina cu ajutorul Occidentului. 

Asadar s-ar putea sa existe un armistitiu temporar pana la primavara dar cu pierderi teritoriale uriase pentru Ucraina. 

Cu toate acestea Zelensky va reusi probabil astfel sa tina deschisa frontiera de vest si sa forteze eliberarea Kievului din nou. 

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pentru cei care inca mai sunteti cu slava ucraina....

o1.PNG.786a512eaa440733e0e99a3185e22bb5.PNG

 

iata raportari despre ce facea ukraina cu cateva zile inainte de 24 februarie 2022

o2.thumb.PNG.eb9c6c256e2198c388b3b9a15e4a27d6.PNG

 

o3.thumb.PNG.0b0484fc5336e7fa77ce2df55635d405.PNG

 

o4.thumb.PNG.e26bfd14176e6efe806c3d8460809083.PNG

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rusia nu poate castiga ieftin razboiul, dar incearca in continuare sa o faca prin alte metode, de aceea a ales sa chinuie populatia civila distrugand infrastructura electrica din Ucraina si un plan de hartuire a armatei ucrainene. 

Liderii de la Kremlin vor sa arate ucrainenilor unde poate duce iresponsabilitatea politica a simplului cetatean chiar in cazul alegerilor democratice atunci cand se ignora planurile unei mari superputeri. 

Distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei inseamna blocarea completa a economiei si alterarea bunurilor perisabile, coma sistemului de spitale, samd. 

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
9 hours ago, zod said:

Distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei inseamna blocarea completa a economiei si alterarea bunurilor perisabile, coma sistemului de spitale, samd. 

 

ilogic ce spui...

vezi Nord Stream...

e ca si cum la o statie peco in loc sa-ti opreasca alimentarea de la statie vine casierul si iti taie furtunul in gura rezervorului

sa nu ma iei ca tin cu rusii, dar n-am cum sa sar peste observatia ca-s altii care s-au bagat acolo...

asa si la ukraineni

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×