Vibratorul, o inventie excitanta!

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4528

Voteaza & Distribuie

Descriere

Data exacta a aparitiei vibratorului si a dildo-lui este foarte incerta. Un falus verde, utilizat cel mai probabil ca si dildo ar data, dupa unii experti de acum 4000 de ani. Acum este expus in Muzeul Anticii Culturi Sexuale din Shanghai.

Interesant este faptul ca, dupa unii, dildo ar fi citat chiar si in Biblie:

"Ai luat lucrurile tale de gateala, facute din aurul Meu si din argintul Meu, pe care ti le-am dat Eu, si ti-ai facut chipuri de barbat si te-ai desfranat cu ele " (Iezechiel 16:17).

Vibratorul a fost inventat in anii 1880 de medicii care au ingrijit femeile isterice, depresive. Pentru vindecarea acestora, medicii au folosit technica cunoscuta azi sub denumirea de masturbare. In acei ani nu numai ca doctorii erau convinsi ca stimularea vaginala nu avea nimic de a face cu sexul dar mai si credeau ca ar fi o practica lunga si obositoare – vibratorul facea acest lucru sa devina mai simplu si rapid, fapt ce l-a facut sa devina in foarte scurt timp un foarte popular instrument medical.

Au urmat versiunile pe scara larga, cu reclama in revistele si cataloagele pentru femei. Dispar de pe piata in anii ’20, odata cu aparitia vibratoarelor in pornografie, societatii ii era imposibil sa-le recunoasca conotatiile sexuale. In forma lor cea mai comuna de "ustensile pentru masat corpul" au fost vandute miloioane de vibratoare, atat pentru femei cat si pentru barbati.

Vibratoarele permit adesea femeilor sa ajunga la orgasm mai repede si mai usor. Ele sunt, uneori, recomandate de sexologi pentru femeile care au dificultati in atingerea orgasmului prin alte mijloace. Cuplurile le folosesc uneori pentru a spori placerea unuia sau a ambilor parteneri.

Este curios ca vanzarea vibratoarelor si a altor articole erotice este interzisa in unele state, in partea de sud a Statelor Unite ale Americii.In Texas vanzarea articolelor pentru stimularea sexuala (vibratoare, dildo) este ilegala dar multe magazine le vand, cu conditia ca, cumparatorul sa semneze o declaratie unde sa arate ca va folosi obiectul numai in scopuri educationale.

Achizitionarea este deasemenea ilegala in Georgia, Alabama, Mississippi, Indiana, Virginia, Louisiana e Massachusetts.

Un studiu realizat de Durex, in 2006 (preliminar promovarii unui inel vibrator nou proiectat) a declarat ca 46% dintre femei detin un vibrator. Acest rezultat spune destul de mult…despre jucaria cea mai iubita a femeilor.