Cum alegi salteaua potrivita pentru patutul celui mic? Ghid practic pentru un confort sporit in timpul somnului

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripatut copii
Ultima actualizareMarti 6 noiembrie 2018
Vizualizari989

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru ca patutul pentru bebe este un element foarte important care are un rol in dezvoltarea copilului, viitorii parinti trebuie sa aiba in vedere cateva elemente, astfel incat sa aleaga cel mai bun patut bebe pentru siguranta copilului.

Atunci cand un copil vine pe lume, parintii se pregatesc pentru venirea lui cu toate cele necesare, din dorinta de a-i oferi tot ce este mai bun.

In primii doi ani de viata dar in special in primele luni, copilul isi petrece foarte mult timp in patutul ales de parinti. Viitorii parinti trebuie sa aiba grija ca patutul pentru cel miic sa aiba un cadru care nu prezinta pricol pentru si sa evite patutul cu un cadru din lemn, mai ales daca au de gand sa il pastreze pentru mai mult timp. Este bine sa evite cadrul de lemn deoarece atunci cand copilului ii vor iesi dintii, acesta va avea tendinta de a musca obiectele din jur iar daca acest lucru se va intampla si in cazul cadrului de lemn, vopseaua de pe el ar putea ajunge in gurita copilului si ar putea sa ii afecteze starea de sanatate.

Importanta unei saltele de calitate

Cel mai important element al unui patut bebe este salteaua pe care doarme. Daca cel mic nu doarme bine, se va trezi de mai multe ori pe noapte iar noptile vor deveni o povara si pentru parinti. Astfel, alegerea saltelei pe care va dormi copilul este un pas foarte important. Aceasta trebuie sa raspunda la cateva necesitati esentiale si sa duca la o dezvoltare corecta a copilului: sa ii mentina coloana vertebrala in pozitie dreapta si sa fie realizata din materiale care nu provoaca alergii.

Alegerea saltelei nu este deloc una usoara. Pe piata se gasesc multe saltele pentru patutul bebelusului, astfel ca este extrem de importantant ca viitorii parinti sa tina cont de urmatoarele aspecte atunci cand o vor alege.

  • Salteaua trebuie sa fie realizata integral din materiale organice;
  • Este indicat ca salteaua sa fie una ortopedica;
  • Salteaua trebuie sa fie antibacteriana si antialergica, realizata cu textile 100% din bumbac.


In comparatie cu saltelele clasice, acestea sunt mai scumpe insa reprezinta investitii pe termen lung. Acestea sunt benefice pentru buna dezvoltarea a celui mic. In momentul alegerii saltelei, este necesar ca parintii sa fie atenti la toate detaliile, pentru a fi siguri ca aceasta poate oferi exact ceea ce ei cauta.

Tine cont!

Pentru a lua o decizie corecta trebuie tinut cont de urmatoarele aspecte:

  • Marimea saltelei trebuie sa fie cea potrivita patutului pentru bebe, pentru a se evita posibilele accidentari. In general, se gasesc cateva dimensiuni standard de saltele, astfel in cat alegerea sa nu fie foarte grea. Respectati intotdeauna recomandarile producatorului;
  • Alegeti doar saltele certificate, pentru a va asigura ca sunt realizate din textile organice;
  • Specialistii recomanda ca in privinta grosimii saltelei, parintii sa opteze pentru cele cu adancime de cel putin 13 cm, pentru a sustine cat mai corect corpul bebelusului in timpul somnului;
  • Salteaua trebuie sa fie neaparat tare. O saltea moale nu va sustine eficient coloana vertebrala a copilului intr-o pozitie buna.

Puteti testa fermitatea saltelei apasand cu mana mijlocul ei. Daca la indepartarea mainii ea revine la forma initiala repede, atunci este o saltea sigura.

Tipuri de saltele – de unde le achizitionam

Puteti alege intre saltelele cu spuma, pe arcuri sau din fibra de cocos. Cei de la carucioaredecopii.ro vin in fata clientilor cu o gama variata de produse, de unde puteti alege atat un patt bebe cat si o saltea de cea mai buna calitate.

Veti gasi aici toate tipurile de patuturi si saltele, astfel incat necesitatile micutului dumneavoastra sa fie satisfacute. Nu ezitati sa cereti sfatul specialistilor de fiecare data cand aveti nevoie.

In general, saltelele cu spuma sunt cele mai ieftine. Sunt usor de intretint insa au sii un dezavantaj. Din cauza acestora, in sezonul cald copilul va transpira mai mult in timpul somnului, aspect ce nu ii va face bine.

Saltele pe arcuri se gasesc ceva mai greu in magazine si sunt mai scumpe. Cele din fibra de cocos sunt cele recomandate de medici, fiind realizate din materiale naturale. Fibra de cocos va indeplini si alte cerinte importante, precum fermitatea. O astfel de saltea va fi tare si isi va pastra forma pentru mai mult timp.

Cand vine vorba de dezvoltarea copilului, parintii trebuie sa caute cele mai bune optiuni pentru produsele utilizate, iar pentru ca patutul pentru bebe este un element important in dezvoltarea celui mic, trebuie consultate toate optiunile existente pe piata.

In magazinul online carucioaredecopii.ro poti gasi diferite modele de patuturi pentru copii, in toate formele si toate marimile. Gama variata de produse de cea mai buna calitate iti permite sa alegi un patut bebe perfect, conform asteptarilortale.

In cazul in care nu stii ce sa alegi pentru cel mic, ia legatura cu specialistii de aici si cere-le un sfat. Acestia te vor ajuta sa iei decizia corecta.