Previziunile calendarului mayas pentru 2012

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9628

Voteaza & Distribuie

Descriere

Convingerea ca lumea se va sfarsi la 21 decembrie 2012 a fost alimentata de interpretarea unor evenimente recente - inclusiv fenomenul mistic al pasarilor si pestilor ce mor fara nici o explicatie si inundatiile distructive din Australia si Brazilia. Practic, convingerea ca va veni sfarsitul lumii se bazeaza pe o profetie mayasa. Potrivit interpretarii calendarului mayas, anul 2012 se presupune a fi sfarsitul Ciclului Mare (Great Cycle) - care se va solda cu un dezastru cataclismic care ar provoca apocalipsa si ar pune capat vietii pe aceasta planeta. Daca aceasta predictie mayasa este intr-adevar justificata, este o chestiune care necesita semne grave de cugetare.

Previziunile Calendarului Mayas

Inregistrarile istorice sunt dovezile pentru istoria si civilizatia Maya - mai ales pentru cunostintele despre astronomie detinute de mayasi. Ei au folosit aceleasi cunostinte astronomice pentru a prezice evenimente legate de diferite organisme ceresti. Cunostintele lor despre sistemul solar si predictiile despre evenimentele celeste - cum ar fi eclipsele de soare, sunt precise, daca nu absolut perfecte. De fapt, mayasii au prezis aparitiile celeste viitoare - din care majoritatea s-au adeverit de-a lungul timpului. Aceste previziuni mayase au i-a determinat pe oameni sa creada ca din previziunile Calendarul Mayas pentru 2012 despre sfarsitul lumii se vor adeveri, si viata pe aceasta planeta va ajunge la un final brusc la 21 decembrie 2012. Dar au prezis vreodata mayasii ca lumea se va sfarsi in 2012 sau este doar una din numeroasele interpretari arheologice gresite?

Previziunile Calendarului Mayas pentru 2012

Practic, previziunile Calendarului Mayas pentru 2012 despre sfarsitul lumii graviteaza in jurul calendarului Long Count care ocupa un loc important in cultura mayasa. Calendarul Long Count a fost de fapt un calendar care a trasat "Ciclul Mare" - o perioada care a durat 1872000 de zile sau 5125.37 ani. Aceasta perioada de 5125.37 ani a fost o cincime dintr-o procesiune completa a echinoctiului - care a durat aproximativ 25765 de ani. Datorita cunostintelor uimitoare de astronomie si observatiilor astronomice, mayasii au fost capabili sa identifice procesiunea echinoctiului inainte de inventarea tehnologiei. Utilizand calendarul Long Count, au reusit sa stabileasca faptul ca aceasta faza a Ciclului Mare care a inceput la 11 august 3114 i.C. s-ar sfarsi la 21 decembrie 2012.

Mayasii au prezis ca data de 21 decembrie 2012 ar marca sfarsitul acestui ciclu - care se tot repeta, si nu sfarsitul lumii asa cum se crede. Prin urmare, toate miturile despre previziunile calendarului mayas 2012 se datoreaza interpretarii eronate a profetiilor mayase. Pur si simplu, nu exista nicio inregistrare despre previziunile mayase care sa prezica ca anul 2012 marcheaza sfarsitul lumii. Ar fi o absurditate sa acuzam una din cele mai avansate civilizatii din lume pentru tot haosul care se intampla astazi pe planeta. Practic, confunzia referitoare la sfarsitul lumii in anul 2012 este una dintre numeroasele „farse" la care am fost supusi de sute de ani. Peste 2 ani, toata lumea va rade ca a crezut in ceva de genul „Judecata de Apoi", si toti teoreticienii conspiratiei isi vor concentra atentia asupra sfarsitului iminent al lumii in 2060.