Caracteristicile unor căști potrivite pentru gaming. Ce să alegi?

Caracteristicile unor căști potrivite pentru gaming. Ce să alegi?

Detalii

CategoriiShoping
TaguriRomania
Ultima actualizareDuminica 7 august 2022
Vizualizari110

Voteaza & Distribuie

Descriere

Căștile pentru gaming sunt net superioare celor pentru ascultat muzică, având calități specifice necesare misiunilor pe care le vei îndeplini atunci când te joci. Caracteristicile audio, redarea precisă a sunetelor și experiența captivantă surround te vor ajuta să te bucuri la maxim de pasiunea ta legată de gaming.

Calitatea căștilor de gaming se referă în primul rând la sunetul excelent, dar există și alte caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare. Vei dori să comunici cu coechipierii tăi, iar pentru asta vei avea nevoie de un microfon. De asemenea, având în vedere că o sesiune de gaming poate dura chiar și câteva ore bune, va trebui să alegi o pereche de căști ergonomice, care să nu te apese și să nu incomodeze atunci când le porți. Driverele de calitate îți vor oferi certitudinea unui sunet clar, cu posibilitatea de reglarea a basului.

Iată care sunt principalele caracteristici pe care va trebui să le iei în considerare în alegerea unor căști performante pentru gaming:

1. Microfonul
Căștile pentru gaming au microfonul încorporat. Vei avea nevoie de acesta în special pentru jocurile multiplayer, astfel încât să poți crea strategia potrivită în timp real. Cu toate acestea, orice ai juca, este plăcut să poți comunica cu prietenii tăi din online, petrecând timp de calitate alături de ei.

2. Cu fir sau wireless
Conexiunea căștilor este un alt detaliu important, fiecare dintre cele două variante având avantaje și dezavantaje. În funcție de stilul tău de joc, dar și de configurația de gaming, va trebui să alegi căștile potrivite pentru tine.

  • Căști cu fir: Acestea sunt conectate de consolă cu ajutorul unui cablu, de cele mai multe ori cu ajutorul unei mufe audio sau cu port USB. Aceste căști se remarcă prin costul accesibil, fiind o achiziție ideală dacă bugetul disponibil nu este foarte generos. Sunt ideale deoarece sunetul va fi transmis în timp real și nu vei avea întârzieri ce pot influența major reușitele în cadrul jocului.
  • Căști wireless: acestea sunt conectate, de obicei, prin bluetooth și au marele avantaj de a nu-ți limita mișcările. Vei avea parte de toată libertatea pe care ți-o dorești, cu toate acestea lag-urile sunt destul de frecvente, iar asta s-ar putea să nu te avantajeze. Acest model de căști este și puțin mai costisitor, dar sunt mai rezistente și au o compatibilitatea mai bună între platforme.

3. Anularea/izolarea zgomotului exterior
Această caracteristică este esențială în jocurile tip shooting, de exemplu, deoarece poate bloca orice sunet extern, care îți poate distrage atenția. Caracteristică de izolare a sunetelor se regăsește, în special, la căștile on ear și in-ear, care sigilează canalul urechii în timpul utilizării. Anularea zgomotului, în schimb, este o caracteristică tehnologică puțin mai complicată. Practic, sunetul este captat de căști, care crează un val invers și pe care îl trimit înapoi prin microfoane încorporate și un microcip DSP. În special frecvențele joase pot beneficia de această tehnologie, în timp ce pentru frecvențele medii rezultatele sunt scăzute, iar pentru frecvențele înalte nu se poate aplica.

4. Prețul
Deoarece includ tehnologii superioare celor care se regăsesc pe căștile pentru ascultat muzică, cele pentru gaming sunt de obicei mai scumpe. Caracteristicile adăugate merită orice efort financiar, iar căștile de ultimă generație vor transforma cu totul experiența de joc.

Ține cont de informațiile de mai sus atunci când vei cumpăra următoarele căști pentru gaming, iar alegerea ta va fi una inteligentă. Este important să mergi mai departe de aspectul fizic și să înțelegi câteva dintre specificațiile tehnice, astfel încât performanțele pe care le vei avea în timpul jocului să fie ridicate. Căștile sunt unul dintre device-urile importante din setup-ul de gaming și pot face diferența între viață și moarte, la nivel virtual.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-zcfvc