Poduri celebre in Londra

Poduri celebre in Londra

Detalii

CategoriiTurism
TaguriLondra
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10597

Voteaza & Distribuie

Descriere

Podurile Londrei ofera panorame minunate ale orasului, dar, desigur, fiecare pod are povestea sa iar unele dintre ele sunt incarcate de istorie.


Tower Bridge

Dupa cum sugereaza si numele, Tower Bridge apartine bine cunoscutului Tower of London, castelul situat in apropiere. Tower Bridge este o emblema a Londrei, cu cele doua turnuri gemene si cele doua componente mobile dintre ele. Partile mobile de 1000 de tone fiecare se pot ridica in numai 90 de secunde, cu ajutorul unei super masinarii.
Tower Bridge


Tower Bridge, Londra

Construit intre 1886 si 1894, Tower Bridge a devenit o atractie turistica in cel mai scurt timp posibil datorita galeriilor sale spectaculoase, unde sunt revelate istoria cladirii si ingeniozitatea echipamentelor sale. Este de mentionat faptul ca Tower Bridge ofera o vedere extraordinara asupra Tamisei.


London Bridge

Istoria acestui pod se intoarce in timp la epoca invaziei romane, din primele decenii dupa Hristos, pe cand capitala Angliei se numea "Londinium".
London Bridge


London Bridge, podul cu cea mai mare capacitate de trafic

Nu mai tarziu de 1179, regele Henric al II-lea a ordonat construirea unui pod nou, avand la jumatatea sa o capela dedicata celui care a fost Sfantul Thomas Beckett. Capetele tradatorilor erau expuse la marginile acestui pod in acele vremuri intunecate. Comparativ cu alte poduri din Londra, London Bridge de astazi ofera cea mai mare capacitate de trafic.


Podul Vauxhall

Construit in 1916, aceasta este primul pod din Londra pe care au circulat tramvaiele. Acesta este unic datorita figurilor din bronz plasate la stalpii de sustinere, figuri care reprezinta Agricultura, Arhitectura, Artele Frumoase, Educatia si Stiinta.
Podul Vauxhall


Podul Vauxhall, Londra, unic datorita figurilor din bronz

O ilustrare a creativitatii umane este Galeria de Arta Tate construita pentru decorarea podului. Galeria a primit primele 65 de picturi de la un nobil din secolul trecut. Astazi, camerele Galeriei de Arta Tate sunt pline de mii de picturi si sculpturi, o adevarata colectie nationala, de la Renastere pana in zilele noastre.


Podul Lambeth

Vederea este captata de fructele de ananas sculptate pe podul Lambeth pentru a aminti de John Tradescant, un pictor de la curtea lui Charles I, gradinarul ilustru care a adus ananasul in Anglia. De pe unul din malurile raului se vede cladirea uriasa a Palatului Lambeth, resedinta londoneza a arhiepiscopului Canterbury.
Podul Lambeth


Podul Lambeth, Londra

Podul Westminster

Podul Westminster este deosebit de vizitat, mai ales pentru fotografii nocturne ale turnului Sf. Stefan, care gazduieste renumitul Big Ben, de la Palatul Congresului si cele doua turnuri ale catedralei Westminster, toate reflectate intr-o lumina feerica si iesita din comun in acelasi timp, in nuante de galben si verde. Turnul Sf. Stefan, la fel de simplu cum pare, dateaza de aproape 150 de ani.
Podul Westminster


Podul Westminster, extrem de vizitat de turisti

Podul Waterloo

Podul Waterloo, o constructie grandioasa ce ofera unele dintre cele mai frumoase vederi din Londra, a fost proiectat de Lordul Giles Gilbert Scott. A fost construit din beton armat si piatra de catre femei in calitate de lucratori, in timpul ultimului razboi mondial. Trecand peste Tamisa intre Podul Blackfriars si Podul Hungerford, podul Waterloo Bridge este traversat atat in automobile cat si pe jos. Numele podului a fost dat in memoria bataliei de la Waterloo in care britanicii au obtinut victoria in 1815.
Podul Waterloo


Podul Waterloo, ce ofera unele dintre cele mai frumoase vederi din Londra

Nu pierdeti splendida panorama oferita de pozitia acestui pod! Puteti vedea intr-o panorama unica catedrala Wesminster si Roata Mileniului la vest precum si Canary Wharf si City of London in est.


Podul Blackfriars

Numele provine de la o manastire din secolul al XIII-lea, dar podul dateaza din secolul al XIX-lea, mai exact din anul 1869, cand a fost cablat intre cele doua maluri ale Tamisei. Acest pod ofera o superba priveliste asupra Catedralei Saint Paul si a centrului vechi al Londrei; pe partea stanga a raului precum si pe cea dreapta veti redescoperi Teatrul Globe (reconstructia vechiului teatru al lui Shakespeare).
Podul Blackfriars


Podul Blackfriars, ce ofera o superba priveliste asupra Catedralei Saint Paul
Partea dreapta a podului Blackfriars afiseaza, la fel ca intr-o parada, zeci de monumente legate de lumea teatrului, a filmului, a marilor spectacole si a vastelor manifestari.