Interfon clasic versus interfon video

Detalii

CategoriiIT
Taguriinterfon
Ultima actualizareMiercuri 5 februarie 2020
Vizualizari580

Voteaza & Distribuie

Descriere

Interfonul este acel instrument electronic care îți oferă o modalitate comodă și elegantă de a comunica cu persoanele care doresc să intre în curtea sau în casa ta, dar și o siguranță că spațiul în care locuiești sau lucrezi nu este accesibil oricui.

În general, acest tip de aparate este comun blocurilor de locuințe, însă utilizarea lor a început să fie din ce în ce mai frecventă și pentru case sau spații de birouri. Piața dedicată evoluează odată cu tendințele utilizatorilor în materie de aparatură electronică, astfel încât dacă dorești un interfon electra ai de ales între modele clasice audio cu emițător și receptor sau dispozitive moderne, cu opțiuni de monitorizare video, ecran tactil, opțiuni smart sau multimedia și conexiune wireless.

Modelul clasic de interfon cu butoane

Interfonul clasic este cel pe care îl regăsești în majoritatea scărilor de bloc, conectat la câte un terminal din fiecare apartament. În principiu, aparatul din locuință are un difuzor sau un receptor și cel puțin două butoane, pentru a acționa microfonul și pentru a debloca ușa de la intrare. Interfonul înlocuiește cu succes soneria, oferind în plus posibilitatea de a comunica cu oaspeții.

Sistem de interfon pentru interior

Unele interfoane cu receptor arată ca un telefon fix clasic și pot avea funcția de convorbiri audio interne: prin formarea numărului unui apartament, vei putea comunica telefonic cu persoane din locuința respectivă utilizând interfonul. Această opțiune este foarte utilă nu doar pentru asociațiile de proprietari de la bloc, ci și în cazul mai multor familii care locuiesc în aceeași casă desfășurată pe mai multe etaje. Dacă dorești să-ți chemi la masă copiii care locuiesc în mansardă, pur și simplu îi suni prin intermediul interfonului.

Aparat cu ecran tactil


Dacă vrei un aparat cu mai multe opțiuni decât simpla deschidere a ușii de acces, ai de ales dintr-o gamă variată. Pentru ansamblurile rezidențiale prevăzute cu acces auto în curte sau garaj, poți instala un interfon care deschide din confortul casei atât poarta mică, pentru pietoni, cât și poarta pentru mașini. Ecranele tactile, cu tastatură touch iluminată, se încadrează perfect în designul elegant al unei case moderne.

Opțiunea video, un pas înainte


Dacă interfonul clasic îți permite să comunici exclusiv audio cu persoana care îți solicită accesul, videointerfonul te ajută să și vezi cine dorește să te viziteze. Interfoanele video au o cameră care transmite pe un display al postului interior imagini din fața ușii de la intrare, în variantă alb-negru sau color. Opțiunea de transmitere a imaginii în condiții de luminozitate scăzută este utilă pentru a vedea cine dorește să te viziteze după lăsarea serii.

Tehnologie smart

Un interfon de generație nouă îți oferă, pe lângă opțiunile audio-video, posibilitatea de a controla de la distanță aparatul prin intermediul ecranului telefonului, al tabletei sau al laptopului. Funcția de înregistrare a camerei care transmite imagini este un element superior de securitate. În cazul unei tentative de pătrundere prin efracție, poți vedea persoana care a încercat să forțeze intrarea. În plus, unghiul camerei poate surprinde în format video evenimente care se petrec în apropierea porții tale, funcționând ca un dispozitiv de supraveghere. Dacă parchezi mașina în dreptul acestei camere, poți vedea cine te-a lovit în cazul unui accident ușor în urma căruia șoferul vinovat nu se oprește.

Alegerea interfonului potrivit se face în funcție de nevoile spațiului pe care îl va deservi. Înainte de a comanda, interesează-te cu privire la modul de instalare. Din acest punct de vedere, există și opțiunea dispozitivelor wireless, care te scutesc de firele întinse prin curte, scară sau apartament. Pentru a beneficia de garanția produselor, asigură-te că instalarea este făcută de specialiști în domeniu.

Sursa foto: freepik.com/free-photo/young-woman-using-house-videophone-indoor_1238464.html