sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Gastronomia franceza bucataria franceza poate ajuta bucataria româneasca Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Photos-mb 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-September 09

Scris 13 September 2009 - 12:56 PM

Buna ziua , am calatorit destul de mult si va pot spune : bucataria franceza este cea mai buna în lume dupa bucataria ....thailandeza am sa revin cu amanunte.
0

#2 Utilizator offline   Photos-mb 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 13-September 09

Scris 13 September 2009 - 05:28 PM

Filet de porc aux mirabelles File de porc cu Mirabelle

Preparare: 20 min
Cuisson : 40 mn Timp de gatire: 40 minute

Ingrédients (pour 6 personnes) : Ingrediente (serveşte 6):
- 1 rôti de porc dans le filet - 1 friptură muschiulet de porc
- 750 g de mirabelles - 750 g prune
- 50 g de beurre - 50 g unt
- 2 cuillères à soupe de cognac - 2 linguri de brandy
- 1/2 verre d'eau - 1 / 2 cană cu apă
- 1 cuillère à soupe de sucre en poudre - 1 linguriţă de zahăr pudră
- sel et poivre - Sare si piper

Préparation : Preparare:

Saler et poivrer le porc. Sare si piper carne de porc. Chauffer le beurre dans une cocote et y faire dorer la viande. Se încălzeşte unt într-o cocotă si maro carne.

Jeter le gras de cuisson. Se îndepărtează de grăsime de gătit. Mettre le reste de beurre et laisser cuire à feu doux à découvert pendant 25 mn. Pune restul de unt şi lăsaţi-a descoperit fierbe timp de 25 de minute. Retirer la viande et la réserver au chaud. Scoateţi din carne şi de a se incalzi.

Laver et dénoyauter les mirabelles. Se spală şi Pit prune. Déglacer la cocote avec le cognac et un peu d'eau ,ajouter le sucre. Deglaze cocotă cu brandy şi puţină apă, se adaugă zahăr. Faire bouillir, ajouter les mirabelles et prolonger la cuisson 5 mn. Se fierbe, adăugaţi prune şi Cook 5 minute.

Couper la viande en tranches épaisses poser les dans un plat entourées des mirabelles et napper de la sauce. Se taie carnea in felii groase, le-a pus într-un vas înconjurat prune şi cerne cu sos.
0

#3 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 09 October 2009 - 10:22 AM

Vezi postareaPhotos-mb, la Sep 13 2009, 08:28 AM, a spus:

Filet de porc aux mirabelles File de porc cu Mirabelle

Cu ce putem inlocui les Mirabelles ... ca nu cresc pe la noi ... din cauza caldurii :pardon: cu prune uscate????
ca porcul se poate inlocui usor cu multe feluri de bucati de carne ...

Aceasta postare a fost editata de The Unknown: 09 October 2009 - 10:25 AM

0

#4 Utilizator offline   Lady Sarah 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 12-December 09

Scris 15 December 2009 - 11:21 PM

Eu prefer italien cuisine ! :cheer:
0

#5 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 16 December 2009 - 05:56 PM

Vezi postareaThe Unknown, la Oct 9 2009, 10:22 AM, a spus:

Cu ce putem inlocui les Mirabelles ... ca nu cresc pe la noi ... din cauza caldurii :cheer: cu prune uscate????
ca porcul se poate inlocui usor cu multe feluri de bucati de carne ...

Nu abandona prea repede! Cresc si la noi les mirabelles si se numesc CORCODUSE. :cheer:
0

#6 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 17 December 2009 - 06:37 AM

Vezi postareaLynxulnegru, la Dec 16 2009, 08:56 AM, a spus:

Nu abandona prea repede! Cresc si la noi les mirabelles si se numesc CORCODUSE. :pardon:

La noi, in cazul meu este Phoenix, Arizona, USA .... si aici nu cresc si nici nu se poate cumpara ca nu se aduc fructe atit de rare!!! N-are nimic, si asa mi se termina rujul preferat si o sa trec oceanul in primavara la Paris sa-mi cumpar si
incerc sa ma satur si de Mirabele, precis se vand in piata Duminica sau unde sa-i caut???
0

#7 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 17 December 2009 - 10:45 PM

Cred ca ar fi preferabila o traducere corecta, nu una realizata cu google. Mai ales cand deschizi un topic.
0

#8 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 23 December 2009 - 02:12 PM

Vezi postareaThe Unknown, la Dec 17 2009, 06:37 AM, a spus:

La noi, in cazul meu este Phoenix, Arizona, USA .... si aici nu cresc si nici nu se poate cumpara ca nu se aduc fructe atit de rare!!! N-are nimic, si asa mi se termina rujul preferat si o sa trec oceanul in primavara la Paris sa-mi cumpar si
incerc sa ma satur si de Mirabele, precis se vand in piata Duminica sau unde sa-i caut???

Pai, la Paris nu stiu nici unde si nici cand este piata. Oraselele franceze mai mici au piata o data sau de doua ori pe saptamana - locul si data sunt afisate la primarie sau pot fi aflate de la localnici. S-ar putea sa se gaseasca mirabele/corcoduse si la unele magazine de fructe. dar daca tot treci balta pana in Europa, de ce nu faci un ocol pe-aici, ca sunt corcoduse cu duiumul? Ce se mananca in Phoenix Arizona?
0

#9 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 December 2009 - 01:35 PM

Vezi postareaLynxulnegru, la Dec 23 2009, 05:12 AM, a spus:

Ce se mananca in Phoenix Arizona?

Nopalitos = frunze de cactus limba soacrei cu ardei foarte iuti, la film floricele de porumb si pentru desert din prickly pear = pere de cactus inghetata :spiteful: se face si gem, adica din aceas planta obtinem doua diferite alimente ca perele sint fructul cactusului.
Asta pe langa multe altele ...... o sa fac un topic intr-o zi din mancare american southwestern style.
Iar cand merg la Paris o sa ma opresc langa sosea sub un corcodus, il scutur bine si ma satur de fructele pretioase!!!
De acolo pana-n Ardeal e cale lunga .... si n-am timp.

Aceasta postare a fost editata de The Unknown: 26 December 2009 - 01:39 PM

0

#10 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 28 December 2009 - 03:57 PM

Vezi postareaThe Unknown, la Dec 26 2009, 01:35 PM, a spus:

Nopalitos = frunze de cactus limba soacrei cu ardei foarte iuti, la film floricele de porumb si pentru desert din prickly pear = pere de cactus inghetata :spiteful: se face si gem, adica din aceas planta obtinem doua diferite alimente ca perele sint fructul cactusului.
Asta pe langa multe altele ...... o sa fac un topic intr-o zi din mancare american southwestern style.
Iar cand merg la Paris o sa ma opresc langa sosea sub un corcodus, il scutur bine si ma satur de fructele pretioase!!!
De acolo pana-n Ardeal e cale lunga .... si n-am timp.

Hei! E o distanta enorma de la nopalitos si prickly pears la corcoduse, dar iti urez sa o poti strabate cu usurinta. Ardealul tot aici ramane si pana la urmatoarea ta calatorie. Rabarbara se papa in US of A?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic