Un nou mod de a fuma: țigara electronica, buna sau rea?

Detalii

CategoriiSanatate, Shoping
Taguri
Ultima actualizareJoi 16 februarie 2017
Vizualizari1050

Voteaza & Distribuie

Descriere

10 ani au trecut de la inventarea tigarii electronice si deja lupta dintre producatorii de tutun si producatorii de tigari electronice este una acerba. Este si normal, in conditiile in care industria fumatului atrage miliarde de euro in fiecare an. Daca esti fumator insa si vrei sa optezi pentru solutia mai sanatoasa, toate informatiile contradictorii pot sa iti faca mai mult rau decat bine. Este esential, asadar, sa intelegi ce este tigara electronica, ce rol au numeroasele accesorii tigara electronica si cum sa faci sa obtii un fumat cat mai sanatos.

Ce este, asadar, tigara electronica?


Asa cum ii spune numele, este un dispozitiv electronic. Are forma unei tigari normale, de cele mai multe ori are si dimensiunea unei tigari normale si reuseste sa ofere aceeasi senzatie oferita de o tigara normala. Marea diferenta pe care o aduce tigara electronica in detrimentul tigarii normale este componenta. O tigara electronica are un continut mai mic de substante daunatoare, cea mai controversata fiind, cel mai probabil, nicotina. Nicotina se gaseste si in tigara clasica insa si este cea care alimenteaza dependenta de tigari.

Ce beneficii aduce tigara electronica?


Multa lume spune ca aceasta tigara este la fel de nesanatoasa ca o tigara normala. Din fericire, studiile arata ca riscurile la care se expune un fumator de e-tigareta sunt mult mai mici decat riscurile pe care si le asuma un fuumator clasic. Pe langa partea de sanatate, tigara electronica asigura si alte avantaje:

  • - Nu genereaza fumat pasiv
  • - Nu miroase urat, eliminand riscul de miros din haine sau din mobilier
  • - Poate sa fie fumata aproape oriunde, sau cel putin in mult mai multe locuri decat este fumata tigara clasica.

Din ce este compusa o tigara electronica?


Elementele de interes, care ajung in corpul omului, sunt apa, nicotina si propilenglicolul. Nicotina este cea care alimenteaza dependenta, in timp ce apa si propilenglicolul ofera acea senzatie de fumat. Per total, tigara electronica este o solutie mult mai eleganta de fumat, care cel mai probabil va deveni din ce in ce mai populara in randul fumatorilor si va ingropa producatorii de tutun. Este motivul pentru care majoritatea lupta sa ii gaseasca cat mai multe elemente daunatoare e-tigarii.