Sari la conținut
Forum Roportal
soogee

Carti din care poti invata ce e viata si cum sunt oamenii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Aici pomenesc primele care-mi vin in minte:

 

Camil Petrescu - Patul lui Procust, Joachim Wittstock - Omul cu maciuca si muza adormita, Eginald Schlattner - Cocosul decapitat, Radu Vancu - Monstrul fericit, Kurt Vonnegut Jr. - Mama noapte, John Fowles - Daniel Martin, Petru Dumitriu - Cronica de familie si Extremul Occident, Amos Oz - Cutia neagra, Philip Roth - Complexul lui Portnoy, Paul Goma - Bonifacia si Sabina, W. Somerset Maugham - La vila de pe colina si Portretul unui gentleman.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iata cateva carti care mi se par foarte interesante: Constantin Noica- Rugati-va pt fratele Alexandru, Thomas Mann- Moartea la Venetia, W. Somerset Maugham- Luna si doi bai jumate, Andre Gide- Fructele pamantului, Malraux- Conditia umana, Marin Preda- Delirul... M-au fascinat!

 

Consider ca din fiecare carte citita inveti ceva despre viata, oameni... pt ca fiecare autor este marcat, intr-un fel sau altul, de perioada in care traieste si scrie; cartile reflecta atat gandurile scriitorului, ideile acestuia, cat si societatea in care-si duce existenta.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca din orice carte poti invata ceva despre viata si oameni, chiar si din cele care nu prezinta realitatea in mod nemijlocit, brut. Multe carti fantasy sau SF pornesc de la lumea reala si imagineaza universuri paralele, cu scopul de a evidentia defectele (de pilda) pe care le are lumea in care traim... sau, dimpotriva, distopiile sunt facaute si cu scopul de a arata ca mereu se poate si mai rau.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inafara de ierbar, colectie de timbre si fluturi si despre animale, toate cartile sint cu oameni dintr-un colt de lume unde niciodata n-ai fost, si cat de rau sa fie scris romanul, tot inveti ceva din fiecare. Eu cel putin asta am constatat, chiar si din comportarile animalelor invat multe si este foarte utila informatie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×