The Bitch 15151 Raportează post Postat Ianuarie 12, 2009 (editat) Ce folosesc,in divesre forme (pudra,seminte,uscaturi sau verdeata proaspata): Apropo,stie careva cum se numesc condimentele astea in romaneste? Cateva le stiu dar dupa cum se vede la majoritatea nu le stiu denumirea romanesca.Mersi. Cumin Turmeric All spice Nutmeg Cardamom Coriander Cilantro Fennel Foi de dafin Thyme Ginger Basil Paprica Sofron Rosemarin Patrunjel Marar Oregano Tarhon Tamarind Masala spices Piper alb & negru Sare de mare Seminte de chilly Sage Chives Editat Ianuarie 12, 2009 de Naeema Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
copil-in-anonimat 0 Raportează post Postat Ianuarie 12, 2009 si mie imi plac dafinul, chimenul si oregano :doh: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15044 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 (editat) Ce folosesc,in divesre forme (pudra,seminte,uscaturi sau verdeata proaspata):Apropo,stie careva cum se numesc condimentele astea in romaneste? Cateva le stiu dar dupa cum se vede la majoritatea nu le stiu denumirea romanesca.Mersi. Cumin, Turmeric, All spice, Nutmeg, Cardamom, Coriander, Cilantro, Fennel, Foi de dafin, Thyme, Ginger, Basil, Paprica, Sofron, Rosemarin, Patrunjel, Marar, Oregano, Tarhon, Tamarind, Masala spices, Piper alb & negru, Sare de mare, Seminte de chilly, Sage, Chives Fennel = Anason Masala spices = aici intra foarte multe din lista ta lunga: Cumin, Coriander, All spice=Enibahar, Cardamom, Fennel seeds sau seminte de Anason, Foi de dafin, boabe de piper de toate culorile, ardei iuti uscati in cate nuante vrei, plus niste cuisoare, scortisoara si inca anumite seminte din magazinul arabesc unde se vind condimentele varsat. Majoritatea n-au echivalent romanesc ca sint foarte straine de bucataria romaneasca. Nu vad leusteanul pe lista!!! Editat Ianuarie 13, 2009 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
verushka_b 1 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 ai dreptate cu leusteanul.eu nu concep o ciorba ,de afumatura, perisoare, in fine, dintre cele ce se acresc, fara leustean.vara ,proaspat cules din gradina, iarna uscat si faramitat intre degete...in multe tari vestice nici nu s-a auzit despre el .nici nu stiu ce pierd, vorba lui diaconescu... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 Am uitat : deci leustean... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
ASLAN22 4 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 in Germania oare este leustean imi e dor de el in ciorbita ??????????????????????????????????????????????????? cat despre condimente prefer in salate sumak ptr gustul acrisor Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Rodica` 6538 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 Folosesc foarte des boia iute. De la tocate la omleta si umplutura de placinta, de la friptane la tocanite si chiar la unele supe/ ciorbe :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Enki 25428 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 La ciorbita intodeauna folosesc leustean, marar sau tarhon. La paste busuioc, dafin, sau condimente amestec pentru paste, amestecate gata si of course, usturoi. Si de multe ori pun chilli. Mai folosesc boia, cimbru, oregano pentru carnite, curry la orez, uneori sofran. Mancarea intotdeauna o condimentez, si daca mi se pare ca nu e suficient de picanta, indiferent (bine, nu chiar de tot indiferent :) ) de ce mananc, pun pe langa ardei iuti in otet. ai dreptate cu leusteanul.eu nu concep o ciorba ,de afumatura, perisoare, in fine, dintre cele ce se acresc, fara leustean.vara ,proaspat cules din gradina, iarna uscat si faramitat intre degete...in multe tari vestice nici nu s-a auzit despre el .nici nu stiu ce pierd, vorba lui diaconescu... Si eu sunt la fel. Pana nu pun leustean in ciorba parca nu miroase a mancare buna de mancat, nu face pofta. Cu toate ca si ardeiul da un miros de te apuca foamea. Eu cumpar cantitati industriale si bag la congelator, sa am toata iarna. Si folosesc coditele tocate pe la mijlocul procesului de gatit, iar frunzele mai spre sfarsit. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Bitch 15151 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 Sugestie : la tocanita de carne de vita sau miel adaugati putin nutmeg si allspice. Incercati.Iese foarte bun gustul si diferit de cel romanesc. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
otilia* 160 Raportează post Postat Ianuarie 13, 2009 La ciorbita intodeauna folosesc leustean, marar sau tarhon. La paste busuioc, dafin, sau condimente amestec pentru paste, amestecate gata si of course, usturoi. Si de multe ori pun chilli. Mai folosesc boia, cimbru, oregano pentru carnite, curry la orez, uneori sofran. Mancarea intotdeauna o condimentez, si daca mi se pare ca nu e suficient de picanta, indiferent (bine, nu chiar de tot indiferent :P ) de ce mananc, pun pe langa ardei iuti in otet. Pe langa astea,piper alb sau negru ,depinde de ce gatesc. Iar amestecurile le fac eu :) Am uitat tocmai de busuioc,il pun si in ceai :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri