Jump to content
Forum Roportal
The Bitch

Condimentele

Rate this topic

Recommended Posts

Folosititi doar condimente traditionale romanesti sau ale zonei balcanice sau a-ti mai experimentat si cu condimente din alte zone? Daca da ..care...si in ce feluri de mancare? Care va plac si care nu?

 

 

Dar verdeturi? Uscate sau proaspete...

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdeturi, proaspete daca am. Daca nu, merge si uscate.

Am mereu rozmarin, oregano, buisuioc, nucsoara si macinata si intreaga,curry, piper alb si negru.

Si care condimente sunt specific romanesti, sau balcanice ? Sarea grunjoasa ?:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Folosititi doar condimente traditionale romanesti ... Dar verdeturi? Uscate sau proaspete ...

 

 

Incomparabil mai multe condimente si verdeturi folosesc decat traditional bucataria romanesca prevede.

Deja in Ardeal se folosesc mai multe din toate decat in regat si m-am obisnuit cu diversele arome inca din copilarie.

 

Din bucatarie romaneasca mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu aroma leusteanului in mancare ... ca aveam mult in curte doar pentru scop terapeutic, precis asta era cauza.

 

Folosesc multe dar nu tin stoc in casa sa nu expire sau sa faca "gaze" de la caldura. Tot ce creste pe pom si iarburi folosesc, individual sau in amestec cu altele sa obtin un alt condiment mai complex.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si care condimente sunt specific romanesti, sau balcanice ? Sarea grunjoasa ?:)

 

 

 

Sarea grunjoasa ?

 

 

Poate .... ca aici sarea asta provine din mare iar acolo din mine sau ocne de sare insa nici eu nu stiu Kosher salt unde se pescuieste sa devina kosher?!?!?!?!?

 

 

Rozmaring-ul poate fi romanesc fiind pomenit mereu in cantece populare care nu sint creatii moderne ca salata de boeuff.

Maghiranul are la fel un nume tipic romanesc, cu regrete dar usturoiul e italian in Roma Antica se folosea deja si in Maramures si azi taranii de pe munti il numesc "ai"

Cimbru si Cimbrisor creste si in locuri necultivate de om si le consider locale desi folosesc si alte natii ca si acel usturoi ca o frunza care creste in ROmania.

Tarhonul este destul de specific zonei muntoase si rar folosit de romani, insa ardeiul iute sau PRAZ-ul se califica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Romanii cu nu au macar o singura mancare tipic romaneasca, nici condimentele nu putem sp[une ca sunt romanesto sau specifice unei zone de pe aici. Ale popoare ne-au invatat si luminat in gandire, si ne-au aratat ce sa folosim la mancare .

Suntem la baza popor de ciobani, la propriu, la figurat doar in ziua de azi. Nu avem o mostenire genetica prea stralucita.

Dacii falsificau monede de acum 1800 de ani, deci ce sa ne miram de cei din ziua de azi, ca nu avem nimic propriu.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
da noi ce papam cand eram daci si nu romani ,frunze direct din copaci?

Lapte si Miere draga. :)

Ca aveam stupii si oi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Romanii cu nu au macar o singura mancare tipic romaneasca, nici condimentele nu putem spune ca sunt romanesti

 

Ei..avem draga...saricica si piperu..vorba lui Jean Constantin...:dance2:

 

Lapte si Miere draga. :)

Ca aveam stupii si oi.

 

Vezi sa nu fi emigrat si albinele alea de prin alte tari. :tease:

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ei..avem draga...saricica si piperu..vorba lui Jean Constantin...:dance2:

 

Vezi sa nu fi emigrat si albinele alea de prin alte tari. :tease:

Piper ..in Ro ? :lol: In India ce are ?

 

Si cu albinele daa..asa e. Or fi fost si ele precum cocorii ..veneau din Franta . :)

 

Asa ca ..multumeste-te numai cu sarea..:yahoo:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×