Sari la conținut
Forum Roportal
angeli_que

Varza! dulce, acra, varza sa fie!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Fir-ar mama ei de varza ca era sa le impusc sa fie mai accesibile sa desfac frunzele, asa au fost de intre crescute frunzele ca nu era cum sa le folosesc nici dupa ce au stat destul in apa clocotita cu sare.   De fiecare data am alt necaz cu varza, chiar daca am cumparat soiul alb taiwanez scump.   Cred ca sint super tratate du chimicale ca devin ca hartia imediat daca se lasa sa se usuce, dar ce frunze groase au???   nu-i cale sa le rostogolesc in ceva elegant.   Aveam nevoie de peste 150 de bucati si am lucrat din greu sa fac fatza.   Nu stiu ce devenim, dar varza nu mai are calitate indiferent de unde-l cumpar.   Mi-a luat 2 zile intregi sa lucrez cu cateva capatini de varza!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am pus varza la murat 10 capatani si bucati intre sa umplu golurile ca nu ma mai inteleg deloc cu varza prea densa si cu frunze groase.  Murat se intind macar si se poare lucra cu ele mai usor.   Am alergat la ferma dupa varza, dupa galeata in alta parte, mi-am adus aminte din timp ca n-am sare de mare de conservat si hrean, dar am de aruncat inapoi in magazin hreanul ca e stricat pe dinauntru toata.   Pe 1 Septembrie am de dus undeva sarmale super elegante, am emotii de pe acum.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu importa decat Statul produse agricole.   Se cultiva si aici cu milioanele de tone dar pentru transportare se stropesc cu ceva sa reziste, sa nu dezvolte boli si paraziti!!!  Din cauza caldurii excesive este necesar udarea verzelor care s-ar dezhidrata si ar deveni ca din hartie in timp foarte scurt.   Aici totul moare fara apa in timp record.   

Se mai importa o mare cantitate cand aici inca nu este sezonul de recoltare cum este acum.   Pan-la urma am gasit si hrean proaspat dupa o calatorie mai lunga si deja sint la fermentat verzele mele plus o capatina de varza rosie ca este indicat nu mai stiu pentru care conditie sa evitam!!!   M-a chinuit si procedeul asta mai mult decat era necesar dar se merita ca are gust foarte bun desi n-am gasit gutuie ca nu sint inca in sezon de recoltare in Mexico, peste o saptamana sint bune de folosit iar peste 12 zile va fi terminat   :haha:  mult inainte ca sa mi se vindece oasele de la carat, ridicat, iar de scos cotoarele, e cea mai grea munca pentru mine, urmat de razuit.  

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am citit recent ca sarmalele sint originale din Iran, unde erau facute cu carne de piept de gâscă.   Foloseau varza dulce si acra dar si frunze de vita de vie. 

Ei sustin ca de acolo a pornit spre lumea mare bunatatea cu razboaiele de cucerire, ca s-a mancat mereu.  Prin tari straine foloseau ce carene se gasea, inafara de porc. 

 

Eu in oltenia langa Craiova am mancat ardei umpluti cu carne de gâscă ca era la o nunta si sa fie mai repede ca era si extrem de cald.

 

Am gustat cu carne de curcan dar nu prea-mi place ca-i tot din piept este facut si la fiert devine alb si nu se vede intre orez deloc, plus gustul de curcan.      

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am pus la fiert sarmalele, m-am saturat de mancat in timp ce la rulam in foi de varza acra care sint super bune.  Mi-era foame, totul a fost proaspat insa iar am exagerat dar nu-mi pare rau chiar daca o sa zac maine toata ziua.   Am avut varza acra in 3 culori: alb de Taiwan, verde este soiul obisnuit si roz ca intr-o galeata am pus si varza rosie la acrit.

Nu stiu daca la fiert isi mentin culorile, nu conteaza ca sint foarte bune oricum.   In casa este o mireasma de chimion, cimbru  si sarmale desigur, abia astept sa le gust fiert.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Toata noaptea voi prepara sarmale, asta pentru fostii colegi al sotului cu care a lucrat 22 de ani.  Le lipsesc sarmalele!!!  De 2 ani si jumatate n-au mai gustat nimic ...

Desi nu aveam pe lista de "Things to do" sarmale, nu pot mai tarziu ca Sambata soseste fiica pentru o saptamana si atunci nu lucrez cu de astea pentru altii cand

n-am vazut-o de 14 luni.   Voi toca si o gutuie pe fundul oalei sa aibe aroma mai placuta.  In rest cele obisnuite:  2 kg de carne tocata, antrecot, o cana de orez uscat, cimbru, marar mult, sare-piper, ceapa prajita, usturoi razuit 2 catei mari, am cumparat varza dulce dar am si acra si le amestec plus un ardei rosu mare va fi umplut tot pentru aroma

si va urma munca extensiva pana la epuizarea materialelor.  Le fierb in suc de rosii si un pic de apa, la foc mic pana dimineata, oricum vor fi foarte bune :haha: .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A sosit timpul de pus varza la murat, nu mai sint temperaturi iesite din minti nici aici, 36*C maxima zilei, ca sa nu aduc in casa galetile nu de altceva, altfel in cateva ore fierb ...  :sweating:In magazine a aparut varza proaspata direct de pe camp, de preferat pentru acest scop sa nu se mucegaiasca totul, ca s-a mai intamplat.  Este una din joburile pe care-l pot sa fac in aer liber in curte ca am masa mare pe terasa si este mai usor de facut curatenie cu furtunul decat in bucatarie de sters taile-le.  Aromele sint cele obisnuite, apa cumparata sa nu fie cu clor si sare grunjoasa de mare ca alta nu se gaseste aici, din mine de sare ca in Romania.   Cel putin 100 de capatini voi prelucra.  Efort la maxim ...  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Doar cu oboseala m-am ales ca n-am gasit varza de conservat nici la ferme, am fost la 2 si nici una nu avea macar o varza!!!  

Aici deloc nu est popular aceasta leguma, cand vor mai umple magazinele dar de obicei nu se inghesuie nimeni dupa o capatina.

Multi n-au atins in viata lor o varza, nu le place ca are miros urat cand se fierbe!!!

Apelez la fiul meu, odata mi-a spus ca poate procura cat vreau, vine Duminica la brunch si va fi una din topicurile de dezbatut.

Intr-o alimentara deja s-a deshidrarat varza aproape ca o stafida, au fost verze mari dar mereu la ia cate 2 frunze sa para proaspete, pana ajung la cotor  :haha:

iar in alta vine din Canada ambalat in foita de plastic si e plin de mucegai!!!

M-au linistit ca peste o luna sa merg ..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×