Jump to content
Forum Roportal
angeli_que

Varza! dulce, acra, varza sa fie!

Rate this topic

Recommended Posts

incepem cu varza calita! o bunatate !

varza-calita.jpg

o varza

500 g carne porc (puteti folosi un amestec de costita si carnati)

4- 5 rosii

sare

cimbru

marar

ulei

 

Preparare

 

Se taie varza si o saram dupa care o frecam putin cu mana, in acest fel se face mai frageda.

Intr-o oala incapatoare punem putin ulei, adaugam carnea pe care o prajim 2-3 minute dupa care adaugam varza amestecam bine si punem rosiile taiate.

Daca e nevoie adaugam putina apa calda (o jumatate de pahar) si punem cimbru si marar si acoperim cu un capac.

Lasam sa fiarba la foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda de oala.

Cand e gata servim cu paine sau mamaliga si un pahar de vin.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot din varza dulce am facut si eu aseara varza calita pentru o mancare ardeleneasca

 

Taitei cu varza

 

 

Se taie o varza in cuburi de 2x2 cm sau mai mare ca si asa se caleste repede si chinezii aproape crud maninca varza asa ca nu trebuie sa fie milimetrica precum unii pretind si din cunostintele mele.

Unii arunca sare pe varza si-l amesteca/freaca sa iasa zeama din ea si pe urma storc si-l pun la calit.

Eu nu procedez asa decat extrem de rar si cand ma chef de jucat in bucatarie.

Intr-o cratita se incinge grasimea preferata, se arunca varza tocata, se presara sare si piper si se amesteca sa nu se

lipeasca/arda. Se amesteca des si se pune la fiert apa intr-un vas pentru fiert paste fainoase. Tipic se face o foaie de taitei pentru acest scop insa eu an fiert un pachet de lasasgne in apa sarata si le-am scos pe o tava mare si le-am ciopartit

in bucati mai mici si am amestecat cu varza deja facuta. Marar verde tocat si inca piper am adaugat. E o bunatate de mancare ... doua verze mari am calit ...

 

ca mi-e plina inca terasa de verze. Am cumparat mult ca am mai pus la murat dar am si desfacut una din galetile mele de bunatati si-mi venea sa maninc totul, doamne ce gust excelent are!!!

Duminica fac si sarmale dar le maninc asa ... ca-s irezistibile, nu sint sarati deloc ci acrisori la perfectie.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ii buna varza calita cu taietei ,un mic sfat ,taie lasagnele inainte sa le pui la fiert!asta daca nu gasesti taietei proaspeti!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ii buna varza calita cu taietei ,un mic sfat ,taie lasagnele inainte sa le pui la fiert!asta daca nu gasesti taietei proaspeti!

 

 

Gasesc de toate, insa-mi place pasta de lasagne ca sint bucati mari siparca are alt gust decat taiteii.

Chiar si azi l-am avut de cina cu salata de ardei copti ... :) sa vezi ce pofte am cateodata!

Share this post


Link to post
Share on other sites

numai daca are si putina boia si piper presarat peste :)"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varza rosie e buna...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×