Sari la conținut
Forum Roportal
Corydalis

Mancaruri traditionale de Paste

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Spanacul asa e facut de unguri mereu, mai am in frigider o portie cu Sos alb si mult marar verde.

Eu mai prepar si in stilul altora, doar calit in unt cu o rosie decojita si taiat marunt, cu usturoi razuit, pentru OMU' ...

se poate adauga si boabe de fasole fiarta si devine aproape o salata!!! dar merge de minune peste orez fiert.

DROB insa nu-i de mine, cel traditional, deloc n-am chef ca n-am masina de tocat carne si nici n-o sa cumpar.

Pe aici am vazut maghiarite care au facut Chiftele intr-o bucata in cuptor si-l numesc drob ca era acoperit cu felioare de carne de ovina :surrender:

La mine nu se manaca din astea, nici pisicii nu se aliniaza decat la pui sau ficat.   Ficat de ovina se mai gaseste pe aici, dar pretul este

de 5 ori mai mare decat al ficatului de vita.  Restul trebuie sa comanzi dar nu 300 de grame din fiecare ca nu se accepta.

Americanii care au fost in Vietnam sau Koorea sint satui de ficati, restul nici sa n-auda de aceste maruntaie ca sint scarboase si se exprima 

cu degetul in gura ca le-ar produce senzatie de voma. Cred daca as vrea sa dau ficat la unu fara casa, ar chema politia ca vreau sa-l otravesc!!!     

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De prosti dar nu ma mir. Organele sunt pline de nutrienti. Nu mai zic de gustul realizat împreună cu oua și verdeata. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Anul asta si Pastele Ortodoxilor va fi un dezastru ca este deodata pe 5 May cu Ziua de Independenta al mexicanilor de la Francezi!!!   Viva Zapata!!!   

Party-ul lor incepe pe 1 Mai si se termina pentru unii in cimitir, altii in puscarie ca o sa bea cat incape in Grand Canyon si nu glumesc.

Noi nu iesim din casa in acea perioada sa n-avem probleme desi nu locuim aproape de o comunitate din asta.   In magazine nu va mai fi nimic Pascal

ca pe 10 Mai este Ziua Mamelor in America si abia au timp sa schimbe decorul, sticlele de bauturi raman pe loc ca merg bine langa trandafiri.

Si uite asa scapa de cheltuielile religioase cu Pastele!!!   Poate sa mearga la un loc cu gratare si manaca mancare mexicana si bere mexicana!!!

Organele de curcan se cumpara pentru animale de obicei pe aici, nici ficat nu se gaseste in fiecare magazin, iar mai departe doar in magazinele de 

specialitate al unor natiuni la comanda, sau in sezonul respectiv can ei gatesc ceva special ca intestine de porc pentru Menudo si altele.

Publicul general este scarbit de toate alea, e greu de schimbat o natiune atat de numeroasa si diferita cu sute de religii si secte, etc.

Nu se mananca deloc asemanator ca in Europa, prefera mancarea mexicana majoritatea albilor.   Ouale fierte nu sint la moda decat de adunat de copiii

dimineata prin gradina, pe urma se joaca cu ei, n-am idee, doar pe un preot tanar am vazut in biserica catolica din San Diego ca a sarit cu ambele picioare

in cosuletul cu oua inrosite si au sarit galbenusurile pe nadragii sai ca nu erau bine fierte, si asta era o gluma de Paste in biserica. 

Mama era sa faca atac de cord, iar restul lumii radeau de placere!!!   Eu daca merg la comunitatea maghiara este pentru a vorbi maghiara si a revede pe 

cativa din cunostinte din care raman tot mai putini.     Cu nici o religie n-am treaba!!!   Ma bucur ca Statul si Biserica sint Separate in aceasta Uniune de State!!! 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 13 ore, Rodica` a spus:

Drobul e mereu preferatul meu dar și spanacul făcut cu sos alb. În rest, pace și sănătate sa fie. 

Curios despre Drob, pe cine am intrebat, romani, nimeni n-au pomenit cuvantul!!!  ardelenii maghiari il pomenesc "Drob de Miel" de aici se stie imediat cine vorbeste :derisive:  Inainte sa merg la Bucuresti habar n-aveam de acest fel de mancare, nici romanii nu cunosteau, in Maramures sau in Secuime, nu era un cuvant pronuntat, doar unu neauzit!!!   La fel nici de Stufat nu se vorbea ca nu se gatea, ca nu se cunostea. 

Unii au frica de la cei care intreaba de mancare ca nu cumva vor sa fie la masa lor de Paste, prefera sa spuna ca ei nu celebreaza decat pe celalalt si inca n-au planificat nimic.

Am patit odata de Thanksgiving ca desi n-am invitat pe nimeni, s-au prezentat la masa cu cate un curcan congelat, primit de la firma unde lucrau, cadou de sarbatori.   

Nimic rau cu asta dar il voiau inapoi deja facut ca ei sa nu cheltuie gaz in bucatarie ca nu le place cum va iesi pasarea.   Au mancat bine totusi din mancarea mea.

Ficatul cumparat alalta ieri va fi bun Luni la cainii garajistului care ne servizeaza masinile!!!  In viata mea n-am vazut nici asa ceva sa devina negru si ceapa alba ... parca am pus si cerneala in cratita.   Nu avea miros urat deloc, n-am idee ce a mancat acea vita, dar noi nu-l vom manca.      

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am de gand sa gatesc NIMIC de Pastele Catolic, asa am hotarat ca lenevesc.  Voi vopsi niste oua pentru nepoti daca ne anunta ca n-au alt program, dar cam tuseau saptamana trecuta cu toti, nu cred ca se duc undeva pe frigul deja anuntat, ca sa ne pregatim de Craciun mai bine, ca asa temperaturi n-au fost de cand sintem pe aici, doar la Nord. 

Am cumparat pentru orice eventualitate o jumatate piept de curcan peste care voi trage o piele de gaina sa nu se arda prea tare in cuptor, dupa ce-l tin in marinada sa aiba ceva gust. 

Gaina am jupuit-o Luni pentru supa sa nu fie prea grasa.   

Ficatul gatit a ajuns la cainele mecaninului si el s-a suparat ca doar de caine evem grija nu si de el???  In gluma sau serios, sotul a cumparat/comandat sa fie livrat tot ce a vrut fiecare din ei sa manance in zilele urmatoare.  Dar cainele a avut un timp grozav, se tot lingera pe bot. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Így lesz természetesen szép piros tojásunk, anélkül, hogy befestenénk a kezünket ...      Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate :eek: See related image detail. Pretzel Bites, French Toast, Bread, Breakfast, Food, Morning Coffee, Brot, Essen, Baking

Daca sint lenesi si dau bani pe marfuri din astea, vor fi si produse pe masura!!!  

Eu le vopsesc cu coji de oua acea duzina si au un gust placut, deloc periculoase ca le dau nepotilor.  Sint doar rosii, dar fac fatza la cerintele zilei.

Am dat lectii la locali cu cojile de ceapa, ieri pe nici o ceapa din vreo 4 alimentari din vecinatatea mea, NU erau coji!!!

Maine merg  la o brutarie sa-mi cumpar cozonaci fara umplutura, cum era in copilaria mea traditia de mancat in dimineata Pastelui cu oua rosii, jambon, unt, hrean.

Se va vinde pravalia, s-a anuntat si la TV ca de 30 de ani erau in business, vin din New York noii proprietari, am impresie ca sint evrei. 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Duminica Pastelui, dimineata la Miercurea-Ciuc se aduna catolicii sa sfinteasca mancare: - jambon, oua rosu, cozonac fara umplutura si vin este parte dintr-un mic dejun taditional.  Am mai avut lacrimi sa mai plang.   A fost frig si acolo se vede dupa imbracaminte dar este o zona rece mereu.   Cred ca nu lipseste nimeni de la slujba asta, nu se poate numara cati au participat.  Nu aveau loc in biserica, asa poate sa participe multa lume si cine doreste.  

Ei au avut o zi mai implinita decat eu.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scărlătescu gateste pentru cine comanda din specialitatile sale Pascale!!!

Drob de miel,     150 de lei/kg

Salată de Boeuf  75 de lei/kg

Platou tradițional de patru persoane, 119 lei, conține: - cârnați, chiftele, jumări, salată de vinete sau de icre.

Pască și Cozonac  200 de lei

Friptura de miel,  700 de gramne costă aproape 100 de lei

Ciorba de miel 100 de Lei poate fi substituită cu borșul de Curcan 89 de Lei.

Meniul Scărlătescu costă aproximativ 1.200 de Lei

https://evz.ro/scarlatescu-a-dat-drumul-la-cuptoare-cati-bani-cere-celebrul-bucatar-pentru-un-meniu-de-paste.html  Scărlătescu 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Când se taie, de fapt, mieii pentru Paște.   Fermierii vor putea sacrifica animalele până în apropierea marii sărbători creștine.

*In State nu se taie animale mici, Miel se importa din Australia sau Noua Zeelanda dar la un pret scarbos decand cu ridicarea nivelului de trai pana-n ceruri!!!

Este strict interzis acasa de facut acest job, animalul nu conteaza ca-i porc sau curcan, ESTE INTERZIS!!!   Americanii deloc nu mananca ovine, alimentarile

nu prea ofera doar anumite magazine ca arabii si alti islamisti, la COSTCO si alte depozite mari mai ofera dar nu se bate lumea pe marfa asta.   

Ma bucur ca OMU'  n-are voie la carne de ovine ca moare, i-a zis doctoru' clar!!!   

La ultima vacanta in RO, am fost de Rusalii al Orhodoxilor, dar noi n-am stiut de eveniment decat cand prietena ne ducea la masa, invitati fiind lumea buna din oras

ca nu erau oricine domnii, aveau cateva mii de oi pe dealuri si o caleasca de AUR, aurie in curte in care s-au dus la Sfatu' Popular pentru casatorie ca erau membri

si nu  voiau sa strice relatiile cu partidul.   El a bagat in cuptoarele din curte construit special vreo nici nu stiu cati berbeci dar mari cam de 2 metri aratau cand

macelarii le transau pe tavile de servit doar bucatile cele mai bune.   N-am reusit 1 miligram sa ating dar erau multi invitati se terminau repede tavile.  Le-am rugat

sa-mi puna cartofi in cuptor intr-o tava ca le voi manca cu unt si branzeturi, salate, muraturi ca era masa plina cu de toate ca si pentru Paste, ca tot atunci mi-au spus

ca de Rusalii se mananca tot ca si de Paste in religia orthodaxa, n-am stiut ca noi n-am avut multe relatii cu romani in copilarie.  

Nici OMU' n-a mancat asa de mult cum si-a imaginat cand a vazut belsugul de carne.   Erau zece feluri de branzeturi cel putin pe masa plus oua rosu si altele ca

nu stiam numele la majoritatea felurilor din satele care proveneau, dar Caș-ul era fenomenal.  Ne-au dat si pe drum sa avem ce manca, nu mai aveau loc unde sa

puna ce a ramas neatins pe mese.   Ne-am trezit cu portbagajul umplut si cu sticle de Horinca, pe langa altele, noroc ca nu aveam bagaje multe si doar noi doi.

A facut Marele Party ca sotia sa fie fericita dupa o diagnozare grea.   Cred ca n-a ramas doctor din apropiere care n-a trecut pe acolo sa-i zica o vorba.*          

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×