Casablanca

Casablanca

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriIngrid Bergman, Julius J. Epstein, Michael Curtiz, Paul Henreid, Philip G. Epstein
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari969

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Casablanca
An: 1942
Durata: 102 minute
Regia: Michael Curtiz
Scris de: Julius J. Epstein, Philip G. Epstein
Actori: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid
Gen: Drama, Romantic

Devenit deja un clasic al cinematografiei mondiale, Casablanca spune povestea lui Rick Blaine (Humphrey Bogart), un barbat care trebuie sa aleaga intre dragostea pe care o simte pentru Ilsa Lund (Ingrid Bergman) si datoria de a o ajuta pe ea si pe sotul ei sa fuga din Maroc.

Rick este un emigrant american care traieste in Casablanca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Este proprietarul unuia dintre cele mai fierbinti puncte ale orasului, clubul de noapte Rick's Cafe Americain, loc care atrage o diversitate de clienti, de la italieni, francezi sau refugiati la oficiali nazisti. Imediat dupa ce Rick intra in posesia a doua scrisori de tranzit, in oras isi face aparitia Victor Laszlo  (Paul Henreid), un lider ceh care lupta impotriva nazistilor, si sotia sa, Ilsa, o iubita din trecut a lui Rick. Se pare ca Ilsa l-a parasit pe Rick in Paris, fapt care l-a lasat pe  acesta in suferinta dar, in momentul in care afla motivele intemeiate pentru care ea a facut asta, cei doi se hotarasc sa fuga din Maroc folosind biletele de tranzit.

Desi planul initial ii inflacareaza pe amandoi, provocarea pentru Rick este sa aleaga intre dragostea profunda pentru Ilsa si datoria de a-i ajuta pe ea si pe sotul ei sa fuga din tara in siguranta.