crocobaur 20 Raportează post Postat Ianuarie 8, 2007 Super!Abia astept sa fac si eu! :) Jamy _ro, asteapta pana ne da raspuns Tjedy 2000 Daca n-a iesit bun? :crazy: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
tjedy2000 1 Raportează post Postat Ianuarie 10, 2007 Tjedy2000 nu ne-ai spus cum a iesit colacul secuiesc :D N-a mai iesit. :yes: De craciun am facut o indigestie si dupa ce mi-a trecut, am racit rau! :focus: De revelion am stat in pat si am mancat trei zile doar eugenii cu lapte. Da' il fac pana la urma si va spun cum o sa iasa. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
kykypericol 0 Raportează post Postat Februarie 20, 2008 Colac Secuiesc 1 kg. faina 1 ou intreg 3 galbenusuri 5 linguri zahar praf 100gr. unt 30 gr. drojdie 8 dl. lapte putina sare Deasupra ( cand s-au copt) zahar, nuca, nuca de cocos Mod de preparare: Punem faina, oul intreg, galbenusurile, untul topit, 1 dl. de lapte in care am pus drojdia , zaharul sarea, restul de lapte facem un aluat mai tare decat cel normal. Lasam aluatul acoperit timp de o ora la crescut. Dupa ce a crescut se iau bucati de cca.150 gr. se intind la grosimea unui deget si se infasoara in spirala pe ''bat''fara sa fie locuri libere. Cu degetele poti sa il intinzi putin si se pun pe foc, sau in cuptor.Trebuie invartite in continuu :tease: Cand incep sa se inroseasca, cu o pensula aplicam unt topit si zahar praf. Pe perioada coacerii zaharul se caramelizeaza si colacul primeste culoare. Perioada de coacere este de 10-15 min. Pofta buna si spor la treaba! in cazul in care ai invartitoarea aia speciala, fara e mai greu de realizat. Salut!Am incercat aseara sa construiesc un colac unguresc dupa reteta ta si n-a iesit nimic.Coca se lipea incontinuu si era prea moale desi am pus exact ingredientele din reteta.N-am reusit nici macar sa o rulez pe cilindru.Pana la urma am facut gogosi din coca aia la indicatiile lui sor'mea.Ai cumva idee de ce se lipea si de ce era asa moale?Tu ai reusit vreodata sa faci colac unguresc dupa reteta aia? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Februarie 20, 2008 Salut!Am incercat aseara sa construiesc un colac unguresc dupa reteta ta si n-a iesit nimic.Coca se lipea incontinuu si era prea moale desi am pus exact ingredientele din reteta.N-am reusit nici macar sa o rulez pe cilindru.Pana la urma am facut gogosi din coca aia la indicatiile lui sor'mea.Ai cumva idee de ce se lipea si de ce era asa moale?Tu ai reusit vreodata sa faci colac unguresc dupa reteta aia? incearca cu mai putin lapte :jester: daca se lipeste, folosesc mai multa faina la intins Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
ea_adita 7 Raportează post Postat Februarie 23, 2008 mereu cumpar... si al noi sunt peste tot Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
vali_ 89 Raportează post Postat Februarie 24, 2008 mereu cumpar... si al noi sunt peste tot da a deschis unu in selgros nu ma omor dupa ei Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
vaca_cu_cabina 6 Raportează post Postat Iulie 24, 2008 Kűrtos K 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15053 Raportează post Postat Aprilie 5, 2016 Traditia devine business si supliment de venituri la cine-si permite sa le vanda!!! Ungaria si Secuimea vor sa depuna acte in Bruxelles pentru a fi declarat specialitatea lor in UE, bunatatea de kürtőskalács care azi este vandut de oricine si oriunde pana si in curtea bisericii din Phoenix de polonezi sau alti bisnitari cu 6-8 dolari bucata. Este bun pe moment dar n-are gust original, ca fiecare face ce poate sa castige numai. erdon.ro Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15053 Raportează post Postat Mai 22, 2022 (editat) Noutatea anului la aceasta specialitate este cea aratata dar nu stiu din ce se compune dar dupa ce m-am convins nu mai pot sa cumpar pe aici ca n-am incredere in umpluturi!!! Au hotarat sa umple si coca cu ceva care se va potrivi bine si cu toping-ul respectiv, dar fiind la alegere se poate combina cine cum vrea. Pe poza si video este noutatea, crema de ciocolata este in coca si pe urma intins si pus pe lemnul respectiv, iar toping-ul este zmeura cu zahar, dar nu stiu cum este fructul preparat. Nici nu conteaza daca este deja gata de mancat. https://videa.hu/videok/metropol/emberek-vlogok/tudjuk-mi-lesz-az-idei-h8HSahOYZSF8zXKa?start=0 Editat Mai 22, 2022 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15053 Raportează post Postat Februarie 24, 2023 https://evz.ro/cum-puteti-prepara-acasa-kurtos-kalacs-desertul-care-face-furori-in-romania.html "Kurtos Kalacs este un preparat tradițional unguresc. Este un desert delicios, care se poate face și acasă. Nu aveți nevoie de ustensile speciale. Puteți folosi cutii de bere." ??? *Kürtőskalács de pus pe cutii de bere ... ar fi mare gresala, ca din acel material daca scapa pe coca ceva, nici nu vreau sa ghicesc ce s-ar putea intampla, pe langa ca-i invelit in Alu-folie. Deloc nu este scump echipamentul de preparat, se vinde in secuime in locuri turistice, si cine vrea sa-l prepare, mai bine cumpara decat sa inlocuiasca cu altceva ca nu este doar pentru o folosinta. Se poate face si mai subtiri pe sucitorul de taietei in cuptor, nu este o regula ca trebuie sa fie asa de mari ca in locuri comerciale. Exista si mini Kürtős pentru copiii in casele secuilor, noi niciodata nu faceam asa de mari cum am vazut ca se vand pentru public. Se mai si umpleau cele marunte cu crema de la Krémes de mari ocazii si era pe masa de evenimente importante in mai multe forme langa Cornulete fragede. Pentru reusita este bine de vazut pe cineva cum prepara coca, se lucreaza in loc rece cu acest material pana se acomodeaza bine cu metoda de preparare." Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri