Ai nevoie de un lac pentru lemn? Afla cum sa-l alegi

Ai nevoie de un lac pentru lemn? Afla cum sa-l alegi

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriLacuri
Ultima actualizareJoi 16 septembrie 2021
Vizualizari79

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrei sa vopsesti mobilierul din casa sau parchetul si nu stii exact ce produs sa alegi?

In primul rand trebuie sa stii ca pentru vopsirea lemnului, ai nevoie de un lac pentru lemn. Iata ce trebuie sa cunosti despre procesul de lacuire, pornind de la etapa achizitiei si ajungand efectiv la vopsirea lemnului.

Lac pentru lemn - cum sa alegi acest produs

On-line gasesti numeroase produse pe baza de lac, insa este important sa stii ce sa alegi in functie de obiectul pe care doresti sa-l vopsesti. Ai la dispozitie lacuri ce se pot utiliza la interior, exterior sau varianta 2 in 1. Iata care sunt principalele avantaje:

  • lacurile de exterior protejeaza lemnul de intemperii si radiatii solare, mucegai sau deteriorari; il poti utiliza pentru reconditionarea gardului, usilor, sau daca doresti sa schimbi culoarea ferestrelor sau altor piese de mobilier de gradina;
  • lacurile de interior - protejeaza mobilierul din casa, ii ofera un nou aspect. In cazul in care doresti sa lacuiesti parchetul trebuie sa stii ca ai nevoie de un lac special in acest sens. Acesta ofera o rezistenta ridicata pentru: zgarieturi, umiditate sau diferenta de caldura.

Important este sa stii ca lacul poate emana vapori nocivi pentru sanatatea ta si este recomandat sa cauti un produs avizat care sa-ti ofere siguranta in utilizare. Un astfel de produs este lacul pe baza de apa, care detine proprietati bio. Acest lucru il face mai putin toxic si este indicat sa-l utilizezi in special daca vrei sa vopsesti mobilier si produse din lemn pentru copii.

In ce culori poti vopsi lemnul?

Lemnul poate fi vopsit asa cum iti doresti: poti opta sa pastrezi nuanta de lemn si astfel sa-i vezi structura, sau poti sa-i schimbi culoarea in functie de cromatica casei. Daca totusi preferi sa adopti stilul clasic si pastrezi o nuanta mai inchisa, atunci trebuie sa aplici intial un strat de bait si la final lacul. Pentru a schimba total culoarea lemnului foloseste vopseluri colorate, iar la final aplica stratul de lac.

Lacurile de interior

In functie de ce iti doresti, important este sa stii ca nu poti utiliza acelasi tip de lac pentru diverse obiecte. De exemplu, lacul de exterior nu poate fi folosit la vopsirea parchetului. In acest sens se recomanda un lac special ce asigura o rezistenta buna in timp. O alta caracteristica pe care trebuie sa o cunosti este aceea ca, un astfel de produs este bazat pe apa si-l poti folosi cu incredere deoarece este inodor.

Lacul pentru parchet

Ai multe optiuni atunci cand vine vorba de alegerea lacului pentru parchet. On-line gasesti disponibile variante de lacuri in functie de trafic, astfel:

  • lacuri pentru trafic uzual - in general sunt acele produse cu un pret mai mic, dar care ofera calitate scazuta. Acest tip de lac se poate coji si nu asigura un luciu pe termen lung;
  • lacuri pentru trafic mediu - reprezinta acele produse care ofera o calitate medie si o rezistenta de maximum 2-3 ani;
  • lacuri pentru trafic intens - sunt lacurile calitative cu un pret ridicat, insa sunt cele care rezista cel mai bine in timp. Nu se cojesc si pastreaza luciul ca la inceput.

Care este procedura de lacuire?

Procedura de lacuire este simpla. Important este sa ai la indemana pe langa lacul propriu-zis si cateva obiecte, precum: pensula, trafalet; hartie abraziva, carpe pentru sters, manusi de protectie. Produsul este indicat sa-l aplici de-a lungul nervurilor lemnului. Daca esti in cautarea unui lac parchet, acceseaza site-ul klebrom.ro. Aici vei gasi produse calitative care te vor ajuta sa readuci culoare in casa ta!

Date de contact:
E-mail: office@klebrom.ro
Telefon: 0726/ 159 136, 0722/ 559 023