OBD tester, sistemul care nu trebuie sa lipseasca niciunui sofer

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguriinchirieri auto
Ultima actualizareLuni 24 iunie 2019
Vizualizari833

Voteaza & Distribuie

Descriere

Indiferent daca sunteti o persoana fizica sau o firma de inchirieri auto, cheltuielile pentru reparatiile masinilor sau defectiunile neasteptate ale masinii este la fel de enervanta. De aceea un sistem care este capabil sa detecteze problemele si defectiunile mici ale masinii inainte ca acestea sa apara poate fi o adevarata salvare pentru soferi. Un astfel de sistem este cunoscut sub numele de diagnoza la bord sau OBD.

Un OBD tester este un sistem inteligent in cadrul caruia diferite tipuri de senzori sunt integrati in zonele vitale ale vehiculului care monitorizeaza performanta si raporteaza sistemului daca aceste zone functioneaza sau nu in conformitate cu specificatiile proiectate ale vehiculului. Cand se constata diferente, senzorii declanseaza o lumina de avertizare pe bordul autovehiculului, sugerand ca zona trebuie reparata.

Avantajele unui tester OBD

In primul rand, testerul auto este una dintre achizitiile cele mai inspirate pe care le poate face un sofer. Acestea au capacitatea de a permite diagnosticarea diferitelor afectiuni auto, asa incat sa fiti mereu pregatiti inainte de a porni la drum. E util si daca sunteti mecanic sau vreti sa va cumparati un vehicul second hand, intrucat il veti putea verifica, inainte de a da banii.

Conectandu-se la sistemul auto, va putea detecta eventualele defectiuni si propune solutii pentru acestea. Nu doar ca veti asigura o buna functionare a autoturismului, evitand surprizele cand plecati la drum, insa veti fi scutit de a arunca diferitele componente, crezand ca nu mai sunt functionale, cand, de fapt, trebuie doar curatate sau alimentate. In al doilea rand, odata cu implementarea sistemului OBD, indiferent de numarul de masini care constituie flota dvs., puteti gestiona intretinerea vehiculelor si diagnostica motorul vehiculului.

Sa ne imaginam ca conduceti pe o autostrada sau ca va aflati intr-o zona indepartata. Asta inseamna ca nu veti avea acces la un service. Sau va puteti afla la volan intr-un weekend sau la ore foarte tarzii in timpul noptii, cand nu veti gasi nici un service deschis. In astfel de scenarii, daca conduceti masina cu defectiunea persistenta, riscati sa o stricati si mai mult. Exista si posibilitatea sa nu fie vorba despre o problema majora, ci de ceva la fel de simplu precum deschiderea capacului de la rezervor.

Intr-o astfel de zi, un tester OBD este salvarea ta, pentru ca va va afisa cele mai exacte informatii si apoi puteti sa aruncati o privire la codul de eroare si sa vedeti despre ce este exact vorba. Astfel, veti stii exact ce trebuie sa faceti: sa mergeti linistit in continuare pana la primul service, sa remediati dvs. problema sau sa chemati rapid o platforma auto.

Trebuie sa intelegeti ca o eroare care va apare in bordul masinii nu va va lamuri intotdeauna despre ce problema este vorba, dar testerul OBD o va face cu siguranta.