Sari la conținut
Forum Roportal
Stu'

Educatia din ziua de azi - buna/rea?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Meh, nu e chiar asa de aiurea ce propun ei. Gandeste-te ca sunt elevi care consumă droguri si care aduc si in scoala sa vanda pe la colegi, sunt elevi care scot cutit sau alte arme cand au un conflict, sunt elevi care ii bat pe altii. Ce le facem, ii mangaiem pe crestet si le zicem ca nu e frumos?

Nu exista psihologi suficient de bine pregătiți sau suficient de implicati incat sa ii poata ajuta.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am citit ceva intr-o zi dar am crezut ca este un caz izolat ca au batut pe o alta eleva in scoala, ca nu era nimic mentionat sa cred altceva.   Aici exista langa puscarie si o cladire pentru tineri agresivi numit Juvenil Hall, toti copiii stie ce inseamna, este un centru de "reabilitate" din pacate pentru anumitit copiii.  Odata pe an este zi de vizita de persoane care vor sa arete copiilor ce patesc dac nu asculta si nu sint cuminti.   Pe adevaratii rezidenti nu arata, erau vizitori si le-au facut un tur sa vada cam cum se traieste intr-o facilitate din asta.  Ce pacat ca unii tineri trebuie sa ajunga in asemenea situatii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, sunt izolate cazurile de arme albe la scoala si bataile, dar cele cu droguri nu chiar asa de rare

 Tocmai pentru acest gen de cazuri sunt si noile reguli.

Desi, mare diferenta fata de cum era inainte la primara gimnaziu si liceu nu este, daca nu au adaugat si exmatricularea.

Editat de Enki
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intr-o tara in care 89% dintre elevi nu-si cunosc limba materna corect (nici pe departe corect) Ministerul Invatamantului a aprobat sustinerea la Bacalaureat a inca doua probe, la doua limbi straine. 

Ba mai vin si cultele religioase ingrasate de la buget sa ceara proba de Bacalaureat la religie, adica la dogma/propaganda specifica fiecarei secte/biserici infipte la buget, caci de studiul moralei crestinte descrisa in Biblie nu a fost vorba si nici nu poate fi (s-ar simti ofensati batranii satului imorali pana in maduva oaselor). Si cum vine aia sa predai religie dupa ce la biologie predai evolutia lui Dawin? Curata schizofrenie.

Alooooo, aia care lucrati in Ministerul Invatamantului, nu sunteti doar lipsiti de empatie fata de elevi, sunteti chiar nebuni!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut tineri aici ajunsi prin casatorie cu Diplome de Bacalaureat si nu stiau sa scrie din auzit numele de familie al romanilor din biserica de aici in care erau inrolati.   Pe multi le-am ajutat sa aibe un CV cu care sa-si caute de lucru ca habar n-aveau de ce trebuie interview pentru asta ca nu vor sa fie ministri doar pe un santier sa lucre' ...  Religie aveau ceva in cap dar nu ceea ce fac pocaitii pe aici in stil mare.  Multi s-au dus inapoi din cauza asta ca le-au primis moarte daca raman in State.   

Erau tot romani si amenintatorii, si in loc sa le reclame la politie, s-au dus inapoi, divortati.     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O profesoară româncă din Germania confiscă telefoanele elevilor :eek:

Telefoanele mobile, interzise în şcoli: Te duci la școală să înveți

Profesoara susține interzicerea folosirii telefoanelor chiar și pe durata pauzelor

"Miriam Mircea predă cursuri de engleză, franceză și germană. Ea este și diriginta unei clase a VII-a și este recunoscută că respectă regulile cu strictețe. Dacă în România, elevii folosesc telefoanele mobile în mod incontrolabil, în școlile din Germania, folosirea telefoanelor mobile este interzisă chiar și în pauze.

Elevii nu pot folosi telefoanele decât în cazuri de urgență. Pot veni cu ele la școală, dar trebuie să fie pe mut și băgate în ghiozdane, nu în buzunare.  Autoritățile germane încearcă să reducă dependența copiilor de electronice după creșterea cazurilor alarmante de depresie, cauzată de hărțuire cibernetică sau  anxietatea provocată de percepția greșită a realității, știrilor false și conținutul violent.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Marea Britanie, a estimat că 97% dintre copiii cu vârste de până la 12 ani au propriul telefon mobil.  Prin urmare, telefoanele mobile au fost interzise în şcolile din Anglia.   

Guvernul a luat decizia care le permite directorilor să interzică utilizarea acestor dispozitive inclusiv în pauze.  Gillian Keegan, secretarul britanic pentru Educație, a spus: „Te duci la școală, te duci să înveți și să-ți faci prieteni”.

Anul trecut, UNESCO a cerut ca telefoanele mobile să fie interzise în școli, deoarece s-a demonstrat că acestea sunt legate de reducerea performanțelor educaționale și că timpul excesiv petrecut în fața ecranului are un impact negativ asupra stării generale a copiilor.  Școlile vor fi sprijinite să interzică utilizarea telefoanelor mobile prin diferite abordări. Una dintre ele va fi predarea dispozitivelor la intrarea în şcoală și păstrarea acestora, în condiții de siguranță, conform adevărul."

*Nu stiu daca asta ajuta la ceva sau nu, dupa ce s-a reclamat: - Cine n-are celular NU EXISTA!!!*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×